Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wchłanianianianie

Ile czasu po porodzie wchłaniał Wam się brzuch?

Polecane posty

Gość wchłanianianianie

Jestem po porodzie 3 miesiące. Czy jest szansa, że brzuch wchłonie mi się jeszcze trochę ? (nazwijmy to umownie wchłanianiem).

Gość taka tamggg
Mi na drugi dzien... Powaznie. Jak widzialam babki wychodzace ze szpitala ktore wygladaly jak w 7 mies to sie dziwilam:(

Gość taka tamggg
sama zastanawialm sie przed porodem nad tym pasem na brzuch ale okazal sie nie potrzebny:) moze u kogos kto ma z tym problem byl by przydatny

Gość oczywiscie że jest szansa
;) ja 3 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą, a przed ważyłam 50 kilo przy 170 cm wzrostu no a brzuch nadal nie był tak płaski jak przed ciążą daj brzucholowi trochę czasu, bo jego odchudzanie najdłużej trwa po ciąży;)

Gość wchłanianianianie
Na drugi dzień po porodzie miałaś brzuch w formie sprzed ciąży ? czy to w ogóle możliwe? Ja mam brzuch płaski jak stoję ale po bokach zostało trochę rozciągniętej skóry. Jak siadam to mi się odrobinę wylewa ze spodni :P

Ja jestem 6 tyg po ale wychodząc już ze szpitala nie widać było że byłam w ciąży. Teraz, brzuch widać tylko jak siedzę,ale mam nadzieję,że się wchłonie. Smaruje go kolagenem, i mam zamiar teraz ćwiczyć,bo samo sie nic nie wchłonie w moim przypadku. W ciąży nie miałam dużego brzucha,ale skóra była napięta do granic możliwości,.

ja ze swoimi gabarytami karmiąc piersią miałam prawie 100 cm w obwodzie biustu nie wiem ile to ważyło, ale przynajmniej rekompensowało jeszcze nie całkiem płaski brzuch;)

Gość taka tamggg
No moze nie jak calkiem przed:P Troche tlusczyku tak jakby wiecej ale napewno nie sterczacy czy duzy, jakby ktos nie wiedzial to pewnie nie poznalby ze rodzilam. Tez karmilam piersia i schudlam po porodzie, wazylam mniej niz przed ciaza ale teraz nadrobilam:D A o piersi sie nie martw bo tez mialam wieksze z c do D a po karmieniu niestety sie zmniejszyly i mam obecnie B :P

Nie wiem, od czego to zależy, ale z tym brzuchem jest bardzo różnie. Ja dwa dni po wypisie ze szpitala poszłam do pracy w dżinsach sprzed ciąży, ale też widziałam w szpitalu kobiety, które po porodzie wyglądały, jakby jakby nadal były w ciąży.

dodam jeszcze, że przed ciążą miałam zaledwie 86 cm w biuście, bo jestem strasznie drobnej budowy więc jako matka karmiąca wyglądałam naprawdę jak dojna krowa:D

Gość akrylik
jestem 6 m-cy po porodzie i brzuch mam nadal jak w 6 m-cu ciazy... karmie piersią i nic to nie daje. nie objadam się, wręcz przeciwnie dbam bardzo o to co jem i regularnie ćwiczę. walczę jak mogę, ale mój organizm nie jest cgyba nastawiony na zmiany... moze to zalezy od organizmu?

Gość mama urwisa malego
3 miesiące po cc, brzuszek prawie taki jak przed, ale ja zawsze byłam szczupła teraz jestem ponad 14 m-cy po cc piszę prawie, ponieważ jest trochę mniej napięty, jest płaski, ale z profilu widac , że jest nieco rozciągnięty i jak siedzę to robi się fałdka myślę, że jakbym go pocwiczyła to by był taki jak wcześniej, ale nie mam czasu na cwiczenia wyglądam tak, jakbym trochę za dużo zjadła :)

Gość wchłanianianianie
A jeszcze mam pytanie o piersi. Jeśli przy karmieniu są, że się tak wyrażę, wielkie i lekko wiszące to po zakończeniu karmienia zmiejszą się i będą mniej wisiały ?

u mnie no płaski nie jest ale jak w ciąży nie wyglądam, za to skóra jest słaba taka lekko pomarszczona ale widzę poprawę od porodu( czerwiec 2010) Biust mam lepszy, ponad 105cm, po karmieniu dzięki biustonoszowi uniósł sie i wrócił na swoje miejsce( dzięki temu trochę z pleców ubyło- w ciąży ciężko mi było dobrać bieliznę bo biust wariował)

Gość up, mamy !
wypowiadac sie mamy

Gość Coolmama11
Ja po porodzie tez wazę mniej niż przed ciąża karmie piersią a brzuch mam jakbym była w 4miesiacu ale wiem jaka jest tego przyczyna zrobił mi sie rozstęp mięśnia prostego brzucha i podejrzewam ze kobiety które wróciły do wagi z przed ciąży ale brzuchy odstaja dalej pewnie maja ten sam problem :( poczytajcie na internecie jak sprawdzić czy macie ten rozstęp to bardzo łatwo sprawdzić niestety wrócić do formy jest cieżko trzeba udać sie do fizjoterapeuty albo dobrego trenera!!!!!

Gość gość
Hej :) Jestem w 7 m ciazy... termin mam na 15 maja a 5 wrzesnia wychodze za mąż... przytyłam już 18 kg tak strasznie się boję że tego nie zrzucę. Ale czytające wasze przeżycia odrazu poprawił mi sie humor i teraz wiem że wszystko jest możliwe i że dam rade :) ! Dzięki dziewczyny ! :) Szkoda że nikt nie wstawił zdjecia z brzuszkiem odrazu po porodzie i np. 3 mieiace po ... Szukałam na necie ale nie ma ogólnego wyraźnnego porównania

Gość gość
masz zamiar zrzucić z 15kg w niecałe 4 m-ce???

Gość gość
ja jestem w ogole dziwna. Mnie tuz po cc spłaszczyl sie brzuch........ jestem 2 tyg po, sciagam sie i radze to samo. Wydaje mi sie, ze ciaza bardzo pozytywnie wypynela na moja figure, jestem szczuplejsza niz przed. To nie sa żadne geny, bo moja mama to wygladala, no z szacunku źle.

Gość gość
Moje ciało po ciąży wygląda lepiej niż przed. :)

Gość gość
Po pierwszym porodzie też nie mialam problemów, gorzej przy drugim...

Gość gość
mi się wchłania już 12 lat i nie może się wchłonąć. Głupi brzuch... :D

Gość gość
Ja weszłam w spodnie sprzed ciąży po 5 mcach od cc

Gość gość
Ciało powraca do formy w 9 miesięcy, czyli tyle ile trwa ciąża.