Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolllka_

co na obiad - brak mi pomysłu

Polecane posty

Gość parappapa
a mi się dzisiaj nic nie chce więc na obiad będzie zupa pomidorowa z makaronem. ale jeszcze wczoraj namoczyłam fasolę to zrobię też fasolkę po bretońsku.

u mnie jarzynowa i placki ziemniaczane (trze ziemniaki robocik elegancko) :D

Gość barszcz biały
Zrób barszcz biały :) 0,5 kg żeberek 0,5 kg boczku surowego wędzonego (KONIECZNIE TAKI MUSI BYĆ) barszcz biały w butelce (żadne torebeczki Winiary) 6 jajek chleb majeranek Żeberka i boczek wrzucasz do 4 litrów wody, gotujesz ok 45-55 minut. W tym czasie gotujesz oddzielnie jajka na twardo i kroisz chleb do obiadu. Ugotowane jajka obierasz i kroisz. Po ugotowaniu zeberek i boczku, wyjmujesz mieso i kolejno: zeberka krosz na male kawalki, wyjmujesz oczywiscie kosci, no i z powrotem do wywaru wrzucasz mieso. A z boczku odkrawasz skore, utylizujesz ja :D i kroisz boczek na plastry (najlepsze sa na cieplo) i kladziesz na kromki. Do wywaru dolewasz barszcz bialy w butelce, dodajesz pokrojone jajka, majeranku do smaku i masz zupe. Sposob podawania: 1) kanapki z boczkiem na cieplo + barszcz do picia w szklance (nie wlewac jajek i zeberek) 2) barszcz bialy z miesem i jajkami, do tego chleb Mało przy tym roboty, a wychodzi pychotka :)

Gość **jan3sobieski**
mnie sie tez\ dzisiaj nie chce jak cholera i całe szczęście miałam jeszcze zupę w zamrażarce...

Gość mama juleczkiiiiiiiiiiiiiiiii
jam naleśniki i zupe kalafiorową

ja robię wątróbkę z cebulką,ziemniaki oraz surówkę z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowym;)