Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia277777777

czy jeśli facet pije

Polecane posty

Gość Asia277777777

mniej wiecej co drugi dzień jedno piwo albo 2 male drinki (whisky) a w weekend troche wiecej to jest już alkoholizm czy nie

Gość zostaw tego pijaka
to jest ALKOHOLIK !

Gość kulowa
ja uwazam ze ma problem juz

Gość to jaaaaaaa
tak a jak nie to bedzie

Gość Asia277777777
Ale wlasnie mowilam mu ze to za duzo ale on sie smieje na to ze ja go alkoholikeim nazywam.Dodam ze nie zaniedbuje obowiazkow prowadzi wlasną firmę a twierdzi ze musi sie wyluzować.Powinnam sie o to boczyć czy nie??

W taki sposób nie zdiagnozujesz alkoholizmu, sa inne kryteria żeby sprawdzić czy jest czy nie jest alkoholikiem

chyba nie choc to dobry wstep w ta sfere.... trzeba obserwowac czy nie jest coraz wiecej...

Dopóki nie pije przed południem nie masz sie czym martwić. :)

Gość Asia277777777
a jakie to kryteria wisienka?

Gość no porażka
mój też tak pije :O nie wiem co z tym robić :O pije tak od wielu lat :O ma 27 lat, a może od 10 lat pije srednio co drugi dzien piwo a w weekend troche wiecej :O jak mu moge pomóc? on nie chce nawet słyszeć o podjeciu leczenia twierdzi że wszystko jest w porządku :O

Gość baby to jednak są głupie
:O

13:52 [zgłoś do usunięcia] klon_ Dopóki nie pije przed południem nie masz sie czym martwić. } Nie pamiętam kiedy piłem przed południem... :classic_cool:

Gość Asia277777777
Tak dokładnie moj tez tak już przeszło od 5 lat! A ja mam wrazenie ze kiedys pil troche mniej.Ale on sie stuka w glowe jak mu mowie ze powinien ograniczyć."ze facet mussi so bie wypić piwko po pracy" kobieto daj spokoj i te pe..zastanawiam się czy to ja zrzedze czy to jest normalne

Nie pamiętasz bo piłeś, czy nie pamiętasz bo nie piłeś ? :classic_cool:

Gość Asia277777777
Czemu baby sa głupie?

kurwa, opamiętajcie się :O jedno piwo wypija ale straszne :O mój ojciec przez całe życie pił codziennie piwo i nie był alkoholikiem, ja pije od 15 lat piwo codziennie i nie jestem alkoholikiem :O wy popierdolone jakieś jesteście :O głupie cipy :O

Asiu tutaj jest taki próbny test, spróbuj go z chłopakiem rozwiązać Czy masz problem z alkoholem? Baltimorski test alkoholowy * Czy kiedykolwiek czułeś, że powinieneś ograniczyć picie? * Czy kiedykolwiek, ktokolwiek zwracał Ci uwagę z powodu Twojego picia? * Czy kiedykolwiek czułeś się winny z powodu picia? * Czy kiedykolwiek wypiłeś na pusty żołądek? * Czy odczuwasz potrzebę wypicia kieliszka wódki czy kufla piwa w określonej porze dnia? * Czy tracisz na picie czas poświecony na pracę? * Czy zdarza się, że siadając do stołu zamierzałeś wypić tylko 1-2 kieliszki, a z chwilą kiedy zacząłeś pić, piłeś aż do upicia się? * Czy następnego dnia po pijaństwie musisz wypić kieliszek wódki lub choćby piwo, by poczuć się lepiej? * Czy pijesz, by czuć się bardziej swobodnym w towarzystwie? * Czy picie zakłóca twoje życie domowe? * Czy miałeś po wypiciu zanik pamięci ("przerwę w życiorysie")? * Czy miałeś kiedykolwiek wyrzuty sumienia po wypiciu? * Czy picie spowodowało u Ciebie wystąpienie zaburzeń snu (trudności w zaśnięciu, zbyt wczesne budzenie się, sen przerywany)? * Czy po upiciu się próbujesz znaleźć dla siebie usprawiedliwienie, dlaczego się upiłeś? * Czy zauważyłeś rano po przepiciu, że drżą Ci ręce? * Czy picie zagraża Twoim interesom lub stanowisku w pracy (nagany, upomnienia, zwolnienia z pracy)? * Czy miałeś już kłopoty finansowe z powodu picia (przepiłeś pensję lub premię, zasiłek rodzinny, pożyczyłeś na wódkę, zastawiłeś przedmioty własne lub rodziny)? * Czy odkąd pijesz, zauważyłeś zmiany w swoim usposobieniu (stałeś się drażliwy, wybuchowy, skłonny do wzruszeń, zawistny)? * Czy pijesz z osobami poniżej Twego poziomu kulturalnego? * Czy pijesz, aby uciec od zmartwień i kłopotów np. rodzinnych, zawodowych i innych? * Czy pijesz sam? * Czy odkąd pijesz, stałeś się mniej ambitny? * Czy stałeś się trudniejszy w pożyciu z innymi ludźmi, odkąd pijesz? * Czy szukasz okazji do wypicia? * Czy obniżyła się Twoja wydajność w pracy, odkąd pijesz? * Czy odkąd pijesz, zmniejszyły się Twoje zainteresowania domem i rodziną? * Czy kiedykolwiek leczyłeś się u lekarza z powodu dolegliwości po piciu (brak apetytu, nudności, wymioty, zły sen, nerwowość itp.) * Czy pijesz dla uzyskania wiary w siebie? * Czy byłeś kiedyś leczony w szpitalu z powodu picia? Jeżeli choćby na jedno z powyższych pytań odpowiesz twierdząco, będzie to dla Ciebie wyraźnym ostrzeżeniem, że jesteś na drodze do alkoholizmu. Jeżeli odpowiesz "TAK" na dwa z tych pytań, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że już masz problem alkoholowy. Jeżeli jednak odpowiesz twierdząco na trzy i więcej pytań, jesteś już alkoholikiem. Każda odpowiedź "Tak" świadczy o tym, że alkohol bierze nad Tobą górę.

czytajcie więcej tych swoich popierdolonych gazetek to mądrzejsze będziecie :O

"ja pije od 15 lat piwo codziennie" To jeszcze nie dowód, że nie jesteś alkoholikiem. :classic_cool:

Gość Asia277777777
Raczej nie popija w ukryciu bo ja mu nie zabraniam pić.Zreszta nie moge mu zabronić.Po prostu mmowie zeby sie zastanowił nad soba czy przypadkiem nie wkroczył na droge alkoholizmu bo dla mnie to tak wygląda,ale on to bagatelizuje.Mniej wiecej co pare miesiecy ta dyskusja wraca ale konczy sie tak ze ja w koncu daje spokój

wisienka29 weź się lecz głupia babo :O razem z tym swoim testem :O skąd ty go wzięłaś? z Bravo Girl? czy z Przyjaciółki? :O

rozwiązujecie jakies głupie testy, czytacie jakies głupoty a potem wam się pierdoli w dupach :O

Gość Asia277777777
To ja juz moge na trzy z tych pytan odpowiedziec twierdzaco za niego Pije sam ,pije by uciec od problemow i ja mu zwracam uwage na to-TO JUZ SA 3

boszszszs... ale tutaj wszyscy piehdola .... ja od 20 lat pije dziennie 5 piw i niejestem alkiem wiec o czym mowa ? :o

haha na 9 pytań odpowiedziałem TAK i co? i chuj! gowno warty ten twoj test :D

Asia nie słuchaj tych bredni, alkoholik to nie menel zawszony i śmierdzący kupujacy tanie wino. Alkoholik to osoba uzalezniona od alkoholu. A alkohol to piwo, wino, whisky nie tylko wóda!

Gość Asia277777777
No wlasnie bo alkoholicy sie wypieraja;( zeden alkoholik nie przyzna sie ze jest alkoholikem;( Boje sie ze jak pokażę męzowi ten test to mnie zabije śmiechem