Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość we wnętrzu samej siebie

Czy nadawaga skutecznie przeszkadza zajść w ciążę ????

Polecane posty

Gość we wnętrzu samej siebie

Dziewczyny która z was ma nadwagę i jak to wyglądało z zajściem w ciążę ???

Ja nie wiem jak to jest dokładnie, ale moja siostra cioteczna ma 2 dzieci, za każdym razem zaszła w ciążę bez problemu a nadwagę ma dość dużą. Mam też w pracy koleżankę w rozmiarze xxl która ma córkę i z tego co opowiadała z zajściem w ciążę problemów nie miała, ani z jej utrzymaniem.

Gość przyznam, że
mam dużą nadwagę, a w zasadzie jestem otyła w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, a w drugą w trzecim cyklu.

Gość dfafdadfa
a nie lepiej schudnac przed ciaza? nosic taki ciezar to masakra. ja jestem w 9 m-cu, przybylo mi 11 kg, czyli w normie. przed ciaza bylam szczupla. nie wyobrazam sobie nadwagi 20 kg plus jeszcze 10 z samej ciazy. masakra jakas. jak sie poruszac wtedy??

Gość do Jagoda369
a dużo wazylaś jesli można zapytać?

Ja miałam nadwagę, w związku z nadwagą brak miesiączki i przez ostatnie 6 - 7 lat nie mogłam zajść w ciążę. Dopiero gdy schudłam i to sporo udało się... Cóż, nie każda kobieta jest taka sama, mi sienie udawało bardzo długo. Poza tym nadwaga jest wielkim problemem w ciąży - ryzyko nadciśnienia, cukrzyca to tylko niektóre z powikłań.

Gość mieskzam w Irlandii
tu większość kobiet ma nadwagę i jakoś nie zauważyłam aby to im utrudniało zajście w ciążę :)

Gość gośka co ma ktośka
chyba bardziej przeszkadza w zajsciu w ciaze waga ponizej normy.....mam kolezanke wazy 47 kilo przy 165 i nie moze zajsc w ciaze od ponad roku, lekarz twierdzi ze jej niska waga wpływa na wydzielanie hormonów...

ja mam lekka nadwage i nie bylo to u nas problemem, moja szefowa na oko 120-130 kg zaszla w pierwszym cyklu staran;)

Nie chcę się wymądrzać, ale jak mówię nie każda kobieta jest taka sama, jednak zauważyć trzeba ze tkanka tłuszczowa wpływa na naszą gosporarkę hormonalną. Mi lekarz kazał bezwzględnie schudnąć bo inaczej nie zajdę w ciążę. Każda skrajność jest jakąś dysfunkcją, zarówno nadwaga i niedowaga. U mnie nie udawało się latami, dziwnym trafem gdy schudłam 50 kg nagle zaszłam w ciążę.

Gość nie mogę sobie wyobrazić
jak czuje sie osoba otyła i na dodatek w ciązy ja chwilę przed porodem wazyłam 63 kilo i czułam się jak słonica, ciązko mi się chodziło, miałam opuchniete nogi i w ogóle ograniczone mocno ruchy do wielu czynnosci potrzebowałam pomocnej ręki nie wyobrazam sobie takiego stanu przez cały czas, nie mówiąc już o ciązy + otyłosci poza tym jest ogromne ryzyko zachorowania na cukrzyce ciązową i nadciśnienie Nie óbcie krzywdy swoim dzieciom tylko daltego że nie umiecie odmawiać sobie ton zarcia :o

wazylam po ciazy 90kg zeszlam dzieki diecie do 80 bo wtedy najlepiej wygladam , jestem wysoka 176cm. Nie cwiczylam bo mi sie nie chcialo, tylko spacery z synem + dieta.

Gość gośka co ma ktośka
kropeczka, schudlas 50 kilo?? wow :) no ale to znaczy ze mialas znaczana OTYŁOSC a autorka pyta o nadwage....mozna wazyc z 10kilo za duzo i nie miec najmniejszego problemu z zajsciem w ciaze..ale waga ponad norme o 50 kilo to juz jest masakra ktora w jakis sposób oddzialuje negatywnie:O

Gość gośka co ma ktośka
do "nie moge sobie wyobrazic"...dziewczyno ale to nie topiko tym co ty mozesz sobie wyobrazic a czego nie:O daruj sobie te połajanki grubszych dziewczyn bo az nerwy biora jak sie czyta takie moralizatorki jak ty.... :O:O ps.nie rob dziecku krzywdy i nie siedz tyle na kafe, idz lepiej z nim na spacer:D

nie mogę sobie wyobrazić , nie badz taka do przodu bo nie kazdy jest takim chuderlakiem jak Ty. I w ogole madrzysz sie a pojecie nie masz o niektorych sprawach. :P

Gość gośka co ma ktośka
kropeczka, jestem pod wrazeniem:) ile ci to zajeło? i jak to zrobilas? :)

A no tak to osobna kwestia, u mnie w chudnięciu pomógł chirurg. Niestety, są takie etapy że człowiek nie może sobie poradzić. Dzisiaj natomiast dzięki jego pomocy wyglądam dobrze, nawet będąc w ciąży, nie przytyłam wiele tylko 2 kg.... Jestem zadowolona z tego jak wyglądam i jak się czuję.

Gość dfafdadfa
wazylam 63, potem na poczatku spadlo do 59, teraz 74. chodzenie nie jest ciezkie, ale zebranie sie z lozka (szczegolnie w nocy do toalety), albo przekrecanie z boku na bok - juz tak.

Gość to sprawa idywidualna
czasemi moze byc chora tarczyca ktos wczesniej wspomniel , ze niedowaga przeszkadza zajsc w ciaze ja mam 166 cm wrzostu i wazylam przed kazda ciaza 48 kg ( wedlug tabel mialam niedowage ) , za kazdym razem ( 2 bylam w ciazy ) zachodzilam za 1 podejsciem ( nie bylo problemow z utrzymaniem tych ciaz ) co do otylych osob - nie wypowiem sie . ale 1 moja kolezanka miala moze nadwagi z 10 kg - i miala problem z utrzymaniem ciazy

Gość nie mogę sobie wyobrazić
do gośki moje dziecko ma 16 lat i od dawna samo spaceruje Jak kazdy grubas, krew Cie zalewa kiedy ktoś Ci powie prawde w oczy..możesz miec w dupie to, ze źle wyglądasz, to ze szkodzisz swojemu zdrowiu doprowadzajac do otyłosci ale jesli to ze matka nie moze pohamowac sie i przestać wpierdalać, może zaszkodzić maluszkowi to wniosek nasuwa się sam.... Zresztą opinia ginekologów jest jednoznacza: "najpierw schudnąć, potem ciąża" I nie mówie tu o dziewczynach z lekką nadwagą, bo nie wszyscy muszą być szczupli....

Gość Jagodo, jeśli ważysz
80 kilo i uważasz, że wyglądasz dobrze, nawet przy Twoim wzroście, to chyba żartujesz. Masz nadwagę i jesteś za gruba. Ja mam 172 cm wzrostu, 4 cm. mniej niż ty i mam 61 kilo i jestem akurat,gdybym miała nawet z 65 kilo, byłabym za gruba.

Gość czemu sie dziwisz człowieku
Świat jest pełen obleśnych grubych bab, na których albo pekają opinające się ciuchy, albo kryja swoje zwały w worach po kartoflach, chorują, mają depresje patrząc w lustro, cierpią kiedy ich faceci ogladaja sie za szczupłymi ale ŻRA DALEJ!!!!!! Otyły (z obżarstwa) człowiek to słaba, nieszanująca siebie i innych istota, urodzona po to zeby JEŚĆ. Jedzenie jest sensem ich zycia. Smutne:(

Gość gośka co ma ktośka
do "nie moge sobie wyobrazic"... nie rzucaj sie tak bo ci zylka w tylku pęknie:D dla twojej wiadomosci, zrzucilam po ciazy 17 kilo,waze mniej niz przed ciaza- obecnie 56 kg:D jeszcze cos masz do powiedzenia?

Gość Jagodo, jeśli ważysz
sprawdziłam Twoje BMI jagodo, wyszło,że masz nadwagę.Nie otyłość, ale nadwagę.

Jagodo, jeśli ważysz, czemu sie dziwisz człowieku - Ale wypowiedzi poleciały. Ja uważam, że widziałam wiele ładniejszych grubasek niż niejeden pryszczaty chuderlak. Piękno nie zależy od twojej wagi, czy masz 60 czy 80. Ja mam dzisiaj 80 i niejeden chuderlak może mi do stołu podawać. Albo się ma coś w sobie albo nie, i możecie się odchudzać do sucharów a i tak, urok dostaje się w genach a nie w diecie.

Gość Jagodo, jeśli uważasz
Owszem, ważne jest mieć to coś w sobie, i czasem szczupła kobieta będzie brzydsza od tej lekko grubej, jeśli o siebie nie dba, racja.Ale jak postawisz obok siebie dwie kobiety podobnie zadbane i ładne, jedna gruba druga szczupła i zgrabna, to która będzie lepsza , czyba ta zgrabna. No i nie mów, że mimo tego,że może jesteś zadbana i masz to coś, to nie wolałabyś mieć zgrabniejszej sylwetki. To takie tłumaczenie się i dowartościowywanie, bo jest się za grubym.Każda kobieta chciałaby być szczupła i zgrabna.

Gość ja sie odchudzalam bo
twardo trzymalam sie teorii, ze przy nadwadze w ciążę nie zajdę i nie dość, że nie zaszłam w ciążę to jeszcze organizm osłabiłam!!! w rezultacie po 2 latatch przytyłam i zaszłam w ciążę

Jak bym miała wybrać, mieć 60 kilo a 80, to z pewnością byłabym bardziej atrakcyjna z tym 60, niż z 80. No i mam 61. Jak już podchodzę czasem pod 64 to zaraz zarzucam dietę, bo za okrągła się robię.I każdy podziwia moją figurę, że po ciąży a figura jak u nastki.Niejedna by powiedziała,że przy moim wzroście to nawet 61 za dużo.Niektóre tylko z 50-parę czują się zgrabnie, a co dopiero 70-80 kilo.

Ale niejeden nie może osiągnąć szczupłości, choćby nie wiem jak mało jadł, taka natura i tyle, nie zawsze to kwestia obżarstwa. I na zajście w ciążę nie zawsze ma ta nadwaga wpływ. Chociaż mój mąż, dopiero jak schudł 10 kilo mnie zapłodnił. Wczesniej mieliśmy problemy z zajściem.Ale to nie reguła.