Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra000

załamana

Polecane posty

Gość sandra000

ja juz nie daje rady kiedy ten płacz minie kocham syna ale czasem nie wytrzymuje nerwowo jeszcze do tego ida mu zeby dziewczyny piszcie jak jest i bylo u was

Gość pani łyzeczka
to sa uroki maciezynstwa:) to kiedys minie.twoje nerwy nic nie dadza a wrecz przeciwnie.dziecko czuje twoje zdenerwowanie.

Gość sandra000
wiem ze minie wszystko kiedys mija

Można się przyzwyczaić, jest ciężko, ale po jakimś czasie się obojętnieje. Chyba że dziecko płacze z bólu, to inna sprawa.

Gość sandra000
nie wiem jak mu pomoc ani sie niechce bawic ciagle marudzi niespokojnie spi ojjjj....

Gość mama urwisa malego
bądź dzielna ! takie uroki macierzyństwa, każdy to musi przejść przy ząbkowaniu polecam Panadol w syropie na noc, nie za często a dla ciebie, spróbuj mojego sposobu : herbatka z melisy - można pic nawet jak karmisz piersią a jak nie karmisz to tabletki z walerianą np. Hova, polecam i poproś kokoś o pomoc, mamę , babcię, męża, tak, żebyś chociaż 2 x w tyg mogła gdzieś wyjść, albo po prostu wziąć w spokoju długą kąpiel jak lubisz

Kup mu kochana masc na dziaselka i zajmij go czyms wiem jak to jest . JA mam sposob. Moja cora ma 6 miesiecy i idzie jej juz 3 zab . Smaruje jej dziaselka, rozkladam zabawki ( jakies nowe ktorymi sie nie bawila) bo stare jej sie nudza - np kolorowe spinacze, podkladka do szklanki, pudeleczko po jakims produkcie. Ona sie tym zajmuje ciagle jak jej sie nudzi nawet godzinke potrafi sie bawic. a nie mysli o zebach. Dodam ze umie mała siedziec

Gość mama urwisa malego
a w jakim wieku twój mały ? spacer też pomaga ! odwraca uwagę, bo w domu dziecko się nudzi i marudzi ja kiedyś chodziłam z małym po sąsiadach, po korytarzu, bo było za zimno na spacer, a mały się nudził, jeździłam z nim windą dla zabawy, pokazywałam co jest za oknem picie i mleko dawałam w temp. pokojowej, bez podgrzewania, chłodne łagodzi ból dziąsełek

Gość sandra000
moj ma 10,5miesiaca

Gość sandra000
smaruje dziasełka dentinoxem ale nie bardzo pomaga i do tego cieknie mu katar z noska

Gość sandra000
nie chodzimy na spacerki od paru dni bo mały ma infekcje oj ta zima

Gość mama urwisa malego
mój 14 m-cy i 12 zębów uwielbia bawic się odkurzaczem , rzecz jasna niepodłączonym do prądu, wyjmowac mokre pranie z miski, spinacze do bielizny też są nadal w użytku, zrobiłam mu szufladę w kuchni z plastikowymi rzeczami, lyżki, sitka pudełka do zabawy

Gość mama urwisa malego
u nas żele się nie sprawdziły, spróbuj Panadol, a na katar woda morska i Nasivin, no i wizyta u lekarza, bo od cieknącego kataru szybko rozwija się zapalenie oskrzeli najpierw katarek i też tak bardzo marudził, na drugi dzień pokasływał, bez gorączki, poszliśmy do lekarza i od razu dostaliśmy skierowanie na prześwietlenie płuc

każda matka przez to przechodzi... ja też czasem nie miałam siły jak moja córka miała kolke ,ząbkowanie itp. Płakała cały dzień a ja nic nie mogłam zrobić. Teraz na szczęście jest już większa ,i jak płacze to tylko dlatego ,że jej na coś nie pozwalam ;) Ale na taki płacz to nawet nie zwracam uwagi ,bo przecież krzywda jej się nie dzieje... Kup maść na dziąsła ,powinno pomóc.

Nie podawaj Panadolu jak dziecko nie ma goraczki!! Bez potrzeby po co truc dziecko?? Na zeby sa mascie. Skoro nie pomaaja to sa gryzaki ktore trzyma sie w lodowce w taim specjalnym chlodzacym zelem .