Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga6

WASZE ULUBIONE SŁODYCZE

Polecane posty

Gość tez pamiętam
dresy też pamiętam miały takie ostre kolory" rażówy " na nie mówilismy :D

Gość yzabellla
A perfumy Currara(moja mama uzywala) Kredki bambino Program Co Jak Bajka Pani lyzeczka I Bouli(balwanek) Magnetofony Kasprzak i Wilga Piornik w ksztalcie kredki I stojak na olowki-jez Hmmm,wspomnienia

Gość koleżanka koleżanki9
Nie czytałam całego topiku i nie wiem czy ktoś wspomniał o tabliczce czekolady "Kaprys"? Pamiętacie?? Pyyyyyyyyyycha!!! W smaku było czuć mleczko w proszku i takie pokruszone wafle. Mnaim :)

Gość yzabellla
Kaprys czekolady nie pamietam,ale pamietam podobna I nazywala sie Chrupka :)

Gość Linka645
nunino Ja dostałam lalkę na 2 latka którą mam do dzisiaj.Niemówi,niepłacze po prostu zwykła.

Też nie czytałam całego topiku, zostawię to sobie na poniedziałek :) Nie wiem, czy ta czekolada nazywała się Kaprys, ale z dzieciństwa pamiętam właśnie taką z pokruszonymi wafelkami, uwielbiałam ją! I czeskie słodycze - lentilki, lizaki, dropsy, pudrowe kwaśne drażetki, jej, jak sobie przypomnę :) A ja najbardziej tęsknię za mandarynkami z lat 80 tych, to co jest teraz w sklepach, to nawet nie stało obok tamtych, wystarczyło jedną obrać, by pachniało w całym mieszkaniu.

Gość Linka645
tez pamiętam Niepamiętam relaksy ani komin.Co to jest? nunino Te trampki jarmilki pamiętam lubiłam chodzić.

Gość Linka645
nunino A te dresy szeleszczące i świecące jak one wyglądały jak znajdziesz wklej linka.

Gość Linka645
yzabellla A perfumy Currara(moja mama uzywala) Kredki bambino Program Co Jak Bajka Pani lyzeczka I Bouli(balwanek) Magnetofony Kasprzak i Wilga Piornik w ksztalcie kredki I stojak na olowki-jez Hmmm,wspomnienia Wklej linka na te rzeczy jak znajdziesz.

Gość Linka645
koleżanka koleżanki9 Czekolada Kaprys niepamiętam.

Gość yzabellla
Relaksy to b.cieple buty zimowe,a komin to czapka taka dluga ze spelnia rowniez role szalika.taki jakby dlugi rekaw naciagniety od glowy po szyje.Polecam ksiazke Absurdy PRL-u,mozna sie posmiac z tekstow z Ksiegi Skarg i zazalen. Linkow nie moge powklejac bo korzystam z internetu w telefonie w tym momencie,ale moze ktos inny poszuka I wklei.pozdrawiam

Gość Linka645
Podnoszę

Gość Linka645
Besilimka inne gdzie jesteście?

Gość aśkaaaa
linka ja te gry jeszcze mam,tylko baterie do kupić i będzie działać. swojemu dziecku trzymam :-) smak turbo donald pamiętam relaksy też

Gość nie lubie koorwa
słodyczy

Gość wiecie co????
a robilyscie na drutach swetry z kowarskiej wełny? takie grube na grubych drutach robilo sie, byly wielkie i kolorowe. w lastach 80 byl szal robienia na drutach, robiono tez obrazki , ale te byly wyszywane. wtedy tez weszly w mode kominy, robilo sie wszystko plaszcze sukienki getry, swerty bluzki i oczywiscie szale i czapki.

Gość dfgyhbgh
Szampon familijny w takiej wielkiej niebieskiej butelce i papirosy klubowe I popularne

Gość dfgyhbgh
Wiecie co??? Piszac o obrazkach masz na mysli gobeliny?

Gość wiecie co????
gobeliny tez ale wyszywalo sie na konwie krzyżykami , najpierw trzeba bylo miec jakis fajny wzor a potem krzyzyki ramka i juz byl obrazek. one byly naprawde ladne, a gobeliny to pamietam ze z wiskozy sie robilo

Gość wiecie co????
O wtedy tez ludzie wyjezdzali na kontrakty do NRD i czech, i zwozili z tamtąd czekolady, kawe, rozne rarytasy w puszkach , a u nas zaczęły pojawiec sie butiki i kwitl handel bazaroy. ja kiedys kupilam puszke z czyms(nie wiedzialam dokladnie co jest w srodku) jakby krewetki, a ze lubilam owoce morza to nie mialam zadnych wątpliwości dopóki nie otworzylam tego, w srodku byly takie paskudztwa, ktore wyglądaly jak karaluchy, oczywiscie puszka wylądowala w smietniku.

Gość Linka645
Te wyszywanie krzyżykowe z globeliny do dzisiaj jest.Czasami wyszywam.

Gość Linka645
wiecie co???? Lubisz owoce morza?Ja jadłam raz krewetki na początku smakowały jak mięso a potem jakby robaki.

Cały dzień nie miałam czasu zajrzeć, ale teraz wszystko przeczytałam...Wiecie co, poszukam rzutnika na allegro i jak znajdę to kupię córce. Przecież to genialne w swej prostocie było!!!

Gość A pamiętacie programy Adama
Słodowego? :D Są dziś na YouTube i nadal można się z nich wiele nauczyć!!!

Gość A pamiętacie programy Adama
A jeszcze odnośnie dresów, pamiętam że było takie powiedzenie w PRL-u: 'Polozione intervento, ortalione pierdolnięto!' :)

Gość Linka645
Wygląda jak kombinezon