Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga6

WASZE ULUBIONE SŁODYCZE

Polecane posty

Gość Bellisimka
Uuuu, a z czego był ten Szampan??? U mnie tego nie było... ale szklane butelki po śmietanie pamiętam i trochę mi ich brakuje. :( Teraz jest sam plastikowy i kartonikowy szit. Co do kolorowych napojów w torebkach to twoi starsi mieli racje, że nie pozwalali, bo cholera wie co w tym było... to smakowało jak woda z odrobiną galaretki w proszku, ale głównie czuć było wodę. Ogólnie nie masz czego żałować :)

Gość 4-5
Cudowne lata, Pelna chata, Zar tropikow, Renegat, Kobra, Nieustraszony, Kojak, Alternatywy 4 , Czterdziestolatek, Wojna domowa, Gliniarz i prokuratorl, Zar tropikow, Grom w raju, Dotyk aniola, jeszcze byl o takiej rodzinie ktora mieszkala w przyczepie kempingowej i jezdzila po Ameryce, i o chlopcu chorym na Downa, Corky Tatcher sie nazywal, Asy z klasy

Gość 4-5
Jattaman, Jattodetaman, Czarodziejka z Ksiezyca, Syrenka Mako, Dzidzi, o dziewczynce co sie potrafila zmienic w kogos innego za pomoca lusterka, Brygada RR, Timon i Pumba, o takiej dziewczynce chorej na raka, ktora wymyslila sobie przyjaciolke, miala na imie Klementynka

Gość Bellisimka
"gralo sie u nas w gume namietnie, nawet chlopaki, w "sznura", w maslo-trzaslo, w taka gre, ze jedna osoba wymyslala wyraz, mowila na ile jest liter, a inne osoby zadawaly jej pytania, poetm osoba pytajaca rzucala pilke, zgadujacy lapal i musial powiedziec stojac tylem ile krokow zrobi ( np. 2 sloniowe, 4 normalne i 5 tip-topkow), robil te kroki i celowal pilka w koszyczek z rak... ehh" Pamiętam alles, ale nie pamiętam już o co chodziło w grze masło trzasło (natomiast samo powiedzenie, bo ba!) ;) W króla lula nie grałam.

Gość wiecie co????
szampan byl mleczno owocowy tylko niektore mleczarnie go robily i to bardzo krotko, ale tego smaku nigdy nie zapomne jakby jogurt i oranzada pycha, czasami w nocy mi sie sni ze go pije,ja pamietam takie jogurty ktore mialy tylko 2 dni waznosci serki homogenizowane tez i wydaje mi sie ze byly smaczniejsze od tych dzisiejszych ktore mają termin waznosci parę tygodni. albo taki napoj MANDARYNKA kto pamięta? ona byla w takich butelkach zamykanych nie kapslem tylko taki metalowy interesik tam byl, kurcz- nie wiem jask to opisac. pamietacie takie cos??? ale to byly czasy jak na dobranoc w tv byl jacek i agatka lub gąska balbinka :):):) bo ja jestem wiekowa :):)

Gość Bellisimka
Cudowne lata, Pelna chata, Zar tropikow, Renegat, Kobra, Nieustraszony, Kojak, Gliniarz i prokuratorl, Zar tropikow, Grom w raju, Dotyk aniola - TYLKO TO ZNAM z tych wymienionych :) O tej rodzinie to nie pamiętam tytułu, ale kojarze o co chodzi (tam był taki facet z wąsem i adoptowany rudy dzieciak) Corkiego pamiętam ba! :) Asy z klasy też Jeszcze Parker Lewis był!!!

Gość wiecie co????
ale "czarownicę Samantę" i "konia ktory mowi"to chyba tylko ja pamiętam?

Gość Bellisimka
Jattaman, Czarodziejka z Ksiezyca, Dzidzi (zajebistość roku!!!), Brygada RR, Timon i Pumba - TYLKO TO PAMIĘTAM U nas Szampana nie było :( ale może mozna go odtworzyć mieszając polską oranżadę z jogurtem naturalnym? O ile się uda? Mandarynki nie pamiętam, za to pijałam Mazowszankę w zielonej litrowej SZKLANEJ butli z metalowym korkiem! :) A z dobranocek lubiłam Pyzę na polskich dróżkach albo Rumcajsa i Cypiska :P

Gość Kamila XXX
Pi i Sigma:D

Ale sentymentalnie sie zrobilo;) smutne ze teraz dzieciaki to tylko w kompa graja;( wspomnien nie beda miec takich jak my! A pamietniki pamietacie? Zawsze trzeba bylo wierszyk wpisac hehe

Gość Kamila XXX
Kopiko - o przepraszam ja mam dla moich przyszlych dzieci nintendo ze starym mario brothers

Gość wiecie co????
chyba jestescie w wieku moich dzieci, one tez nie wiedzą co to byla mandarynka. a jak leciala Pelna chata to mi wlasnie mialo się 3 dziecię urodzić i siedzialamw domu na zwolnieniu lekarskim i wszystkie seriale oglądalam wtedy napolsacie pokazywali żar młodości takie cos jak moda na sukces- ten sam producent i ci sami aktorzy :)

Gość wiecie co????
a wogole to czy pamietacie czarno-bialy telewizor? i tylko 1 program a potem az dwa?

Gość Kamila XXX
A wcale nie (idealnie byloby co prawda) ale maja stare pady. Joysticki to do atari

Gość 4-5
1. zabawa w bajki z Polonii 1, pamietam ze dzieciaki szalaly za yattamanem, generałem daimosem i resztą 2. zabawa w brygade RR zawsze bylam tą myszką, nie pamietam jak sie nazywała 3. pamiętacie moze takie plastikowe przezroczyste wisiorki serduszka z Loreala? dodawali to chyba do szamponow i pamietam ze szał byl na nie, nosilo sie je na takiej grubej czarnej tasiemce jak najblizej szyi, bylas wtedy taka elegantka 4. gra w krowe - krowo krowo jakie mleko dajesz - zielooonnee nie pamietam co tam sie robilo dokladnie ale wiem ze sie ganialo i chyba trzeba bylo stac pod scianą i wtedy bylo sie bezpiecznym czy jakos tak, to chyba jeszcze sie nazywalo grochościana 5. POLSKIE ZOOOO POLSKIE ZOOO POLSKIE ZOOO, pamietacie ten badziew buahahhaa!!! poszukajcie na jutjubie, jest kilka odcinkow, teraz zupelnie inaczej sie to oglada, kiedys to byla dla mnie bajeczka z upiornymi zwierzakami a teraz cala prawda o tym ch*jnym kraju. pamietam niedziele o 20:15 - mamo jeszcze chce polskie zooo i pojde spac 6.pi i sigma - przybysze z matplanety, balam sie tych typkow 7. oczywiscie spice girls, mialam takie wielkie koturny jak one i bylam taka coooool , szalalam za nickiem carterem, potem za jego bratem Aaronem, podniecalam sie Michaelem Jacksonem a wszyscy sie smiali ze wyglada jak baba (do dzis go kocham..) 8. mialam zawsze wszystkie nowosci technologiczne i najnowsze plyty zagranicznych modnych wykonawcow, moj tata jezdzil do niemiec co miesiac i mi zwoził cale pudla, mam do te pory jakies niespotykane w polsce single No Mercy (where do u go, my lovely ), oryginalne plyty spice girls, ktore kazdy ode mnie zgrywał, w szufladzie trzymam jakies kurczakowe tamagotchi, mialam Furby'ego ale jak sie okazalo ze on gowno gada tylko kilka słow to si ena niego obrazilam i olałam ch*jka 9. czasy pozniejszej mlodosci - idz na calosc jako prekursor teleturniejow a pozniej milionerzy, polowa lasek z 8klasy sie podkochiwala w urbanskim i nie opuszczalo sie zadnego odcinka, pamietam jak lecialy w piatki, soboty, niedziele i poniedzialki a wtorki srody i czwartki bez milionerow byly dniami straconymi hahaha, masakra

hmmmm byl taki film o takiej dziewczynce co miala takiego czerwonego pieska ze szmatek i on strasznie psocil i jak ta dziewczynka wchodzila do pokoju to on udawal zwykla maskotke... wiecie moze o co chodzi?? bo za cholere nie moge sobie tytulu przypomniec.....

Gość 4-5
jeszcze gazeta bravo

Gość wiecie co????
ja ten film pamietam ale nie wiem jaki tytul

Gość Naranja.
"A pamietniki pamietacie? Zawsze trzeba bylo wierszyk wpisac hehe " Tak! :D "Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa" :P Simgmę i Pi do dziś pamietam "Teleportacja!" :P My tez mieliśmy gry komputerowe, tylko takie proste Pegazusy i inne podobne Gumisie to były późno (już duża byłam) ale jeszcze oglądałam i mnie nawet fascynowały! :)

Gość Kamila XXX
Andrzej Rosiewicz - Pytasz mnie :):):)

Gość 4-5
gra karciana o nazwie flirt

Gość wiecie co????
a pamięta ktoś takie gazety dla młodzieży "razem" filipinka" " na przełaj" ??

Gość Bellisimka
wiecie co???? - Ja jestem tylko troszeczkę młodsza, bo jak to o czym piszesz leciało, to byłam już duża, ale jeszcze nie w wieku produkcyjnym. :) Jestem z początku lat 80'.

Gość wiecie co????
hehehe bellisimka jestes w wieku moich starszych dzikeci? ja mam juz 52 D(

ojeeej flirt, pamietam! i mam gdzies do dzis :D -kadzidelka, -bransoletki plecione z muliny ....