Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest skandal!!!!!!!!

Po 250 tys. zł dla członków rodzin ofiar ze Smoleńska, jako obywatel i podatnik

Polecane posty

Gość tak obiektywnie na to patrząc
to się zastanawiam czy to nie kolejna prowokacja PO żeby nastawić negatywnie społeczeństwo do PIS. Wszak zbliżają się wybory parlamentarne a wiadomo że po ostatnich wydarzeniach Tusk trzepie portkami. Ja radzę poczekać z opiniami do czasu gdy się przekonamy czy te rodziny przyjmą te pieniądze

Gość DAJCIE NA LUZ
i w ten sposób robisz z siebie idiotkę wojnę robić o to że ktoś dostał za duzo kasy idz popłacz w kącie :P ale jesteście zniewieściali. Idzcie na takie stanowiska, żyjcie z dnia na dzień z takimi obciążeniami. Nie chcecie? co jest> ? a może uważacie się za lepszych, bo nie macie na sumieniu przekręctów i nie postępujecie jak egoiści. Każdy myśli o swojej dupie, nawet wy pisząc w tym temacie. Zwyczajnie nie możecie znieść, że ktoś ma więcej,ze komuś powodzi się w waszym mniemaniu lepiej, ale to tylko wasza subiektywna opinia, nic nie wiecie tak na prawdę, zrozumcie, ze agresją i złością nic nie zdziałacie. Zawsze będzie źle, ale najgorsze co może być, to wywoływać wojny z powodu niesprawiedliwości. Ona jest wpisana w to zycie i żadna wojna tego nie zmieni.

Gość ksks
musze przemyslec jak umrzec zeby mojej rodzince tez jakas konkretna kwota skapnela na konta. jakies pomysly?

Gość przeciez to PO rozdaje
pieniadze i nalezy pamietac ze nie tylko PISowcy byli na samolocie. Było tez troche tych "swoich" :D

Gość DAJCIE NA LUZ
a Kaczynski? słyszeliście jak on sie wypowiada, jaki z niego idiota ? Komorowski, też jest dość ograniczony żałuję że Tusk się nie wycwanił jak trzeba, bo to jedyny myślący facet z tej 3ki

Gość DAJCIE NA LUZ
jesteście bezduszni no i co ze Putry dzieci dostaną kasę wymieniłabys osobę którą kochasz na tysiące ? 😭

Gość DAJCIE NA LUZ popieram 100%
🖐️

Gość to jest skandal!!!!!!!!
skoro Putra miał 6 dzieci czyli 1,5 miliona ale każdy z członków rodziny może się o to ubiegać mama, babcia i dziadek i jeszcze jak im za mało będzie to mogą się do sądu odwołać nu kurwa coś tu nie tak!!!!!!

Gość DAJCIE NA LUZ
ja uwazam że ty przedstawiasz żenująco niski poziom swoimi wypowiedziami :O

Gość Mam inne zdanie!
a ja się zgadzam. uważam, że to i tak za mało!!!!!! Niech Pan Komorowski nie przyznaje apanaży różnym dziwnym organizacjom, które nic nie robią oprócz umacniania byłych SB-skich układów i pieniędzy wystarczyłoby na odszkodowania na kilka pokoleń do przodu.

wnerwia mnie to bo skoro moj maz zginal w wypadku to tez poinnam dostac tyle kasy i nasze dzieci.

Gość moje palce:OOOOO
DAJCIE NA LUZ - ale w takim razie dlaczego z zwykłych wypadkach ludzie nie dostają takiej kasy?? Też rodziny bliskich by nie wymieniły jej na osobę, która zginęła! Tak jak już ktoś wspomniał dajmy na to górnicy, ale i każdy inny zawód, bo KAŻDY jest ważny. Więc jeśli mamy zadłużenie, które ciagle rośnie to tą kase warto przeznaczyć na załatanie dziury budżetowej chociaż w małym stopniu. Jak mowisz żadna kasa nie zwróci tym ludziom bliskich, to po co im to??

Gość a czy to nie polityczna
zagrywka?????żeby pisiorom i smrodowi smoleńskiemu obecnie łeb ukręcić i zwalić opluwanie w inną stronę niż konflikt z ruskimi....

puk, puk czy możecie zacząć myśleć? Dlaczego partia rządząca która tak nienawidzi PIS nagle chce rozdać im tyle kasy? No pytam się? Komu chce zamknąć usta?...

Gość DAJCIE NA LUZ
umpalump, czy wieksze pieniądze zmniejszyłyby poczucie krzywdy Twojej i Twoich dzieci? zawsze są 2 strony metalu, a wkurzając się na to ze ktos ma wiecej, tylko sobie szkodzicie

Gość ludzie jak można się na to
ludzie jak można się na to zgodzić To są ogromne pieniądze w czym one mają pomóc tym rodziną>? to decyzja czysto polityczna, czy wy ślepi jesteście? są inne potrzeby w tym kraju

Muzeumianka - całkowicie się z Tobą zgadzam. W Polsce są ludzie równi i równiejsi:O a my państwu Kaczyńskim damy na to, żeby zięć sobie nową fure kupił?:O niedoczekanie.

Gość Mam inne zdanie!
ale cóż, to prowokacja... Za ten mord na tylu niewinnych ludziach ten rząd powinien zostac obalony i gnic w pierdlu!

To Państwo organizowało ten lot i także dopuściło się wielu błędów, więc skoro Państwo jest za to współodpowiedzialne, to niech płaci. Te rodziny do końca życia będą żyły z piętnem Smoleńska, rodziny ludzi, którzy zginęli w wypadkach NIE. Rodziny ofiar CASY też będą się mogły domagać bardzo wysokich odszkodowań. Wasze polactwo jest przerażające:O:O:O:O:O:O

Gość Mam inne zdanie!
gdzie Wy macie rozum? Za to , że ofiary zamachu służyły ojczyznie ,ich dzieci mają teraz pozostac bez środków do życia???? Czy Wy w ogóle jeszcze macie szare komórki, czy jakąś ciemną masę przetworzoną przez chory system?

A ta petycja to już upadek jakichkolwiek zasad, zgnilizna moralna, ot co :o Byle się kłócić, byle się wydrzeć, byle wasze było na wierzchu. Pierrdolona polska mentalność :O:O

a kto im tam kazal leiec tym z katytnia i tak to zycia nie wroci. a polacy? coz uwielbiamy sie dolowac

Do mam inne zdanie Nie ma sensu dyskutować z ćwokami od TVN i Onet. Pozdrawiam

Gość wkurw**** mnie takie rzeczy
przeciez nie o to chodzi ze zazdroscimy taaaakiej kasiory! dlaczego rodzina tamtych ma dostac? wielu ludzi ginie czy zyje w nedzy i nikt sie nie wzrusza, a tu zginelo kilku "waznych" ludzi i co? a tak na marginesie myslicie, ze powodu tragedii w smolensku sie dowiemy? wieeelu rzeczy nie wiemy

WYKONYWANE FUNKCJE PAŃSTWOWE kazały im tam lecieć, kurrwa :O Wam o kase chodzi, o nic wiecej. Własnych rodziców byście wsadzili do tupolewa i wtedy inaczej byście śpiewali, zawistne polaczki :O

Gość ja nie mogę jaka służba ojczyź
Jaka służba ojczyźnie, powaliło Was? Oficjalna polska delegacja pojechała tam 7 kwietnia i szczęśliwie wrócili cali i zdrowi. A ta wycieczka z 10 to było jakieś w ogóle śmieszne nieporozumienie. Powinna każda rodzina dostać tylko tyle na ile dana osoba była ubezpieczona.I ani grosza więcej. Powinny ich zadowolić nieprzyzwoicie wysokie renty, pogrzeby i wszystko co do tej pory dostali.

DAJCIE NA LUZ popieram 100% Skarbie mów za siebie bo chyba to właśnie czynisz

nie no jeśli petycja ma być w ogóle rozpatrzona warto napisać ją językiem urzędowym i nie w 1 zdaniu:P