Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest skandal!!!!!!!!

Po 250 tys. zł dla członków rodzin ofiar ze Smoleńska, jako obywatel i podatnik

Polecane posty

Gość DAJCIE NA LUZ popieram 100%
To była taka sama delegacja jak ta z 7 kwietnia. Poszło tylko o to, że i Kreml i Kancelaria Premiera RP nie rzyczyły sobie wspólnej wizyty i doszły w tym względzie do porozumienia. I nie węszę spisku. Kaczyński do Katynia leciał co roku w kwietniu, wraz z podobna delegacją. tusk poleciał po raz pierwszy na zaproszenie Putina. Wszystko do sprawdzenia.

Gość y777654
Wybaczcie ale ja np.jestem w linii prostej po bohaterze narodowym, który został powieszony na stokach cytadeli. I on był naprawdę bohaterem więc mi tutaj nie gadajcie, że Kaczyński to bohater narodowy. I co rodzinie wtedy państwo dało? Nic. Rodziny bohaterów zawsze traciły i jakoś nikt nie miał o to pretensji. Teraz to Rząd tylko liczy kasę i kombinuje jak ludziom zabierać a sobie dodawać.

Gość tak obiektywnie na to patrząc
"rzyczyły" :D i wszystko jasne

Gość kaaaaaassssss
Mój kuzyn zginoł w wypadku samochodowym,był kierowcą.Osierocił 4 dzieci,też był w pracy.Dzieci dostały 400 zł rentki.To jest sprawiedliwość.Ale to się nie liczy,o takich milionowych przypadkach się nie mówi.Bo nie należy do elity,był zwyklym przeciętnym Polakiem,jego dzieci mogą zyć w biedzie.

Gość tak obiektywnie na to patrząc
ja pierdzielę, czy wy jesteście tak niedorobieni że nie czujecie prowokacji? Mnie też wkurza taka wiadomość a raczej wkurzałyby mnie gdyby nie to że wiem. Myślenie kurwa nie boli!

Gość Nie nie nie nie *100
To co tu czytam to już jest przesada

Gość uiouiouio
a wczesniej wspomniany śp. Putra mial 8 a nie 6 dzieci wiec razem z zona to rachunek jest prosty 9 x 250 tyś...

Gość uiouiouio
nie oni pierwsi i nie ostatni poniesli strate...a w ich dupy napakowalismy juz dosc pieniedzy

Gość moje palce:OOOOO
pisze petycje tylko nakreślcie mi jasno i wyraźnie jak wygląda sytuacja

Gość 250 !!!!!
tyle kasy ,nie zgadzam sie,

Gość pełnomocnik Marty Kaczyńskiej
kaczego dzioba, mec. Marcin Dubieniecki też się nie zgadza! Uważa tę kwotę za śmiesznie niską! To oburzające naprawdę, mi się w życiu nieźle powodzi, ale jak czytam takie rzeczy to mi się krew gotuje normalnie. Jak oni mają czelność jęczeć, że te kwoty są niskie???? Bo linie cywilne wypłacają minimum milion - szok. To wypłaćmy każdej żonie, mężowi, każdemu dziecku, każdej matce i ojcu po milionie od razu :o Ja pierdolę normalnie chyba dziś nie zasnę.

250 tys to za mało! musimy dać minimum milion na łebka! :classic_cool: wiecie, trzeba trochę szumu teraz narobić zeby przykryć istote sprawy ;) trzeba mącić, skłócić żeby rozjuszona hołota znów wieszała psy na PiSiorach, którzy skasuja ładne sumki i wzbogaca sie na katastrofie :) tzn na zamachu :classic_cool:

Gość fx2fx
Niech najpierw mi oddadzą za rozbity samolot :(

Gość czujnie :)
prawda jest taka, że ojczyżnie służyli i zginęli na służbie, odszkodowanie ich rodzinom się należy, ponieważ przynajmniej częściowo w przeciwieństwie do PO-wców, nie byli złodziejami, nie zarabiali kokosów i nie zabezpieczyli swoich rodzin na kilka pokolen do przodu... myślę, też PR PO działa dośc sprawnie i próbuje nasączyc mózgi zabieganych i zapracowanych Polaków trucizną.

Gość bon,ton,ton,bon
jak mi zginie ktoś z rodziny to zgłaszam się po moje 250 tys. i też mi się należy a co!

Teraz Usłyszycie Same Kłamstwa 250 tys to za mało! musimy dać minimum milion na łebka! wiecie, trzeba trochę szumu teraz narobić zeby przykryć istote sprawy trzeba mącić, skłócić żeby rozjuszona hołota znów wieszała psy na PiSiorach, którzy skasuja ładne sumki i wzbogaca sie na katastrofie tzn na zamachu to prawda... stopy procentowe w góre, vat w góre, paliwo w górę, prąd , gaz w górę... a Polacy co??? nawet nie czują jak ich się robi w balona

Gość moje palce:OOOOO
a górnicy, którzy giną? też w czasie pracy, żebyśmy nie marznęli zimą! policjanci giną podczas różnych akcji, też dla nas, żeby było bezpiecznie!

bon...? darmozjadom i pasożytom się nie należy

ok byli ubezpieczeni wiec dostali odszkodowania i to wystarczy nie piszcie mi tu o tym ,ze sluzyli dla nas,ze rzad ich wyslala itd bo sie z tym nie zgadzam.,.!! i ktos tu pisal,ze kasa nie ulzy nikomu w cierpieniu owszem nie ale zabezpieczylaby dzieci w razie mojej smierci tak? ja tak na to patrze jak moja mama zmarla i mlody dostalby kase dalabym mu ja na lokate i zabezpieczyla przyszlosc a tak nasze zasrane panstwo ktore ciaglnelo z mojej mamy kase za zycia wypielo sie po jej smierci

Gość ardillka
Tu chyba nie chodzi tak naprawdę o to że dostaną kasę. Tylko o to że ludzie giną w kopalniach, na służbie policyjnej, strażacy giną. I to wszystko są ludzie którzy pracują w "firmach" państwowych. Wszyscy powinny być na tych samych prawach. Ludzie w całej Polsce dostają renty po stracie kogoś z bliskich. Ale nikt nie daje im do końca życia tych rent. Wiem coś o tym bo sama miałam rentę po ojcu i jak skończyłam naukę to ją zabrali. Nikt nie wypłacił odszkodowania mojej mamie za śmierć ojca, a potrącił go pijany żołnierz. Uciszyli sprawę i koniec. Nikt nie zapłacił 250 tyś zadość uczynienia. Ludzie giną i zawsze tak będzie. Lepiej by zrobili jakby dali tą kasę na sprzęt szkolący pilotów. Przestali by się rozbijać. Ciągle mówią o tym że państwo nie ma pieniędzy. Powodzianie nie mają odszkodowań, bo brak kasy. Wały nieumacniane od wielu lat, bo nie ma pieniędzy. Szpitale zadłużone bo nie ma pieniędzy. Na nic nie ma. A na odszkodowania dla "wybranych" ludzi zawsze jest. Wiele się złego działo w Polsce i jeszcze się będzie działo, ale kiedyś Polacy muszą powiedzieć dość. Nie zazdroszczę nikomu że stracił najbliższych. Ale czy rodzina stewardes też dostanie kasę??? Wątpię. Jestem za tym żeby dostali odszkodowania bo wszystkim się należy, ale jak byli ubezpieczeni. Dlaczego Rząd ma wypłacać coś z naszych podatków. Każdy się domaga sprawiedliwości, to my też się domagajmy. Piszcie listy do Premiera!!!!! Piszcie, każdy osobno, albo w grupie. Nawet jeden list może coś zmienić. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Niech się na Wielskiej dowiedzą co Polacy sądzą. A w ogóle to powinni zrobić referendum. W końcu to nasze pieniądze i nasz rząd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wyjebać PO natychmiast
jedno zlodziejstwo!!!!

Gość dokładnie o to chodziło
o kolejne skłócenie i podział społeczeństwa. To się zawsze udaje. I zauważcie, że te pieniądze - to nie odszkodowanie - tylko "układ" - jaki? za co? Część rodzin nie chce przyjąć tych pieniędzy.

Gość rendaaaa
Zalozylam tutaj dzisiaj temat w tej sprawie, ale widze, ze jest juz jeden, wiec dolaczam do was. To jest skandal!! Nikt nas do cholery nie pyta czy zgadzamy sie na takie odszkodowania. Kto w ogule ustala takie kwoty? Czy jakies przepisy to reguluja? Trace resztki szacunku do rzadu.

Gość zamaskowany z kafeterii
powiedzmy dość tematom zastępczym.

Gość rozpierdolmy ten kraj w drobny
mak :classic_cool:

Gość rendaaaa
W pierwszej kolejnosci rozpierdolmy rzad!

Gość PO na śmietnik historii!!!!!!!
ale juz!!!!!