Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m1ck

przedwczesne siwienie włosów

Polecane posty

siemka, taki problem mam, :( mam 18 lat i zauważyłem siwe włosy na głowie, nie wiem co mam robić :(

Gość Strzelam czemu
Często sie onanizujesz-ubywa ci dzienna dawka cynku, ktorego niedobor prowadzi do siwienia Masz niedobor b5- jej brak przyczynia sie do przedwczesnego siwienia oraz miedz, ma wplyw na włosy pod tym wzgledem. Widze ze nowy temat zalozyłeś, to i dobrze, sam bym sie dowiedzial co zrobić by miec naturalny kolor. Dodam ze zaczolem miec pierwsze biale wlosy od gimnazjum, a teraz jestem na pierwszym roku studiów. ostatnio brałem b5 potem cynk, a czasem multiwitamine, i wyrwalem sobie wlos pierwszy lepszy i od cebulki byl naturalny a dalej siwy, nie wiem czy to znaczy ze urusł kolorowy do polowy ,czy sie odbarwil od wierzcholka, jesli ktos sie zna na tym, prosze o info.

nom ok... rozumiem.... z tym onanizowaniem to mnie koleś troszke rozśmieszyłeś... :P nie robie tego już od 2 lat, od kiedy mam dziewczyne... a to może dlatego, że intensywnie ćwicze - 4 razy w tygodniu siłownia, raz w tygodniu halówka 3 godziny, no i mało tego szkoła. ale mniejsza o przyczyne... gdzie moge dostać taką witaminę B5?? W aptece ona będzie? a no i czy można cofnąć to siwienie? jeśli to przyczyna genetyczna to napewno nie, ale przecież to wynika z czego innego, więc powinno dać się to cofnąć

a i właśnie, biorę od jakiegoś czasu (3 tygodnie) gainera (jak ktos nie wie, to jest to suplement diety, zawierający zalecaną dzienną porcje witamin, aminokwasów, minerałów, białka, węgli itd. jaką sportowiec potrzebuje do zwiększenia masy mięścniowej w 3-4 porcjach dziennie po 50g każda porcja) i w takiej jednej porcji znajduje się właśnie 1,5g witaminy B5, czyli ok 4,5-6 g dziennie.... zalezy czy to dzień treningowy czy nie...

Gość Strzelam czemu
Czesty sex onanizm, efekt ten sam, gainer zawiera 1,5 grama b5? Mam tez gainera, z olimp ale ok, i jest 4 mg, czyli 0.05g, na twoje to aż 4 gram, mniejsza oto, tabsy w aptece maja 100 twoich gramow w jednej, co prowadzi do sukcesywnego przywrocenia poziomu owej witaminki. A co do genetyki... np. genetyczna słaba wchłanialnosć cynku(wiec nie tylko sex) lub b5 przez przewod pokarmowy , moze zostac rozwiazana poprzez przyjmowanie wit.pod jezykiem, to tyle na temat genetycznej przyczyny siwienia, (kazdy rzuca haslo genetycznie po rodzicach ,bez wiedzy oco chodzi w genetyce.i mowia ze przez stres itp.) A że sie oczytalem i abys nie musial tego przerabiac, to moze być tak ze masz nadczynnosc tarczycy i do tego czesto ćwiczysz, coś sie tam pogłębia(niedoczytałem)i b12 ma wpływ... jak juz zgadniesz czemu tak sie dzieje daj znac. ps, pociesze cie, bo dużo osób ma z tym problem, w tym wieku.

sorki, no głupi błąd... nie gram, a mg :) a biore hi teca i tam jest tak jak pisałem ... :) = 1,5 mg w porcji a widziałem witaminy z olimpu na allegro dla sportowców, tam jest 12mg w 1 kapsułce... czyli ok 600% zapotrzebowania dziennego... + miedź i reszta witamibn i minerałów... także chyba ograniczę te "zabawy" z dziewczyną (mieszkam z nią w kawalerce bo chodzimy do jednej szkoły itd) i zaczne brac te witaminy... tych wlosow siwych nie jest duzo.... jakies 5-6 na glowie, ale chce jakos to zatrzymac

ale z tym seksem to chyba klucz do sprawy.... xDD te siwe włoski mam od ok roku... czyli od kiedy z moją dzięwczyną zaczęliśmy częściej się kochać... a do tego dochodzi siłowani i wgl... produktów zawierających witaminę B5 nie spożywałem prawie wogóle... może raz na jakiś czas rybka czy coś w tym stylu... dopiero od jakiegoś czasu od kiedy ćwiczę na poważnię, i stosuję dietę i jem więcej ryb dostarczam do organizmu te witaminę... z gainera to miesiąc dopiero... z przyswajaniem nie mam żadnych problemów... tarczycy też nie mam przyrostów czy coś w tym stylu, miałem badania itd... więc dedukcyjnie stwierdzam, że dopóki nie zacząłem więcej uprawiać seksu i ćwiczyć witaminy b5 wystarczało, a od tego czasu ww. jak opowiadałeś w poście poprzez seks ubywało mi tej witaminy... i z ćwiczeń. więc jedyna rada to brać te witaminy, uzupełnić niedobór tej witaminy, i może brać je do czasu do kiedy bd trenować? a potem tylko profilaktycznie 2-3 razy w tygodniu? podaje gg w razie co: 9626199

Gość do strzelam czemu
"Dodam ze zaczolem miec pierwsze biale wlosy od gimnazjum, a teraz jestem na pierwszym roku studiów." - coś w tym jest, że siwienie i dysortografia mają wspólny mianownik, mianowicie niedobór mikroelementów. Swoją drogą, to ludzi, którzy piszą wziOŁem, zaczOŁem jakoś nie widzę w gronie absolwentów nawet akademii wychowania fizycznego.

Cześć, po 2 latach dodaję posta bo sobie przypomniałem. Problem rozwiązałem całkiem przez przypadek. Leczyłem się Nizoralem na łupież. Po jakimś czasie zaczęły mi wychodzić włosy do tego stopnia, że po czesaniu na grzebieniu było ich kilkaset. Czasem same odpadywały. Poszedłem więc do dermatologa i okazało się, że mam stan zapalny na skórze głowy. Przepisał mi krople i wyleczyłem tę przypadłość. Jak się okazało pani w aptece powiedziała mi, że Nizoral jest na tyle silny że stosowany często powoduje takie przypadłości, osłabia skórę głowy i jest ona tak jakby poparzona. Zaleciła mi zakup skrzypu polnego w tabletkach i szamponu ze skrzypem. Koszt za tabletki to ok 8zł a za szampon 4 zł xD Stosowałem te kombinacje jakieś pół roku. Teraz ani jednego siwego włosa, gęsta bujna czupryna, muszę strzyc się co jakieś 3 tygodnie jak dawniej bo szybko rosną mi włosy, do tego są lśniące i bardzo fajne. Nie wiem co pomogło, ale siwe włosy zniknęły prawdopodobnie dzięki skrzypowi. Po prostu je wzmocniłem. No i nie polecam nizoralu, lepiej zakupić szampon tj H&S i dolać do niego 10 kropelek 100% olejku z drzewa herbacianego. Łupież znika na stałe po miesiącu zakładając, że myjemy skórę głowy 2 razy w tygodniu. Pozdrawiam!

zazdrość przez Ciebie przemawia :P

skrzyp na pewno miał istotny wpływ na poprawę stanu włosów.

Gość gość
Siwe wlosy w tak młodym wieku jak kilkanaście lat czasem są oznaką chorób. U mojej kuzynki tak było i okazało się ze ma autoagresywną chorobe. Moim zdaniem warto wybrac się do lekarza.

Gość gość
Oczywiście jeśli w rodzinie nie było takich przypadków, to warto zbadać sprawe. W rodzinie mojego męża wczesne siwienie to akurat standard , ale mój maz ratuje się naturalnym odsiwiaczem z tego sklepu http://www.ever-green.com.pl/. Ten produkt nie niszczy włosów, a na efekty nie trzeba było długo czekać.

Gość SiwekWlosy
Przecież nie jest to żadna tragedia. Spójrz sobie na Goerga Clooneya i tłum jego fanek ;) Jeżeli czujesz się z tym aż tak niekomfortowo, to zajrzyj sobie na http://siwe-wlosy.pl mój dobry kolega bardzo chwali sobie tę stronę. Podobno jest tam masa pożytecznej wiedzy, a poza tym nawet mają sprzedawać jakiś dobry środek na siwiznę. Może warto byłoby się z tym zapoznać?

Gość Tomerr
No niestety to z tego co wiem dużo zależy również od ilości testosteronu. Ja zaraz po czterdziestce zacząłem siwieć i stało się to na tyle uciążliwe że również zacząłem szukać jakiegoś środka który to powstrzyma, bo pewnie po kilku latach całkowicie bym osiwiał :) Z polecenia znajomego zdecydowałem się na wybór http://gr-7.eu/ który ma w odpowiedni sposób wpływać na cebulki włosów i wzmóc w nich produkcję melaniny. Na ten moment używam go ponad tydzień i efekty są bardzo dobre bo widzę znaczące zmniejszenie ilości siwych włosów, także może uda mi się w tym aspekcie chociaż wygrać z czasem :)

Gość MartynaBus
GR-7 pomaga z tego co słyszałam, mąż właśnie chce kupić ten preparat bo zaczął ostatnio dość mocno siwieć. Dużo ludzi często piszę pozytywnie o GR-7 a cena nie jest wysoka, tym bardziej, że podobno efekt stosowania jest szybko zauważalny

Siwienie w sumie takim problemem nie jest. Sa środki którymi można lekko zafarbować włosy, chociaż w pewnym wieku nie jest to aż taki defekt kosmetyczny jak wielu osobom się wydaje, tak wiec dałbym sobie z tym spokój oraz po prostu przestałbym się siwymi włosami przejmować.
Większy problem stanowią zakola bo odwrócić wypadanie włosów jest nieco trudniej niż siwienie. Pomaga mezoterapia, w ekstremalnych sytuacjach mozna zastanowić sie nad przeszczepem włosów. https://bonadea-krakow.net.pl/oferta/przeszczep-wlosow-metoda-fue/ Ofertę taka maja w Bona Dea.