Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samo siejka

jak przygotowac sie do ciazy??

Polecane posty

Gość samo siejka

dziewczyny chcialabym aby moje dziecko bylo zdrowe wiec chcialabym przygotowac sie do tego jak najlepiej. jestem obecnie na tabletkach anty i mysle o ich odlozeniu. co powinnam zrobic? czy zaczac brac kwas foliowy od razu? witaminy? kiedy zaczac starania?? jak u was to bylo?

Gość samo siejka
anyone??

Na pewno powinnaś zacząć brać kwas foliowy a najlepiej Feminatal dla kobiet planujących ciążę- to witaminy, kwas foliowy, jod w odpowiednich dawkach.

Gość farmaceutkaasia
feminatal to przereklamowane gówno w dodatku suplement który nie ma żadnych badań to po pierwsze po drugie odstawienie terapii hormonalnej co najmniej pól roku wczesniej po trzecie zdrowe odżywianie żadnych syntetycznych witamin które obciążają wątrobe i nerki ( które w większości również są suplementami )

Gość maaaaaaaaalenstwo
3 miesiące przed planowanym poczęciem brać kwas foliowy- zarówno Ty jak i partner. Tak przynajmniej mówił mój gin. :) zdrowo się odżywiać ewentualnie zrobić badanie w kierunku toksoplazmozy i przeciwciał różyczki. Nasze przygotowania wyglądały tak: folik 3 miesiące wcześniej, ograniczenie spożywania alkoholu (nigdy nie było dużo ale trzeba było mężusia trochę ograniczyć z piwkiem), wyleczenie infekcji, zmiana samochodu na większy i ponad rok temu zakup psa, żeby zdążył dorosnąć zanim zajdę w ciążę ;) Życze powodzenia