Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DorisHolden

Była zona nie daje spokoju :(

Polecane posty

Gość DorisHolden

Jak zniechęcić byłą żonę męża ?? Minęło już ładne parę lat od ich rozwodu i już liczymy nasze rocznice ślubu a kobietka ... uprzykrza nam życie jak umie ....Buntuje dzieci ..spotykamy się w sadzie itp...bezzasadnie nasyła komornika...

Gość Eleeene
podpinam sie pod zdanie Zawsze Szczerego. Dokladnie to twoj maz powinnien definitywnie i ostatecznie znalezc sposob na sensowne kontakty z byla i dziecmi. Uniknac sie ich nie da niestety ,ale ludzie jakos kulturalnie zalatwiaja sprawy .

Gość te coca cola
bidulka, jakże mi Ciebie żal.........wyrzuty sumienia masz?

Gość kot13
może chce , żeby mąż alimenty płacił? to straszne po prostu... jak można...Przecież jeśli go kocha, ona i dzieci powinna się usunąć o nic nie prosząc i pozwolić mu być szczęśliwym.Straszna kobieta chyba ta zona...

Mąż płaci alimenty na bieżąco... kontakty z dziećmi były super .. przychodziły co tydzień, niestety kobietka zaczęła się nudzić jak poprzedni partner-któryś z kolei- ja zostawił... to nie jest śmieszne, głupie oczerniające telefony do domu i pracy... zaznaczam ze męża poznałam już jako rozwodnika i dopóki kobietka potrzebowała niani do dzieci w weekendy było ok :) Prawo jest zawsze po stronie kobiet ... :) nikt nie sprawdza czy to co mówi jest zgodne z prawdą :) Dopiero mąż musi się tłumaczyć co zaczyna być po prostu uciążliwe... na początku nas to bawiło, ale jak daleko może posunąć się zdesperowana kobieta... ??

Gość ewella2
czego konkretnie oczekujesz po zalożeniu tego tematu? Nie ma złotego środka na tego typu problemy. Jedno jest pewne, Ty nie zawracaj sobie nią głowy gdyż obowiązkiem Twojego męża jest poukładać swoje sprawy i nie mieszanie w to osób trzecich. Niech on się zajmie tą sprawą jak dorosły facet.

Szczery _ zgłasza do komornik ,że nie są płacone alimenty... teraz komornik nie pyta się dłużnika jaka jest prawda tylko zajmuje majątek,egzekwuje należność ... trzeba dochodzić swoich praw przed sądem :D Może złe nazwałam iż buntuje dzieci- zabrania kontaktu,szantażuje je,kontroluje ab nie utrzymywały kontaktu. Kobieta dąży do tego aby rozwalić nasz związek. Nie można z Nią porozmawiać-jest niereformowalna :(

chcesz mi wmowic, ze komornik zajmuje majatek twojego meza mimo, ze on ma dowody regularnie placonych alimentow? :-) chyba sie nudzisz kobieto

Gość ewella2
racja, bardziej pasuje dojrzały niż dorosły... Chyba Twoje kochanie ma jednak coś na sumieniu bo komornik bezpodstawnie nie zajmuje majątku. Co do ograniczania kontaktu z dziećmi - to on ma walczyc o swoje dzieci z byłą a nie Ty za niego. Ma chociaż ustalone sądownie dni wizyt?

Niestety , też myślałam że to niemożliwe :) a jednak. Teraz trzeba napisać podanie , zrobić xero..udowodnić .. porażka ..polskie prawo :) Tak naprawdę poszukuje hmmm wsparcia duchowego :) Nie mogę być szykanowana i zastraszana jeśli nic złego nie zrobiłam .. mam czekać, aż znajdzie sobie następnego partnera?? Jedno z dzieci notabene mieszkało z nami - teraz studiuje.

Gość ewella2
W pierwszej kolejności - O ILE TO PRAWDA zaznaczam ; facet ma możliwość pozwać ją za utrudnianie kontaktów z dziećmi- za to także kara się jej należy. Jeśli udowodnicie komornikowi, że alimenty sa płacone regularnie a wniosek złożyła po złości mimo, że facet wywiązuje się z obowiązków może ją pozwać o prześladowanie dodatkowo.

Gość ewella2
ale głupotą jest chodzić do sądu przez sfrustrowaną babę. Znudzi jej się w końcu.

Prowokacje ?? Świetnie... przecież nawet nie próbuje skontaktować sie z kobieta.. a może faktycznie porozmawiać i zapytać o co tak naprawdę jej chodzi ?? Czym kierujecie się , tak mnie osądzając ??

Czym kierujecie się , tak mnie osądzając ?? tym, ze twoja historyjka sie kupy nie trzyma, a sposob jej opowiadania jest ponizej krytyki

Gość ewella2
przecież ona Ci nie powie , że to wynika z frustracji i żądzy zemsty - po co masz się z nią w ogóle kontaktować? Ona jest przeszłością Twojego faceta a nie Twoją więc to jego obowiązkiem jest ją utemperować.

Gość chyba wiedziałaś że to rozwodn
ik z byłą żoną i dziećmi na karku, więc mogłaś się spodziewać różnistych niedogodności. Zrozumiesz była, jak zostawi ciebie z dziećmi i znajdzie następną. A póki co nie wydziwiaj, bo jeśli jesteś inteligentną kobietą, to wiedziałaś co może się zdarzyć. Bo nie sądzę, abyś wierzyła, że od dnia ślubu wymazuje byłą z pamięci tak, jakby nigdy nie istniała

Ewella.. dla dobra dzieci nie chcemy walczyć jej bronią... Po co ?? zauważy wtedy ,ze się wkurzamy :D

Oboje mamy jakaś przeszłość.. Zastanawiam się czym może kierować się wykształcona osoba , ładnych parę lat po rozwodzie , uprzykrzając życie byłemu mężowi i jego zonie. Ma ciągle nowe pomysły ... Zaznaczam ,że poznaliśmy się już parę lat po ich rozstaniu i to Ona odeszła do innego partnera... My stworzyliśmy rodzinę.... Ona do dziś skacze z kwitka na kwiatek ... :(

Gość tak to z nimi bywa
ex to kobieta powój,wymaga drastycznych cięć takie potrafią zatruć życie zero ambicji

Autorko, z tego co piszesz sprawa nie dotyczy Ciebie a twojego obecnego meza i jego bylej zony. Twoj maz nie chce albo nie umie tego rozwiazac. Smieszne jest jak dzielisz to na dwoje na zaszdie - nas. Takie sa konsekwencje wiazania sie z ludzmi ktorzy w przeszlosci wybierali nieodpowiednich partnerow - prosze mi tu nie pisac ze kazdy sie myli - bo ja tez w przeszlosci mialam partnerow - ale slowo zegnaj zostalo zawsze przez dwie strony zrozumiane poprawnie. Twoje zdanie wcale sie nie wydaje obiektywne a nawet bardzo subiektywne - np. podkreslasz ze jest zdesperowana i miala "ilus" tam partnerow - a co to ma do sprawy? to dobrze ze miewa "ilus tam" partnerow, przynjamniej ma zycie urozmaicone. nie podalas zadnych konkretow - "buntuje" dzieci - wiodocznie twoj maz w przeszlosci wiazal sie z kobieta o takich zasadcah to teraz ma. zabrania kontaktu - to mozna uregulowac sadownie, czyz nie? jesli maz placi alimenty - zasadzone sadownie - to chyba tez mozna to udowodnic - przelewy itd. inna sprawa ze z jakichs powodow on pewnie tego nie chce robic...albo jest niezaradny i nie potrafi