Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche moze glupi problem

Mama znalazła u mnie tampony :(( straszna awantura...mam 21 lat

Polecane posty

Gość troche moze glupi problem
no siedzą tu takie głupie niektóre baby... albo mają zasciankowe myslenie jak moja mama . moja mama ma takie argumenty , że jest lekarzem, sama nie używa tamponów i naczytała sie o wstrząsach toksycznych i drugi aregument to że tampona sie "wkłada" a nie nosi poza pochwą ....

Gość Cplay
tak ,tak zmutuje sie a potem zje nas od środka 🖐️ powiedz swojej mamie ,ze masz juz 21 lat i sama możesz decydować co chcesz wkładać sobie do pochwy ,a co nie 🖐️

Jezeli twoja mama jest lekarzem a do tego ginekologiem to lepiej sie jej sluchaj!

Gość ślady zębów na dłoni
u mnie podobnie , mam 24 lata i mama znalazla u mnie tampony i wyzywała i zabrała je. powiedziała że wyrzuci mnie z domu następmnym razem :(

Gość do dzisiaj sie nie otrząsnełam
Moja matka powiedziała że jak znajdzie u mnie tampony to mne do ginekologa zabierze

Gość no nie co ty gadasz
Podpaski są lepsze. Ginekolodzy zalecają chociaż raz dziennie w trakcie miesiączki zamienić tampon na podpaskę. Ciągłe stosowanie tamponów może powodować podrażnienie delikatnych miejsc intymnych. A podpasek nie wymyślili mężczyźni, tylko kobiety, a dokładniej pielęgniarki, które podczas wojny opatrywały żołnierzy. Doszły wtedy do wniosku, że jeżeli opatrunki dobrze wchłaniają krew, to można je wykorzystać podczas miesiączki.

Gość sps
Przepraszam ma może ktoś rozmienić 2,5 zł?

Hahahhaah nie mogę z takich tematów :D Nie wiem czy gorszy jest problem autorki czy niektóre odpowiedzi :D Ja używam tamponów od baaardzo dawna, nie pamiętam ile miałam lat jak mama widziała że kupuje i przy okazji zakupów nawet sama pamiętała żeby mi kupić. Nastolatka, dziewica - żadnych problemów zdrowotnych czy od strony mamy. Teraz po wielu latach używania nie mogłabym chyba nosić podpaski. Każdy robi jak uważa, ale oburzenie ze strony mamy mnie by śmieszyło

Gość ale ze co? prima aprilis?
ale wy tak na powaznie? czy to po prostu 1-kwietniowe wypowiedzi?

Gość a ja raz użyłam tamponu
i o mało sie nie przekręciłam, dostałam wstrząsu toksycznego i muszę się męczyć z klocem w majtach do końca życia :O

MałaBlondynka ja sie z Toba w 100% zgadzam. moja mama tez mi kupowala jak byla w sklepie. a jeszcze prdzed 1 okresem powiedziala ze wybiore co mi bedzie bardziej pasowalo:)-podpaski czy tampony. tez nie moglabym uzywac wkladek...masakra,jeszcze latem::OOOO

Moja nigdy nie miala z tym problemow, jak wrocila do pracy to sama zaczela uzywac. Ja nie wiem co bym zrobila, u mnie tampon z czterema kropelkami w drugi dzien starcza na godzine, czasem nawet nie i do tego musze miec jeszcze wkladke, bo nigdzie nie dalabym rady wyjsc... Zeby nie tampony, to ja nie wiem pierwsze cztery dni siedzialabym w chacie, patrzac czy sledz nie przeciekl... nic przyjemnego...

Hahaha ja też pierwszego dnia zakładam podpaskę dodatkowo a później mam wrażenie że mi się cipa sparzyła :D Jakbym miała wyjść na miasto z podpaską to pomimo najlepszej ciągle bym się bała że się przesunie i nawet przy małym okresie gdzieś mi przecieknie... no chyba że bym stosowała xxxl które sięgają od pępka do kręgosłupa :D Ale i tak wrażenia wody w gaciach nic nie zlikwiduje. Z tamponem nie mam tego problemu tylko muszę często zmieniać w pierwszym dniu

Gość gość
co za głupota... mi mama kupiła tampony jak miałam 11 lat, więc w czym problem? z resztą jeśli Twoja mama ma z tym problem (chociaż nie wiem dlaczego) to przecież masz 21 lat.... albo pogadaj albo olej.

Gość gość
Najgorsze sa takie matki, ktore maja ze 40 lat, a zachowuja sie jak z ery kamiena lupanego ..... nie ogolone nogi, krzaki pod pachami i grubasna podpacha w majtach ..... co ja to obchodzi ze uzywasz tamponow? zreszta masz 21 lat a nie 14 , wiec SORRYYY ale to jest ZALOSNE !

Gość gość
Ja jestem dziewicą, a noszę tampony OB, przez pierwsze dwa dni noszę te największe i normalne. Malutkie się nie naddają na mocną miesiączkę.

Gość gość
Tampony to twoj wybor, ale masz matke

Gość gość
słyszałam, że tampony mogą powodować nadżerki

Gość gość
Taki stary ten temat, ale co tam. Jak widzę tu niektóre wypowiedzi, to aż mi słabo. Od kiedy tampony wkłada się do macicy?? Albo jakim cudem tampon może zostać gdzieś tam?? No dobra, może i może zostać, nawet jak się sznurek****ie, ale przecież na luzie można palcem wyciągnąć albo wypchać. Ja mam 15 lat, używam tamponów dopiero 3 raz, w sensie, na 3 miesiączkę, mam okres prawie 2 lata, wcześniej używałam podpachy tylko, ale nw jak mogłam lecie z nimi chodzić ;/ A z tamponami jest okej, do szkoły zakładam i nic mnie nie wkurza, że coś leci, że się pobrudzę... Szczególnie tampony są świetne na 1,2,3 dzień, gdzie jest więcej wydzieliny, ja czuję się w pierwszych dniach szczególnie niekomfortowo. Podpaski okej jak siedzę w domu, albo to już 4 czy 5 dzień. Bo wkładanie do najprzyjemniejszych nie należy, kiedy już jest skąpo w miarę :)

Gość gość
I znowu głupia bazienka z dennymi wypowiedziami.

Gość gość
"Ipeluchą" obłóż sobie mózg.

Gość gość
Tak znalazlam ten temat przeczytalam, i jestem zalamana. Czy wy ludzie nie widzicie ze autorka sobie jaja robila? :D

Gość gość
Jestem chłopakiem prawie 15 lat przypadkowo znalazłem w łazience tampony mamy wyciaglem jeden ogadam i cos mi odbilo wsadziem sbie w pupe palcem wepchnolem glebiiej wystwal tylko ten cieniutki sznureczek w lostzre się oglądam nago caly byłem nieuslyszalem jak mama weszla zobaczyla mnie na golasa to pecha często mnie takiego oglada nieraz mnie kapie twierdzi ze jestem jeszcze gowniaz i niiepotrafie się prawidłowo umyc no ale akurta byłem nachylony do lustra spjzalem niedkladnie widziałem ale cos tam wystawalo no i w tym momecnie wlazi mama zobaczyla co mi wystaje z pupy mnie zamurowalo mam zlapala za sznureczek i mi to wyciagnela czulem jak mi wychodzi i zrobilo mi się atk pzryjemnie po chwili poczułem sru sru klapsy na gola pupe ale mniepiekla pupa dostałem sporo klapscow mama Pawel do swojego pokoju ja tam zaraz pzryjde widziaem co am zrobić wiec leze na lozku z gola wypieta pupa mam wchodzi z pasem nic niemowi tylko zaczela mlocke trwalo to chwile darlem się w nieboglosy posikalem się chyab posralem bo po laniu musialem wyprać przescieradlo . Od tego lania nosz epampersy mama mowi ze to za kare tak długo az ona zdecyduje kiedy będzie kniec wiecje nieruszam zadnych podppassek czy tamponow ajk je widze dostaje skurczy dobra spadam

Gość Obee
marne prowo. masz 21 lat,jestes dorosla...co ja to obchodzi co sobie tam wkladasz? Powinnas byc juz 2 lata męzatka z dziecmi na swoim...i mama nie powinna wiedeziec kto ci grzebie w pipie. w tytule "straszna awantura" a napisalas "zapytała co to ma byc i wyszła."...buuu...prowo. Ja uwazam ze ta krew powinna naturalnie wypływac i wsiakac w podpaskę,a nie zatrzymywac sie wewnatrz organizmu przez X godzin,pęczniec tam i gnic. Uzywam tamponow tylko w ekstremanych sytuacjach ,gdy nie mam dostępu do WC,-mam egzamin,wazne spotkanie,plaza itp.

Gość Obee
jestem zwolenniczka tamponow,tylko w ekstremalnych sytuacjach,sporadycznie...nie wiem czy jestescie swiadome-tampony -1 na milion mogą spowodowac wstrzas jakis tam (?) i nawet doprowadzic do powaznych schorzen.KAza normlana kobieta to wie...Uczyzli mnie tego w wieku 12 lat w podstawówce i to tez pisze na ulotkach OB.Bądzcie tego swiadome.

Gość anielkaina
Prawidłowo użytkowane tampony są bezpieczne. Są nawet wersje na noc. Dla "początkujących" najlepsza będzie wersja mini i/lub z aplikatorem. Tu więcej przydatnych info dla nastolatek: https://nastolatki.myob.pl/