Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszaaa92

ca sadzicie o studiowniu tego kierunku. 5 straconych lat czy jednak warto??

Polecane posty

Gość nataszaaa92

chodzi o filologie rosyjska. niech kazdy kto wejdzie sie wypowie!

Gość kkkkiiikkkaaaa
znam parę osób po rosyjskiej i żadna sobie tego kierunku nie chwali. Pracy po tym nie ma, a jak jest to dla wybranych. Bo niby co może robić absolwent filologii rosyjskiej?

Gość nataszaaa92
a co studiujesz teraz?? i gdze studiowalas filologie ros???

Gość kolpopa
ja studiuje, jestem na 4 roku. zaczelam drugi, sam jezyk to za malo, trzeba miec jakis"fach' w reku, a jezyk dodatkowo. probuj w logistyce, transporcie.

Gość nataszaaa92
kolpopa, a np. finanse i rachunkowosc do tego??

Ja jestem w podobnej sytuacji,co ty,bo myślę nad germańską i też czasem zastanawiam się,co by mi z takich studiów przyszło.Z perspektyw pracy najbardziej mi się uśmiecha tłumacz.W twoim wypadku pewnie jest podobnie.Jeśli jednak rosyjski jest twoją pasją,tak jak moją jest niemiecki,to nie sądzę,by te studia były stratą czasu.Niektóre uczelnie oferują filologie łączone z innym językiem lub całkiem innym przedmiotem,więc może tego warto by spróbować?

Gość kolpopa
no nie wiem, do finansow i rachunkowosci jezyk chyba nie jest specjalnie potrzebny, ale ja sie nie znam.

Gość nataszaaa92
tak, moge powiedziec ze jest moja pasja. niby z zadnym przeemiotem w szkole nie mam problemow, ale rosyjskiego bardzo lubei sie uczyc, podoba mi sie ten jezyk, latwo wchodzi mi do glowy i moge powiedziec ze fascynuje mnie Rosja

Gość nataszaaa92
kolpopa, chyba masz racje ale bardziej m chodzi o to ze jak po filologii nie znajde pracy to moze po finansach znajde prace. na pewno do fil rosyjskiej bardziej pasowalby jakis biznes miedzynarodowy czy cos podobnego aby polaczyc te 2 kierunki w jednej pracy, ale z drugiej strony mieszkam w malym miasteczku i tu sie raczej taki kierunek studiow nie przyda. chociaż tez przeciez nie wiem teraz czy po skonczenieu studiow nie zostane w miescie gdzie studiowalam. mysle o lublinie, krakowie lub warszawie. ale chyba do lublina pojde ;//

Gość kolpopa
pewnie zostaniesz w jakims wiekzym miejscie. zrob drugi kierunek. moga to byc nawet te finanse, ale miej cos w zanadrzu. albo fajne beddzie zarzadzanie, czy ekonomia, cos, co moze sie przydac w wiekszej firmie, ktroa np moglaby wspolpracowac z rosja:) powodzenia

Gość aaaaawłAśniE...
To zależy, jaki masz pomysł na swoją pracę. Najpierw pomysl o zawodzie , potem o studiach