Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zochaa

Dziś pierwszy raz idę do restauraji. Jak sie zachować?

Polecane posty

Hej, mam pytanie. Chłopak postanowił mi zrobić niespodziankę i zabiera mnie dziś na obiad do tej popularnej restauracji KFC. Bardzo sie ciesze, ale powiem szczerze, że nigdy nie byłam na takim obiadku :) W związku z tym mam kilka pytań do Was: 1. Czy kelnera się woła pstryknięciem, czy sam pryjdzie? 2. Kto mi powinien ściągnąć skafander - chłopak czy kelner? 3. Na filmach widziałam że ludzie zamawiają przystawki- co to właściwie jest i czy koniecznie trzeba je zamawiać? 4. Który widelec do czego służy. 5. Czy po posiłku oddać talerz obsłudze, czy sami wezmą? 6. Ile dać napiwku?

Gość to chyba żart?
:o

Wiem, że to wstyd że jeszcze niegdy nie byłam, ale tak wyszło niestety :-o

Gość to chyba żart?
powodzenia w tej "restauracji" KFC

Gość gtgrgrt
W dobrym tonie jest obgryzywanie paznokci od nóg.

Gość pamiętaj o stroju wieczorowym
bo tam jest ostra selekcja, bez sukni nie wejdziesz:(

Gość co sie co sie stao??
1. Kelner przyjdzie sam 2. Skafander sciaga ci twoj facet i oddaje do np. szatni 3.Nie musisz zamawiac 4.Watpie by byl az taki wybor sztuccow tam gdzie idziesz 5. Hyhy talerze zostaja na stole kelner je zabiera, ewentualnie mozesz je schowac do torebki, wylizac whatever 6. Kelnerowi powinno sie zostawiac 10% od wartosci zamowienia

Gość fdfdsa
Kocham Cie zocha poprawiasz mi humor

Gość to chyba żart?
najlepiej jak byś założyła białą elegancką bluzke :)

Gość HAMZegiera - gierahamze
Jeśli ręce Ci się od alkoholku po maratonie pijackim nie trzęsą to sobie nie pojesz jak czlowiek! Nie musisz jesć dwoma sztućcami jeśli nie chcesz! można palcami albo operować jednym widelcem jeśli lubisz! Jeśli biedny jesteś to napiwku nie dawaj! Lepiej pieniądze, możesz spożytkować! Jak będziesz turystą w dalekim kraju to nie idź do Pizza Hut czy MC Donalda, a poszukaj kuchni lokalnej, bo japonczycy czy egipcjanie nawet ulegli amerykanizacji w obcym kraju! Japończyków nie ma co do domu zapraszać jeśli tam plazama czy PlayStation albo Xbox 360! Do restauracji, mozesz wziąć wlasne pałeczki zlote jeśli chcesz i zajadać nimi swoje ulubione potrawy i sam sobie je wymyc pod bierzącą wodą lub zabrać umarzane w pokarmie! Piwa taniej napijesz sie przed kompem samemu jeśli nie lubisz! Jak z laską będziesz to świeczka niech się pali! jak z kumplem to zdmuchnij! Ale świeczki zdmuchuje ten kto ma coś do ukrycia by płomienie świetlite nie zaciemniały jego twrazy! No chyba, że ktoś ciemnośc lubi albo ociemniały jest z ciemnogrodu! Teraz takie czasy, ze kobieta wykształcona w pijalni zwykłej, może siedzieć upita piwkiem i czestować kokieteryjnie papierosem z maślanymi oczyma!

Gość fdfdsa
Tak wejdziesz ale pamiętaj, że musisz wziąć trampki na przebranie w restauracji KFC obowiązuje zmiana obuwia w okresie zimowym. Jeżeli tego nie uczynisz zostanie wezwana policja i dostaniesz mandat karny:)

Tak,oczywiście białą bluzkę z żabotem też będę miała. A z tymi trampkami to chyba żarcik co? :)

Gość buehehehehehheeee
Generalnie wszystko Ci wolno, tylko nie drap się po macicy :)

Gość fdfdsa
nie serio mówię, ostatnio miałam taką nieprzyjemną sytuację. Na dodatek to nie była polska policja tylko niemiecka i jak tu się porozumieć:(

Gość P-o-m-g-a-m
1. Hmmm w fast food to raczej nie przyjdzie, jak lepsza restauracja to pewnie kelner przyjdzie, jak pstrykniesz to pewnie w trakcie doliczy sobie z 20% do rachunku... 2. Hmm..skafander powiadasz?????? 3. Nie trzeba, wlasciwie to mozesz nawet ominac zamawianie drinka, dania glownego i deseru 4. Widelce sluza do jedzenia ...przewaznie!!! i ulozone sa w odpowiedniej kolejnosci do serwowanych dan 5. Koniecznie odnies do kuchni i umyj po sobie,zeby nie pomysleli,ze jestes w restauracji po raz pierwszy... :-) 6. Napiwek nalezy zostawic - 10% to minimum!

A i jeszcze jedno. W moim domu obowiąuje zasada "Kaczki i kury bierze sie w pazury" lub jak kto woli "Wszystko co ma pierze to sie w łapy bierze". Czy ta zasada obowiązuje też w takich restauracjach? Bo obiło mi sie o uszy że KFC sie specjalizuje głównie w kurczakach.

Gość jux dodalam do ulubionych:D
zochaa, a zapytam - co z macica? jak Cie zaswedzi to podrapiesz w restauracji ? :D

Gość P-o-m-g-a-m
zochaa - tylko ,zeby pazury mialy odpowiednie tipsy, bo inczej to KISZKA!

Gość fdfdsa
Tak ale pamiętaj, że wcześniej musisz skoczyć do apteki po rękawiczki gumowe, bo w nich jesz kurczaka. Po zakończonym jedzeniu dzwonisz do kelnera na komórkę (oczywiście wcześniej musisz wziąć od niego numer) i dajesz mu do ręki zużyte rękawiczki. KFC ma taką akcję teraz akcję zbierania rękawiczek

W jakim kubku? Ja chyba sobie zamówie połówkę kurczaka z rożna.

Gość fdfdsa
Acha pamiętaj, że napiwek dajesz, zazwyczaj jest to równowartość tego co zjadłaś. Pracownicy KFC najczęściej przyjmują napiwki w postaci zegarków

Gość HEJ PRZESTANCIE!!!!
Zosiu, oni Cioebie wkręcają!!! KFC to typowy fast food, wiesz co to znaczy?? Jemy tak gołymi rękami, ubieramy się na sportowo, normalnie jak na co dzień, inaczej bedziemy wygladać dziwnie... zamawiamy jedzenie przy kasie, nie ma żadnych kelnerów a tym samym napiwków :) jest jak w mcdonaldzie :)

Dori30, dziękuję Ci bardzo 🌼 Ale jedna rzecz którą przeczytalam mnie zaniepokoiła,a mianowicie: "1. Dobre maniery zaczynają się już od wejścia. Partner otwiera drzwi partnerce, oboje czekają na kelnera, który sprawdzi rezerwacje i asystuje przy zdjęciu nakryć wierzchnich. Mężczyzna powinien pomoc partnerce zdjąć płaszcz i oddać go kelnerowi." Ja nie wiem czy moj chłopak pomyślał o rezerwacji, a głupio mi sie pytać :(:(

Gość fdfdsa
zadzwoń i się zapytaj!

Gość HEJ PRZESTANCIE!!!!
Zosiu, żadnych rezerwacji, nie ma tam czegoś takiego!!!!!!!!