Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytalska87

dopajanie niemowlaka

Polecane posty

witam Was dziewczyny, mam pytanie czy Wy podawałyście jakieś picie noworodka karmionym piersią? Słyszałam że zimą nie na takiej potrzeby, ale jąk tylko mój maluch zamarudzi to słyszę że on chce pić a nie jeść i mam mu dać pić. Mały już skończył miesiąc dziś spróbujemy z moim M mu podać herbatkę z korpu, ale czy jest konieczność żeby dawać pić regularnie? Jakie macie zdanie?

Gość Dobrze słyszałaś. Nie ma
takiej potrzeby. Były już o tym tematy i elaboraty na ten temat, a nawet zdjęcia mleka w szklance, tego pierwszego - czyli picia, i drugiego - czyli posiłku. Mleko z piersi to 2w1. Najpierw leci wodniste picie, a potem gęstszy pokarm. Dopaja się tylko czasami przy zatwardzeniach, gorączkach i upałach i to tylko samą wodą (bez żadnych cukrów!), a przy biegunkach - elektrolitem.

Gość kukuuuuu
Moja córka ma 3,5 miesiąca. Raz na kilka dni daje jej herbatkę HIP na ułatwienie trawienia bo mała jezt z grupy dzieci co raz na kilka dni robi kupę. Poza tym wyłącznie pierś. Dziś mija 7 dzień bez kupki :P

Gość kukuuuuu
Poza tym poczytaj o mleku matki. Najpierw leci wodniste mleko żeby zaspokoić poragnienie dziecka a później bardziej kaloryczne. Jeśli dziecko chce pić to po chwili przestanie ssać pierś.