Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gcgjmk

Jak czesto sie robi scrubbing twarzy???

Polecane posty

Gość gcgjmk

ja uzywam takiego delikatnego z pestek moreli i robie jakis raz na tydzie czy 1,5, ale moja kolezanka uzywa codziennie takiego do eliminowania zaskornikow, nie wiem czy to jest zdrowe bo przeciez komorki nie ulegaja zniszczeniu az tak czesto i nie trzeba go zluszczac codziennie

Gość skoro ona ma zaskórniki
to uzywa specjalistycznego preparatu. Patrz na opakowanie, nie wszystko jest przeznaczone do codziennego stosowania, ale preparaty na tradzik/zaskórniki - przeważnie można stosować codziennie. Zwykły peeling enzymatyczny stosuje raz na tydzień. Raz na tydzień clear do oczyszczenia cery.

Gość to jest scrubing do
usuwania blaskheads, to sa chyba takie czarne kropki w skorze kurcze nie wiem jak to sie nazywa ale ona powstaja jak sie wyciska

Gość nie zebym odradzala ale
zbyt czeste draznienie mechaniczne naskorka moze powodowac nasilenie objawow ( tak jak i na pietach, im czesciej skrobiesz tym szybciej narasta)

Gość wszystko zależy od
danego produktu i od cery. Zbyt częsty scrubbing/piling może się skończyć popękanymi naczynkami u osób wrażliwych, albo zbytnim przetluszczaniem cery, przez co będziemy te zabiegi stosowac jeszcze częściej i koło się zamknie

Gość wlasnie tego uzywam
i jestem z niego zadowolona

Gość trelemorele fele
a czy nie można normalnie napisać PILING???