Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaa21212121222121

dlaczego ludzie są tacy zawistni?

Polecane posty

Gość onaa21212121222121

Bo ktoś jest ladny bo mu się powodzi , bo miał łatwy start w zyciu ,powodzenie u facetów itd? ja jestem ladna ,poza tym moi rodzice są zamożni wiec mieszkam w drogim mieszkaniu , jestem na dobrych studiach ,jeżdzic po świecie ,a wiele ludzi mnie za to nienawidzi.. jak mialam powodzenie większe od koleżanek na wakacjach czy w klubie to często jakies dosrywki były z ich strony .. jak ktoś jest mniej zamożny to też przeważnie mnie nie lubi bo mam kasę ,a ten ktos nie .. chodzi tu o dziewczyny przede wszystkim bo to one są najbardziej zawistne ,ale czasem i faceci potrafią no kasy zazdrościć.. Np jeden mi usilnie udowadniał ,że jako stomatolog nie znajdę pracy itd. Czemu ludzie są tacy zawistni? Tak się złożylo ,ze mam same atrakcyjne koleżanki przeważnie z bogatszych domów bo jak ktoś nie jest za atrakcyjny ,albo nie ma kasy to przeważnie przyjaźni z tego nie będzie..

Gość onaa21212121222121
up

Gość ona 24,5
lzieprzewaznie odbieraja tych bogatych jako ludzi zarozumialych samolubnych itp,to jest taki czynnik obronny,atakuja zanim sami zostana zbesztani,ale nie przejmuj sie tym tylko szukaj kontktu z ludzmi mniej bogatymi,jesli jestes sympatyczna to napewno nie bedzie im przeszkadzac to ile masz kasy

Gość onaa21212121222121
ale to ,że komuś się poszczęściło (też wbrew pozorom nie wszystko w moim zyciu było idealne ,ale to już inny temat) w pewnych kwestiach to powód żeby go nienawidzić?

Gość onaa21212121222121
ona 24,5 - dokładnie tak jest.. wiele razy ludzie mi wypominali ,że jestem z zamożnego domu i jeszcze jedynaczka to na pewno jestem rozpieszczona ,samolubna , nic nie umiem , nic nie wiem o życiu itd a ja jestem mila dla ludzi na pewno nie zarozumiała ,ale jak sie komuś przypnie od razu łatkę to tak jest..

Gość xxKiarusxx
tu nie chodzi o to że Ci się poświęciło - tylko o Twoje zachowanie :) o ta jaka jesteś, jak się zachowujesz i co masz w głowie - nie mieszaj do tego pieniędzy bo to świadczy samo o sobie że jesteś materialistką :)

Gość bo nas wkurwia że komus
no może powód nie , ale kurde wyjdz tu z taką na impreze, wszyscy faceci obleza ja dookoła nie interesując się zupełne mną :O

Gość pudernica ze szczecina
No coz. to niekoniecznie musi byc zawisc. Dla kogos mniej zamoznego wyjscie z przyjaciolka do drogiej knajpy albo wspolny wyjazd na narty to spore obciazenie dla budzetu. Dlatego znaduja sobie znajomych na mniej wiecej rownym poziomie finansowym.

Gość onaa21212121222121
ale o to chodzi ,ze niektorzy nie chcą mnie nawet poznać jak się dowiedzą ,że moi rodzice są zamożni ,że jestem jedynaczką.. Np rodzina mojego faceta.. od razu mnie spisali na straty bo jak jedynaczka z miasta i rodzice zamożni to na pewno jest rozpieszczona

Gość vggvtyy
A teraz powiedz szczerze jak sie zachowujesz, czy nie zadzierasz nosa, czy nie uwazasz sie za lepsza od innych? I dlaczego chcesz sie przyjaznic z brzydkimi i biednymi, aby bardziej swiecic na ich tle?:O

Gość onaa21212121222121
tak samo jak nie mam brzydkich ,albo przeciętnych koleżanek z wyglądu.. poprostu nie mam choć by mi to nie przeszkadzało jakby była przecietna ktoraś i wcale świadomie po wyglądzie nie wybieralam. a każda moja koleżanka jest ładna bo takie mnie wybierają poprostu . Ale nawet te ladne potrafią być zawistne bo zawsze chcą błyszczeć ,a jak ktos inny ma w tym dniu większe powodzenie to zaczynaja się przysrywki czasem. tzn nie zawsze spotkałam pare takich co są bardzo zyczliwe ,ale generalnie cięzko o takie

Gość sers
ojeja jaka ty biedna:D jestes pewnie skromniutka, taka dobra, nie wywyzsza, a wszyscy sa tacy beee dla ciebie, normalnie zaraz sie poplacze🖐️

Gość onaa21212121222121
A teraz powiedz szczerze jak sie zachowujesz, czy nie zadzierasz nosa, czy nie uwazasz sie za lepsza od innych? I dlaczego chcesz sie przyjaznic z brzydkimi i biednymi, aby bardziej swiecic na ich tle? - Nie z ,, brzydkimi i biednymi" tylko poprostu zastanawia mnie to wszystko .. że tyle ludzi jest zawistnych. Naprawde u koleżanek wygląd nie jest dla mnie ważny moglaby być zupełnie przecietna . A doszłam do wniosku ,że to chyba nie przypadek ,że ludzie w zyciu się dobierają w pewne grupki. Bo jak ktoś ma więcej czegoś to zaczyna się zawiść od razu

Gość onaa21212121222121
Chociaż ja też idealnego zycia nie miała dzieciństwo mialam szczegolnie trudne ,ale nie każdy o tym wie.. nadal mam jakies problemy ze soba poza tym tzn stany depresyjne , nerwice itd. A ludzie myślą ,że jak się ma kase i wygląd to już jest wszystko

Gość onaa21212121222121
up

Gość jsdfjksdhfljkhflkjhlkfg
no ja sie nie dziwie, ze cie nikt nie lubi, jesli przy ludziach zaczynasz wywosy w stylu "jestem taka piekna, madra, bogata i ludzie mi tak zazdroszcza":D:D tez bym sie nie kolegowala z taka osoba:D troche skromnosci dziewczyno i pokory. Uroda przemija, pieniądze można stracić, a ynteligentow mamy teraz cala mase, ze nie wiem juz czy to jest jakis powod do domu (notabene sama zauwazylam, ze studenci studoiw medycznych i tym podobnych sa bardzo zarozumiali i generalnie malo lubiani :O, )

Gość jsdfjksdhfljkhflkjhlkfg
achaaa, i wyglad to pojecie wzgledne, nie sadze abys sie podobala kazdemu kolesiowi, bo nawet super znane pieknosci=, tap madels itd nie beda sie podobac kazdemu, a nie sadze, zebys byla ladniejsza iz one:D Na imprezach, dyskotekach nie sa otaczane te najladniejsze dziewczyny, tylko te ktore najbardziej pokazuja dupe i tzytzki i wygladaja na latwe :D:D Achaa, i jeszcze jedno, widac, jak wazne sa dla ciebie pieniadze, chocby po tym jaki zawod wybralas. Bo kto nie idzie na stomatologie dla pieniedzy? Twoim marzeniem bylo grzebac komus w ryju, siedziec we krwii i czyscic jebiace ropa kanaly? Nie sadze :O

onna212121 Wiesz co? przestan!pieprzyc te farmazony! Osobiscie znam bardzo zamoznych ludzi, jestem z wieloma zaprzyjazniona! nie licze ich pieniedzy! to ich sprawa co maja i ile maja.Wszyscy sa w porzadku.Ja przy nich to biedny zuczek! a jednak chca sie ze mna przyjaznic i utrzymywac kontakt.A Ty masz jakis wyimaginowany problem.Nie dobrze mi sie robi... jak cie czytam.

Gość gość
Witaj. Mam dla Ciebie jedną radę, uciekaj z tego forum bo Cię tu zlinczują. Ja też w życiu bardzo dużo przeszłam przez ludzi i jestem z tych mniej zamożnych ale zaradnych. Dali mi tyle kopniaków i to najbardziej Ci, którym w życiu najwięcej pomogłam. Wiem co to nerwica, depresja, poczucie niesprawiedliwości. znam to wszystko. Powiem Ci tylko, ze już się nad tym nie zastanawiam dlaczego ludzie są tacy zawistni, czasem mnie tylko dziwi jak wielu ich jest. smuci mnie tez to, że nikomu nie można zaufać. Trzymaj się rób swoje i pracuj nad sobą. Ich nie zmienisz, zawszę możesz zmienić siebie. Masz zyć w zgodzie z samą soba ich mniej w ty... powodzenia

Gość gość
wisi mi i powiewa ja mieszkalem w ziemiance i powiem ci tak: sa tacy, to nie zart, dla ktorych jestes wart... :classic_cool:

Gość gość
Kobiety zazdroszcza innej kobiecie wszystkiego zreszta tak jak faceci. sa gorsi od bab. Kobieta nawet kupi pijakowi wode zeby ten zwyzywal inna.Niewiadomo kto gorszy facet czy baba.Najbardziej wredne sa sekty to maszkarony z wyj****a psychika.Jak ktos widzial sekciarza to sa takie mordy ze psy wyja.