Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asqaryter

podzial majatku po rozwodzie pytania

Polecane posty

Gość asqaryter

Mój mąż przed slubem mieszkal w domu rodziców, po slubie zamieszkalismy tam w raz z dziecmi naszymi. Kilka lat pozniej rodzice umarli a my zrobiliśmy generalny remont domu ( wspolny kredyt) Nie jestem tam zameldowana tylko dalej w rodzinnym domu. Czy po slubie nalezy mi sie czesc domu?

Gość asqaryter
up

Gość asqaryter
nikt nie wie?

Gość asqaryter
czyli nikt nie wie.....

Gość to na bank
Wie. Nie nalezy sie Tobie nic . Chyba ze przedstawisz rachunki na siebie (Twoj wklad jesli chodzi o remont) . Ciezko bedzie tym bardziej ze nawet zameldowana nie jestes.

Gość Salomon Kibane Kenia
Szykuj parasol i szukaj w google maps najbliższej noclegowni :D:D:D

dom należał do rodziców męża po ich śmierci dom odziedziczył mąż ( z ewentualnym rodzeństwem) spadki i darowizny nie wchodzą w skład majątku wspólnego małzonków nic Ci się nie należy z tego domu, niezaleznie od meldunku jeśli masz rachunki imienne na siebie potwierdzajce wydatki poniesione na remont domu - możesz domagać się zwrotu tych kosztów

Gość Rich tea
to,że tam coś remontowałaś nie znaczy ,że należy ci się połowa domu jeżeli kredyt był brany wspólnie na remont może ci spłacić połowę kredytu i dostajesz kopa nawet tam nie jesteś zameldowana a masz jakieś rachunki

Gość ja nie mam...
dom raczej należy się tylko mężowi. Musisz mieć udokumentowane wszystkie wydatki które poniosłaś na rzecz jego remontu. Jeśli nie jesteś zameldowana to jeszcze większy klops bo może się okazać że jesteś na bruku

Gość świeże powietrze nie zabija
macie dzieci, więc one odziedziczą dom

pod warunkiem, że facet go nie sprzeda i np. nie zamieszka w nowym domu, który będzie własnością nowej żony/ciotki/sąsiadki ;)