Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobieraczek

POBIERACZEK!! Oszukana czy naiwna?

Polecane posty

Gość chudy ;D
A co do allegro to nie wiem jak wy ale ja wysłałem umowę i dostałem list z kodem który zatwierdza konto na allegro.

Gość atakitam
ZAWIADOMIENIE o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu Warszawa, dnia ....................... r. Dane osobowe osoby zawiadamiającej : ....................................................... ul.................................................... 00-976 Warszawa Komisariat Policji V Gdańsk Gdańsk, ul.Obronców Wybrzeża 19, tel. (0 58) 521 12 22 Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu Niniejszym zawiadamiam o popełnieniu przez spółkę Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72 na moją szkodę przestępstwa określonego w art. 286 k. k., w art. 115 12 k.k. oraz w art. 190 1 k.k. oraz wnoszę o wszczęcie postępowania przygotowawczego przeciwko spółce Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72, która prowadzi stronę internetową http://www.pobieraczek.pl Uzasadnienie W tym miejscu należy opisać sprawę ................................................................. Podpis Załączniki: - maile i pisma od Pobieracz

Gość atakitam
Dla tych których straszy pobieraczek.pl Należy im wysłać mailem takie coś: Odstąpienie od umowy W związku z decyzją Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów na podstawie art. 26 ust. 1 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) oraz stosownie do art. 33 ust. 6 tej ustawy i 5 ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 lipca 2009 roku w sprawie właściwości miejscowej i rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Dz.U. Nr 107, poz. 887), po przeprowadzeniu postępowania w sprawie praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów, wszczętego z urzędu przeciwko Rafałowi Peisert i Iwonie Kwiatkowskej prowadzących działalność gospodarczą w formie spółki cywilnej pod nazwą Eller Service spółka cywilna z siedzibą w Gdańsku - działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, uznaje się za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów, o której mowa w art. 24 ust. 1 i 2 pkt 3 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów działanie ww. przedsiębiorców polegające na stosowaniu reklamy wprowadzającej konsumentów w błąd co do bezpłatności świadczonych usług w okresie 10 dni od dnia zawarcia umowy oraz co do okresu, na jaki umowa zostaje zawarta, co narusza art. 4 ust. 1 i 2 w zw. z art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 roku o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U. Nr. 171, poz. 1206) i godzi w zbiorowe interesy konsumentów, odstępuję od umowy. Jednocześnie powołując się na Art. 88 KC oświadczam że zostałem wprowadzony w błąd przez portal pobieraczek.pl tymsamym odstępuję od umowy i uważam ją za nieważną.

Gość oszustwo czy prawda
witam wszystkich dostałem dzis wezwanie przedsadowe z rejestru dłuzników polski ze mam do zapłaty 100zł odnosnie pobieraczka co mam w tej kwesti zrobic poniewaz sie boje i a niemam u nikogo zadnychdługów i wogule zyje uczciwie weszłem raz na pobieraczka i sioe zalogowałem niezkorzystałem z niego ani razu czyli nic niepobrałem a ponadto w ciagu 10dni wysłałem meila o rezygnacji tak jak było w regulaminie potym jak dostałem meila ze musze cos tam zapłacic co mam teraz zrobic prosze o pomoc

Gość xcd
ja dostalem tego mejla ( z biura windykacji) ponad 2 mies temu, nawet nie zauwazylem ze przyszedl do mnie tkai mail (przy ponad 1000 nowych wiad w szkrzynce troche ciezko sie we wszystkim orientowac :P), dopiero dzisiaj go przeczytałem przy robieniu porzadków w skrzynce, do dziś nie było zadnego nastepnego listu. olej ich

Gość mnie pobieraczek wyrolował!
a mi przyszedł dziś list z KRD ze firma elle service czy jak im tam zgłosiła mnie jako dłużnika :o co mam robić? piszecie, że to oszuści a tym czasem :( pomocy!!!!!!!!!

Gość aisha07
http://elblag.wm.pl/31923,Rzecznik-konsumentow-przestrzega-uczniow-przed-pobieraczkiem.html Wszystkiego się tu dowiecie, ja tez dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty - NIE PŁAĆCIE

Gość zlatkq
ja zarejestrowałem się w 2009 roku i wciąż czekam na pozew... już zaczynam się powoli bać bo w 2012 koniec świata, a nie chcę umrzeć ze świadomością, że oszukałem i nie zapłaciłem pobieraczkowi

Gość 92marta92
mnie pobieraczek wyrolował! a mi przyszedł dziś list z KRD ze firma elle service czy jak im tam zgłosiła mnie jako dłużnika co mam robić? piszecie, że to oszuści a tym czasem pomocy!!!!!!!!! mi dzisiaj przyszedł list z wezwaniem do zapłaty..;/ rejestrowałam się w 2009roku i wtedy byłam nieletnia a teraz mam 19 lat;/ i co teraz robić??

Gość a dlaczego maci
Aby kogoś umieścić w KRD trzeba mieć prawomocny wyrok sądowy.

Gość dostał z Was już może listowne
dostał z Was już może listowne przedsądowe wezwanie do zapłaty? bo ja dostałam i teraz już nie wiem naprawdę co mam robić.. pomóżcie..

Gość gadanonim
Radze zapoznać się z publikacją Expresu Reporterów na YouTube, tytuł: "Pobieraczek".

Gość Corneyllia
Witam. Ja też miałam ten sam problem z pobieraczkiem, gdzie zalożyłam konto i nic nie pobierałam a przed uplywem 10 dni dostałam wezwanie do zapłaty, ale tak naprawdę nic się nie stanie ! Przyjaciółka radziła mi żebym nie płaciła i zebym na YouTube obejrzała pewien odcinek jednego z tych porgramów informacyjnych i tak naprawdę jest mnóstwo osób, które się boi. Minęło około 6 miesięcy od mojego problemu z zapłatą i teraz już nic nie piszą, choć wtedy kiedy dostawałam wezwania pisałam, że zapłacę w takim i takim terminie, ale taka dyskusja z nimi nie ma sensu. Należy po prostu nie płacić i nie zwracać uwagi na to co piszą. Pozdrawiam. ; ) PS. jak ktoś chcę to proszę wpisać sobie na YouTube "pobieraczek" i obejrzeć jeden z tych odcinków informacyjnych.

Gość Aldi21
Ja miałam ten sam problem.Też założyłam tam konto i również nic nie pobrałam.Przez jakiś czas był spokój ale gdzieś po ok.2 latach dostałam od nich list żeby wpłacić 90 pare złotych.Na początku też się zastanawiałam czy zapłacić ale wkońcu zapłaciłam,bo doszłam do wniosku że miałabym małe szanse na

Gość Aldi21
wygraną i musiałabym się ciągać po sądach

Gość joori
ja jestem nowy i mam pytanie też dałem się nabrać na to świństwo .czy w orange freedom jest stały nr IP komputera ?

Gość zdzierstwo 123
ja tez mialam to samo,napisalam im ze to małoletni syn pobral niewiedzac co robi. napisalam ze jak tylko bede miala kase to zaplace. to bylo rok temu. oczywiscie nic nie placilam jak sie naczytalam jakie to oszustwo. nic mi nie przychodzi juz,zadne upomnienia.

Gość joori
ja sprawdzam pocztę codziennie i mam już kilka wezwań od tych czereśniaków ale na razie nie mam zamiaru płacić pisałem ostatnio mail do pewnego prawnika czekam na odpowiedź jak coś dostane to napisze .

witaj.Rozmawiales moze z tym prawnikiem?pozdrawiam

witaj.Rozmawiales moze z tym prawnikiem?pozdrawiam

Gość krechavip
Witam wszystkich których trzeba uświadomić:) dostałem pisemko że musze zaplacic nie całą stówkę a jak nie to sąd i wpisanie do KRD było to w kwietniu tego roku a w czerwcu brałem kredyt hipoteczny i bez problemów nie wpisują do KRD to jedna wielka ściema nawet sam sprawdzałem w KRD ... więc luz i bez obaw bo ja już wystarczająco się na schizowałem :P