Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pobieraczek

POBIERACZEK!! Oszukana czy naiwna?

Polecane posty

Gość bez sensuuuuu
Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 04.01.2011 zostanie uaktywniony dla Pani najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu. Oto co przeczytalam dokladnie i na spokojnie w mailu od pobieraczka. Wychodzi na to, ze jesli zaplace to dopiero bede mogla korzystac? Chodzi mi tu o ostatnie zdanie

Rzeszowianka - mogłaś spytać co z trzymiesięcznym wypowiedzeniem jeśli nie prześlą danych itd pocztą. Jako,ze mój facet nie kliknął w link,a oni uparcie twierdzą,że to niezbędne do aktywacji konta - a zarazem upominają się o kasę choć konto nie zostało aktywowane,bo w link nikt nie kliknął, postanowiłam napisać do nich maila z innego @ i zoabczymy co odpiszą. Napisałam,że niby mój syn wszedł na tą stronę. Specjalnie napisałam to trochę chaotycznie,pytałam czy jeśli nie kliknął w link aktywacyjny, to i tak będzie trzeba zapłacić. Jeśli odpiszą,że tak to im powiem niech się walą :D a jeśli odpiszą,że nie to napiszę niech się wreszcie odpierdolą od użytkownika o nazwie xxx .. czyli mojego faceta, który w żaden zasrany link nie kliknął.

Póki co wiadomość wysłałam 28 stycznia i bez odzewu z ich strony. Jak odpiszą to napiszę Wam co. Ja uważam,że jeśli nie minęły 3 miesiące to macie prawo do rezygnacji, ponieważ nie przesłali nic na wskazany przez Was adres - a powinni. Ale prawnikiem nie jestem, więc mogę sobie gdybać.

Gość pobierak?
wlasnie dlatego potrzebna by byla wypowiedz prawnika, ktory cos doradzi pewnego jak te 3miesiace traktowac... Jak sie czyta inne fora to widze, ze jednym "znajomi prawnicy" albo "prawnicy w rodzinie" kaza jednak placic

09:49 [zgłoś do usunięcia] bez sensuuuuu Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 04.01.2011 zostanie uaktywniony dla Pani najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu. Oto co przeczytalam dokladnie i na spokojnie w mailu od pobieraczka. Wychodzi na to, ze jesli zaplace to dopiero bede mogla korzystac? Chodzi mi tu o ostatnie zdanie __ Czyli zostanie uaktywniony dopiero jak go opłacisz.. na to wychodzi.

Gość bez sensuuuuu
Czyli to proste, jesli nie oplace to nie bede korzystac i o to mi chodzi! dobrze rozumuje???

hm a to nie jest tak jak z telefonem na abonament?? jak nie zapłacisz albo sie spoznisz to ci wyłaczaja zasieg i dopiero jak opłacisz zaległa fakture to odpalaja dalej ale i tak musisz potem bulic rowno za nastepny miesuiac co nie?? wezcie poczytajcie regulamin jak tam prawia a Weridiana pewnie ci nie odpisza na tego innego maila co go nie ma w bazie piczki jedne

Gość bez sensuuuuu
A czy to nie jest tak, ze jesli nie oplace jakiejs uslugi to powinna ona byc mi wylaczona po prostu?? Przeciez nie moga byc na sile wlaczony akurat ten pakiet ktory kosztuje 100zl? Dlaczego akurat ten i gdzie umowa ostateczna wyslana mi chocby na maila?

Gość bez sensuuuuu
A czy jest mozliwe sprawdzenie czy istnieje ise w KRD? Orientuje sie ktos?

Gość bez sensuuuuu
A czy jak sie okaze ze tam figuruje, to moge zapalcic dlug jeszcze?

Gość czekoczekoczekolada
umowa wcale nie musi byc podpisana. zawarcie umowy czyli zaakceptowanie regulaminu jest zgodne z prawem. jest tez cos takiego jak umowa słowna, ktora tez obowiazuje i jest zgodna z prawem.

Gość czekoczekoczekolada
niec was nie zwiedzie to ze np "nie odzywaja sie juz pol roku". po przedprocesowym wezwaniem nastepuje wplyniecie pozwu do sadu o wydanie adresu osoby do ktorej nalezy dane IP. najpierw odbywa sie jedna rozprawa, ktora zobowiazuje dostawce internetu do podania adresów. Pózniej dostajecie wezwania do zaplaty wyznaczonej kwoty. Jesli pozwany nie zastosuje sie do wezwania do sadu wplywa kolejny pozew nakazujacy zaplate. Jesli takowa sie nie pojawia wtedy wkracza komornik. To wszytsko zajmuje duzo dluzej niz pol roku. Dla porownania dodam ze ostatnio wysylalismy wezwania do zaplaty za nielegalne sciagniecie gry z internetu. Pobranie gry mialo miejsce w lutym 2009 roku, natomiast mozliwosc odzyskania dlugu mamy dopiero teraz. Wiekszosć dłuznikow nawet nie pamieta ze sciagalo taka gre.

Gość czekoczekoczekolada
tak dla porownania napisalam o grze. normalna gra.. i to nei jedna.. scigamy nielegalne pobieranie roznych gier. nie chodzilo o pobieraczka, napisalam tylko dla porownania. ta gra byla akurat sciagana nielegalnie chyba z jakiejs innej strony.

Gość czekoczekoczekolada
kara pieniezna 1000 zl

Gość RzeszowiankaANKA
a jak to udowodnicie????

Gość czekoczekoczekolada
co mamy udowodnic?

Gość pobierak?
A jak dojdziecie po IP jesli ktos sie logowal w kafejce albo czytelni biblioteki?

Gość czekoczekoczekolada
hmm nie wiem szczerze mowiac jak rozwiazuje sie taka sytuacje. generalnie nie obchodzi nas kto sciagal program czy gre. wezwanie jest wysylane na adres do ktorego nalezy dane IP. czesto zdarza sie ze to wnuczek sciaga programy u babi a ona musi placic.. mysle ze z kafejka byloby tak samo, gdyz to w ich zakresie lezy blokowanie programow i stron do nielegalnego sciagania gier, ale pewnosci nie mam. Wezwanie idzie zawsze do osoby na ktora zarejestrowane jest dane IP.

Gość pobierak?
Znam biblioteke, ktora pozwala na takie logowania wiec jak dojdziecie kto siedzial przy kompie o konkretnej godzinie i w danym dniu?

Gość czekoczekoczekolada
zrozum ze nikogo nie obchodzi kto sciagal cos w danym dniu. mamy IP i bedziemy sie doamagac zaplaty od osoby do ktorej IP nalezy. w pobieraczku natomiast jest kwestia umowy. te osoby ktore wpisaly swoje dane podjely umowe z pobieraczkiem.

Gość pobierak?
Ale z pobieraczka wysylaliscie jakies zawiodomienai i wezwania dla kogos?

Gość KrulikKrulikKrulikKrulik
tempaku ona nie ejst z pobieraka ^^

Gość patka atka
ale was tu ładują :D mają ubaw z waszego strachu :D

Gość patka atka
z gracja i szykiem obciagam z połykiem chetni pisać GG :247658

Gość pobierak?
Moze nas laduja i zbijaja sie, a mzoe mowia prawde? Jaka dajesz gwarancje? patka????