Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gizula888

Kurczak z rożna - przepis

Polecane posty

Dziewczyny mam ochote zrbić takiego kurczaczka tylko powiedzcie prosze czy trzeba go wcześniej jakoś marynować ile piec i w ogóle jak przyprawić poradzcie proszę:) Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani domu
ja kurczaka myję ,nadziewam na szpikulec, posypuję przyprawą z knorra do mięs, papryka w proszku, potem na rożen ok.2godz w 220"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gizula ja Ci poradze jesli mozna kurczaka z rozna wcale nie musisz robic na roznie by byl taki jak z rozna :D potrzebujesz naczynie zaroodporne na dno ktorego wysypujesz duza rowna ilosc soli. taka warstwa na 1.2 do 1 cm grubosci. na tym kladziesz kuraka ja daje zawsze same skrzydeklka udka albo palki posypuje W TYM JEDNYM PRZYPADKU VEGETA BO PRZESTALAM JEJ UZYWAC szczypta paryki i tyle i wsadzasz do piekarnika kurczak jest rumiany soczysty ma piekna chrupuiaca skorke nie potrzebujesz ani grama tluszczu sol sie zbryli jak kurak sie upiecze i wtedy spod spodu wystarczy nozem"" odkroic"" te sol odchodzi z latwoscia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A dlaczego daje się tą sol na spód? wybacz może głupie pytanie :) ps. z góry kurczaka się nie soli? W środku nie doprawia, wcześniej nie marynujesz? Ile go piec?? dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sol wyciaga tluszcz czy jakos tak :) nie nie trzeba marynowac wystarczy tak jak napisalam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oj piec to zalezy od wagi temperaatury itp ja polecam udka ze swieza zielona salata pomidorkiem zcebula i frytkami :) nie kurczaka juz nie solisz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robilam tak wiele razy :) gwarantuje ci ze jest lepszy niz z rozna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kaacia dzięki - będę próbować zrobić;) pozdrawiam - jeśli ktoś ma jeszcze swoj sprawdzony przepis to proszę piszcie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gizula to proste jak pier... znaczy sie jak jazda na rowerze :D tego nie mozna zepsuc :D czekaj czekaj ja raz robilam pieczonego kuraka a nie wroc to ten po japonsku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziewczyny a mam pytnie czy ułożonego kurczaka na soli mogłabym nafaszerować pomarańczami - coś mnie na hawajsko nabrało - i lekko skropić z góry sokiem z pomarańczy? Czy to nie zepsuje takiego ukurczaka z przepisu pieczonego na soli:)? wybaczcie może głupie pytanie, ale chce zabłysnąc na sobotę i chciałabym zrobić lekko słodniego ale nie za bardzo:)) Kurczak już zakupiony dziś go ponacieram mniami:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upupup anułej:)
ups

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×