Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KissesOna

Jak długo wcześniej trzeba zarezerwowac wolny termin ślubu ?

Polecane posty

Gość KissesOna

na przykład czy mam szanse zarezerwowac termin na wrzesień tego roku?

My zarezerwowalismy termin telefonicznie jak narazie bo jestem w czasie załatwiania dokumentow z Pl. Chcielismy na 3 czerwca,okazalo sie za 5m przed-nie ma wolnych terminow. Slub mamy o 10.15 rano... Dlatego lepiej szybciej....

cywilny musisz zaklepać conajmniej 31 dni przed wybranym przez was terminem. ja załatwiałam cywilny na poczatku marca datę na 8 sierpnia. a jak z terminami dot. kościelnego to nie mam pojęcia.

Gość jak najabardziej
zalezy w jakim lokalu - jeśli nie nalezysz do tych osób, które wymarzyły sobie jakis lokal i nie wyobrażają sobie innego, a ten lokal jest na tyle popualrny, że na dwa lata wprzód terminy są zabukowane - to swobodnie 9 miesięcy przed weselem zarezerwujesz termin. polecam najpierw obejrzeć lokale i zaklepać w którymś termin, a dopeiro potem iść do kościoła - ale też w przeciągu kilku dni od zarezerwowania lokalu, żeby ktos Wam nie zgarnął najlepszej godziny.

Gość effy.
ja zarezerwowałam przedwczoraj termin na 21 sierpnia czyli za 7 miesiecy. Jest to niedziela, ale za to mamy dużo upustów ! A widziałam w ich kalendarzu ze mieli jedną sobote wolną w lipcu. na maj i lipiec masz większe szanse bo wtedy mniej osób chce brać ślub ze względu że nie ma "r" w srodku nazwy - chyba ;)

Gość można na szybko
Ja biorę ślub 05 03.2011, termin zrobiliśmy tydzień temu. Jest urząd, lokal, dj, jutro zamawiam kiecę i roześlę zaproszenia. Goście już zresztą wiedza telefonicznie. Jak Ci nie zależy żeby ślub był latem to nie ma problemu. Okres postu pomijam, nasz ślub jest ostatniego dnia karnawału. Zaręczyny była 1,5 roku temu, zwlekalismy bo nie lubimy wesel, ale w końcu trzeba sie ożenić.

zalezy czy bardzo zalezy ci na jakims konkretnym lokalu. Niektóre mają obłożenie na kilka sezonów do przodu... Na szczęscie coraz wiecej lokali na biezaco oinformuje o najblizszych wolnych terminach, takze jak cos się zwolni, od razu jest o tym wzmianka. Ja widziałąm coś takiego na gdziewesele.pl, ale wiem, ze indywidualne strony tez zaczynają wrzucac takie info. jakby ktoś chciał: podaję linka do wykazu terminów last minute;) http://www.gdziewesele.pl/Weselne-terminy-Last-Minute/

Gość Anginka 28
1,5-2 lat

Gość gość
Jak najszybciej. Kiedy macie już wybraną datę i salę, następnym w kolejności powinien być kościół. Zwłaszcza jak planujecie wesele w typowo weselnym miesiącu.