Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana..........

Ile płacicie za prąd? Dostałam ogromny rachunek...

Polecane posty

Gość mmmaree
my mamy po 400 zł za dwa miesiace :D

Gość gość
witam wszystkich ja mam podobny problem tylko ze mi przyszlo placic ponad 10 000 zl za pol roku gdzie mieszkam w domku jednorodzinnym ( w sumie 5 osob) mamy komputer tv x2 itd no i terma ale zeby tyle naciagnelo to jest do h... nie podobne co ja mam robic ??? a dodam jeszcze ze licznik jest na moja babcie ktora nie zyje juz 4 lata a my nie mamy aktu notarialnego . hmm pol roku temu przyszedl rachunek 5 tys zl zaplacilismy bo mowiono nam ze mozliwe ze wyrownanie za caly rok itd ale teraz to juz przegieli ludzie poradzcie co mam robic gdzie sie zglosic bo rece opadaja a mam dwojke dzieci i nie wyobrazam sobie zostac bez pradu na zime :(

Gość gość
No terma dużo prądu ciągnie nawet bardzo dużo.Jak się dużo osób kąpie , często i leją dużo wody to terma chodzi na okrągło. Trzeba by spisać stan licznika , termę wyłączyć na trzy dni , po czym ponownie załączyć znów odpisać licznik i zobaczyć za trzy dni o ile kilowatów wzrosło zużycie.Najwięcej prądu zużywają termy , piecyki , czajniki elektryczne itp.

Gość gość
no wlasnoie duzo nie korzystamy staramy sie oszczedzac prysznic i te sprawy grzejemy wode co 2 3 dni a jak jest z tym ze jesli to na zmarla osobe jest to moge np tego nie placic a zalozyc sobie licznik na siebie tak bez przypalu hehe juz kombinuje bo nie wiem co robic takiej kasy niemam zeby im zaplacic

Gość gość
mój rachunek też za gaz i prąd jest niemały jakieś 200 funtów za osobę a troche tu ludzi mieszka

Gość uldii
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość miriamairim
Długo płaciłam wysokie rachunki za prąd aż się wkurzyłam i znalazłam nowego dystrybutora. Polecam firmę Axpo dlatego ze rzczywiscie udalo mi sie obnizyc platnosci i zaoszczedzic troche pieniedzy co miesiac. no i cala energia ktora sprzedaja jest ze zrodel odnawialnych wiec sa eko:)

Gość garaja1
wysokie rachunki za prad moga swiadczyc o niekorzystnej umowie z dystrybutorem energii elektrycznej. sprobuj przeniesc sie do innego, np do Axpo - to na pewno zaoszczedzisz. ja korzystam z axpo od prawie roku i rachunki za prad zmalaly zdecydowanie :)

Gość Vvgość
Ja mam duży dom, dwa poziomy.rodzina 3-osobowa.nie oszczędzamy w ogóle nic.jedynie z czego zrezygnowałam to czajnik elektryczny,a tak wszystkie urządzenia chodzą a jest ich sporo.bardzo dużo piorę.ja place co miesiąc tyle ile faktycznie zuzywam a jest to 270-300zloty max

Gość ursaur8
poteznie wysokie rachunki! myslalas o zmianie dostawcy pradu na takiego z lepsza oferta? sprawdz sobie axpo. wg mnie sa najlepsi.

Gość gienka83
kiedys mialam podobny problem. poprawilo sie dopiero jak zmienilam dostawce pradu na innego. (axpo w moim przypadku) nie wyobrazasz sobie ile mozna zaoszczedzic! sprobuj, porownaj oferte! powodzenia!

Gość gość
Jeżeli wszyscy mieszkańcy budynku mają duże rachunki za prąd warto pomyśleć nad poprawieniem efektywności energetycznej w budynku. Wykonywaniem audytów energetycznych zajmuje się firma www.pct-gda.pl z Gdańska. Oferują też pomoc zdobyciu odpowiednich dotacji na zwiększenie efektywności energetycznej.

Gość janka89888
O energię i mniejsze zużycie prądu zawsze można zadbać, tylko trzeba wiedzieć, w jaki sposób to najlepiej robić. Polecam szukać rozwiązań w firmie https://www.schneider-electric.pl/pl/ bo znają się na tym doskonale. Można sprawdzić na ich stronie, jaki mają szeroki zakres usług i czym zajmują się u nich specjaliści.