Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikiskikisi

impreza na roczek

Polecane posty

Gość ikiskikisi

witam, za niedługo roczek mojego dziecka, czy wy waszym pociechom przygotowywałyście jakąś imprezę?kogo zapraszać?i co podać na takiej imprezie. z góry dziękuję za odp ;)

witam! ja mojemu synkowi robiłam imprezke w domu. była najbliższa rodzina, chrzestni, i znajomi - wyszło 26 osób. oczywiście tocik urodzinowy - w ksztalcie auta, podałam 2 danie(zimniaczki z piersią kurzą z ananasem i borówkami). Nie serwowałam zup typu rosół czy flaki. Były zakąski, sałatki i 3 rodzaje ciasta. A zapomniałam o czerwonym barszczyku i krokietach. Wszyscy byli zadowoleni i najedzeni.

Jak to kogo zapraszać? To chyba Ty powinnaś wiedzieć, nie obce osoby z Kafe :) A co podać, to możliwości jest mnóstwo, jeżeli rodzina lubi tradycyjne dania, to zrób bigos, podaj frankfuterki, zimną płytę. Dla dziecka jakiś fikuśny tort, potem ciasto. No a jak lubię mniej tradycyjnie, to masz naprawdę duże pole do popisu, jest sporo fajnych stron z przepisami, na pewno coś znajdziesz.

Gość mieć czy być
a ja zrobiłam kolacje we włoskiej knajpie, najbliższa rodzinka, dziadkowie, chrzestni, rodzeństwo, zamówiłam dla każdego lasagne, dla dzieci pizze, potem lody, ciasta miałam domowe, właściciel pozwolił mi swoje przyniesc, restauracja jest klimatyczna mieliśmy cała górę dla siebie, było super. wyniosło mnie to 600 zł. w domu wydałabym nie mniej. wszyscy byli b zadowolenie.

impreza na roczek to chyba bardziej dla rodziny, niż dla dziecka? ale jeśli odczuwacie taką potrzebę, to ja bywałam na fajnych roczkach, na których do kawy był śmieszny tort dziecięcy (np. z dekoracją imitującą ser i jedzące go myszki - dzieciak był zachwycony nimi) i to było ok. a kolacja to już wyłącznie dla gości, bo przecież nie dla roczniaka się gotuje barszcze, zakąski i co tam jeszcze.

Gość mieć czy być
nie dodałam, że wtej knajpce był taki kącik dla dzieci, z zabawkami, samochody takie wieksze, także mała szalała z kuzynostwem i dzieci a było ich na imprezie sześcioro tez fajnie się bawiły. oczywiście zadowoleni byli z pizzy i tortu i lodów :) ale tak to juz jest że fktycznie to dorośli chca uczcić ten roczek dziecka i wwiekszosci to dla nich robi sie impreze. teraz juz robie dzieciom, urodziny na placach zabaw dla dzieci, z tortem, zapraszam znajome dzieci w ich wieku, dzieciaki szaleja i o to chodzi.

Ciekawe ile zaraz pojawi się reklam restauracji, w których można zrobić taka imprezę...

Gość Polecam slicze
A u nas na roczku bylo 8 osob dziadkowie i chrzestni . Byl tylko tort kawa herbata szampan bez alk . i tyle to ma byc impreza dla dziecka a nie dla doroslych zeby sie pobawili i najedli !

falea >> no ja nie wiem, co ty taka nieufna jesteś ;)każdy chce pomóc z dobroci serca, dzieli się na kafe nazwami ulubionych restauracji, portali, sklepów itp. a ty nie wiadomo co myślisz od razu. przecież nikt by tu w życiu reklam nie urządzał, prawda? ;)

Ano, gdzie tam, wszystko z dobroci serca ;) Normalnie się czepiam ;)

Gość mieć czy być
ale wy jednak ograniczone baby jestescie. gdzie np podałam nazwe restauracji? autorka topicu chciała wiedziec chyba jakie inni maja doswiadczenia z takich imprez i jak je organizuja.

Mieć czy być, czytaj ze zrozumieniem, ani słowa nie było o tobie :) Na kafe to chyba norma, nie spotkałam się z tym na innych forach, że roi się tu od niby "porad". Najlepsze garnki mam z firmy blabla i tu link. Moje dziecko cudownie bawi się w Klubie XYZ jesteśmy z mężem zachwyceni. A już pomoce dydaktyczne i tarot ostatnio, przyprawiają mnie o mdłości. To tak w skrócie, bo temat jest o czymś innym.

Gość mieć czy być
od 3 lat jestem zwiazana z jednym topiciem i nie ma tam takich rzeczy, o jakich wspominasz, czasami ktos podrzuci linka jak chce cos sprzedac na allegro. a to o czym wspominasz owszem widziałm kilka razy jakies linki, typu polecam, ale takie rzeczy sie ignoruje.

mieć czy być >> no, ale jednak się tego coraz więcej ostatnio pojawia niestety. a jak się jest początkującą mamą (jaką ja zaraz będę) i szuka się porad u bardziej doświadczonych kobiet, to jednak traci się zaufanie do konkretnych nazw firm czy co tam jeszcze falea napisała, bo się człowiekowi wszystko wydaje reklamą. nawet jak ktoś faktycznie jest zadowolony i nic reklamować nie zamierzał.

ja robie roczek za 2 tygodnie i w planach tylko torcik plus jakieś ciasto do kawy. Może szampan bez bąbelków i kilka przekąsek. Chyba bardzo skromnie w porównaniu do Was

avent >> a mnie się właśnie takie imprezy podobają, bo są dla dziecka. w porze kolacyjnej malec jest już często zmęczony atrakcjami w postaci cioć, wujków i prezentów, a tu goście siedzą i siedzą.

to prawda, mój syn bardzo lubi gości ale tak na pół godziny. Potem widzę, że się meczy - ludzie go zagadują, podnoszą, chca aby pokazywał co umie itd. Ja nawet obiadu nie robię dla gości, tylko taki poczęstunek. I torcik mało wymyślny, tylko swieczka i napis

Gość ludzie, ale macie problem
ja byłam na kilku takich imprezach i... wszystkie były w domu. Dla rodziny - babci, dziadka, chrzestnych, ew. rodzeństwa rodziców małego dziecka. Jedzenie? Tort ze swieczuszką, sałatka, koreczki serowe, krakersy, orzechy solone i herbata. szampan dla tych co chcą.

a... i te imprezy odbywały sie w środku tygodnia, kiedy wypadały urodziny dzieci.... wiec każdy po pracy raz dwa przychodził z prezentem... No i było losowanei przedmiotów, żeby określić, czym sie dziecko bedzie zajmowało w przyszłości (pieniądze, długopis, kieliszek, rózaniec).

możesz zaprosić jeszce jakąś znajomą koleżanke z dzieckiemw podobnym wieku. I tyle. To nie jest jkaś 30-ta rocznica ślubu, żeby imprezę na 30 osób urządzać z tzrzema daniami....

avent ==> zgadzam sie z Tobą w 100%.

Gość gronostajek
Ja zrobiłam 2 imprezy, na jednej byli Chrzestni, na drugiej dziadkowie. Było bardzo sympatycznie, a przy okazji nie musiało być sztywno. A teraz uciekam na pogrosiku.eu bo walczę o Canona, wczoraj gdzieś wyczytałam, ze warto i postanowiłam się pobawić.