Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jak opóżnic pojście do szkoły 5 latki ????

Polecane posty

chciałabym aby moja 5 latka poszła do szkoły jako 7 latka a nie 6 latka, czy jest jakis sposób np zaświadczenie od psychologa zeby puścic ja pożniej do szkoły????

Gość olinek oli
czy twoje dziecko jest nie do końca rozwinięte że chcesz je do szkoły posłać jako siedmiolatka? moja córka ma 5 lat i w tym roku chodzi już do zerówki.

Gość tak a później będzie jeszcze
rok i kolejny rok i dziecko pójdzie do pierwszej komunii jako 15latek, co z was za głupie mamuśki,

z moja córka jest wszystko ok, po prostu chce zeby poszła do szkoły pozniej, nie widze w tym nic dziwnego ani złego

ja tez nie jestem z tego zadowolona moj syn jest pierwszym rocznikiem ktory obowiazkowo idzie rok szybciej do zerowki i szkoly zeby w tej zerowce jeszcze czegos ich nauczyli, ale jak czytano nam program oswiaty to tylko rece zalamac :-o rozmawialam tez z mamami ktore poslaly rok szybciej dziecko do zerowki a pozniej do szkoly i poki w zerowce bylo ok to w 1 klasie te dzieci mialy duze trudnosci

Gość olinek oli
chyba jest normalne że dziecko idzie z rówieśnikami

tak a później będzie jeszcze, o czym Ty piszesz he?? moi synowie poszli jako 7 latki wiec co pieprzysz od rzeczy ze jak moja córka pojdzie do szkoły jako 7 latka to do komunii jako 15 :O

Gość kalaka
rodzice dzieci 5 letnich tzn z 2005r w tym roku maja wybór albo posłać dziecko do zerówki albo do pierwszej klasy! :)

Evi tez mi sie ten pomysł nie podoba, szkoły nie sa przystoosowane do przyjecia dwóch roczników na raz, wiecej bedzie szkody dla tych dzieci niz pożytku jak klasy beda 40 osobowe :O

no ale rodzice dzieci z 2006 niestety nie maja juz takiego wyboru, a szkoda :o

Gość sedr3f4tgyu
A wy dostałyście jakieś pismo z kuratorium czy też ze szkoły że wasze dziecko idzie do szkoły od tego roku ?? Jak to jest ??

ja np musialam juz podpisac gdzie moje dziecko od wrzesnia pojdzie do zerowki czy bedzie to zerowka w przedszkolu czy w szkole syn dopiero skonczy 5 lat w tym roku a od wrzesnia idzie do zerowki przymusowo

Evi -> Poważnie? Kurde, ja się całkiem w tym pogubiłam i już głupia jestem, które roczniki kiedy i gdzie mają iść. Czyli wychodzi na to, że i mój od września pomaszeruje do zerówki... To chyba jakiś żart :o

Gość kalaka
Evi w tym roku pojsc do zerówki obowiązkowo musza isc dzieci z 2005

Gość dupeczka z okieneczka
Dla mnie to poraniony pomysł i szczerze powiem widzę tylko jeden powód dla którego wymyślili taki szacher... Wcześniej do roboty człowiek pójdzie i będzie na nich robił..

Dobrze chociaż, że można wybrać czy zerówka ma być w przedszkolu czy w szkole... Jestem ciekawa jak te szkoły są przygotowane na przyjęcie takich małych dzieci. Porażka..

Gość MamaZuziIMaksia
Zgadza się moja Zuzia jest z 2005r teraz chodzi do przedszkola a od wrzesnia musi isc do zerówki albo ewentualnie do 1 klasy

ja wiem ze panie przedszkolanki ktore pracuja w malych miejscowosciach czy wsiach i maja malo dzieci to one ucza tych dzieci alfabetu czy cyferek mimo ze nie powinny, bo teraz w zerowce nie ma wymogu zeby dzieci musialy znac literki i cyferki o pisaniu nie wspomne- nie to co kiedys moja kolezanka pracuje na wsi w przedszkolu i uczy, mowi ze jak jest kontrola co jakis czas to szybko wszystko sciaga (literki i cyfry) i jest ok to jakas paranoja...

dzieci z 2006 roku tez musza isc do zerowki ja wiem ze moj syn pojdzie, jak cala jego grupa wszyscie mamy musialy podpisac czy od wrzesnia dzieci zostaja w przedszkolnej zerowce czy ida do szkolnej zerowki dzieci z 2005 to normalne ze ida od wrzesnia do zerowki, bez przyspieszenia , dzieci z 2006 roku ida "przyspieszone" o rok

ja narzie nie musiałam córki nigdzie zapisywać, napewno wybiore zerówke przedszkolną, ale kurcze chetnie bym jej opózniła to pojscie do szkoły gdybym wiedziała tylko jak

Byc moze pomysl ze szkola dla 6-latkow to dopasowaniesie do Europy zachodniej? W Niemczech wszystkie dzieci ida jako 6-latki do szkoly. Te, ktore nie przeszly pomyslnie testow psychologicznych, ida jako 6-latko do zerowki, w ktorej ucza sie zachowania w szkole i uzupelniaja braki. Kazde 6-letnie bystre/przecietne dziecko idzie do szkoly i sobie dobrze radzi.

ja tez wybralam przedszkolna zerowke liste podpisywalam dokladnie 2 dni temu i z tego co widzialam wiekszosc dzieci z grupy mojego syna bedzie w przedszkolnej zerowce

tak pomysł z Europy, tyle ze Polska nie jest na ten pomysł gotowa, sama słyszałam rozmowe dyrektorki szkoły jak mówiła ze ona nie wie gdzie pomieści wszystkie dzieci :O

u nas jest ten sam problem w naszym przedszkolu byly 2 grupy dzieci zerowkowych a teraz pojda dzieci normalnie z 2005 roku i dodatkowo dzieci z 2006 roku do zerowki na raz jestem ciekawa jak oni to zorganizuja moze dlatego u nas liste juz puscili bo boja sie o organizacje

Znalazłam takie info: " Rocznik 2006 - pierwszy, z którego wszystkie 6-latki obowiązkowo rozpoczną naukę w pierwszej klasie. Ważna informacja! Jest to także pierwszy rocznik, który obowiązkowo w wieku pięciu lat pójdzie do przedszkola (czyli w 2011 r.). Jakoś średnio widzę te dzieci w 1 klasach.. Czyli wychodzi na to, że maturę będą pisać w wieku 17 lat... a podobno to "egzamin dojrzałości" :o

Gość majsxdcn
Mój syn jest z listopada 2006 i jak narazie nie dostałam żadnego pisma, nigdzie mnie nie wzywali. Nie wiem czy pójdzie do zerówki w szkole czy może w przedszkolu.

tez to cieńko widze, mimo ze moja córka jest bardzo mądra to nadal jest małym dzieckiem u takich dzieci rok to bardzo duzo :o

Gość majsxdcn
Yyyyy to znaczy ze do przedszkola a nie do zerówki.

Czyli będzie taka sytuacja, że w jednej klasie spotkają się dzieci z dwóch roczników. To już w ogóle jest jakaś parodia.