Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijaka jaaa nic nie wiem

moje 1 dziecko - czy tyle wystarczy wyprawki -wejdzcie i poradzcie

Polecane posty

Witajcie :) Jestem w 1 ciazy , termin mam na koniec maja a poczatek czerwca:) chcialabym sie doswiadczonych mam poradzic dot.wyprawki a tak naprawde to ubranek , oczekuje corke :) to co mam (dostalam) 3 czapki po kompieli 2 czapki grubsze na wyjscie 5 x pajacyk w num : 3x56, 2x62 4 body dlugi rekaw w num: 2x62 ,2x68 1 body krotki rekaw w num: 62 2 pizamki w num:56 a jedna mysle ze w num. ok.62/68 koszulka dlugi rekaw w num: 3x56, 1x74 koszulka krotki rekaw w num:2x62 Tyle chce dokupic z takich rzeczy i nie wiem czy nie za duzo badz czegos za malo :) pajacyk 2x62 ,3x68 , 3x74 body dl.rekaw 3x56, 2x62, 2x68,4x74 body kr.rek. 2x56, 1x62 pizamka 1x56,1x62,1x68 spodnie (do koszulki jak cieplo bedzie takie wyjsciowe) w num: 2x56, 2x62, 2x68,2x74 koszulka dl.rekaw3x62 3x68 koszulka kr.rekaw 2x56 Potrzebuje pomocy ile tych ubranek ,oczywiscie cos wyjsciowego ....jak myslicie ? pomozcie kochane :) dziekuje juz z gory

up :)

Dużo już rozpisałaś na 74 a to tak na prawdę dopiero z czasem się okaże ( moja mając 74 już chodziła więc było pełno już "normalnych" ciuchów. Wyprawka ( 56-62) wygląda ok, a jakie to te spodnie chcesz kupić? Polecam Ci jakieś ogrodniczki w tych rozmiarach 56-62 ewentualnie dres jakiś. Na normalne spodnie za wcześnie ;) Ważne żeby odpinały się w kroku wszystkie rzeczy to łatwo będzie Ci przebrać pieluszkę. Piżamka to co masz na myśli? Moja spała w pajacach i to było najwygodniejsze. Dodatkowo polecam jakieś skarpetki kupić

moja sie urodziła pod koniec maja wiec ciuchów z dł. rekawem prawie nie uzywałam, bo było tak ciepło :) na spacery moge ci polecic rampersy ..... przewiewne bo bawelniane i na krutki rękaw :)

dzeikuje :) aha czyli jeszcze nie warto kupowac na 74 tez racja :) z tymi spodniami to na wyjscie czy do lekarza badz takie rozpianane wygodne w czyms dziecko musi byc ubrane na spacer itp :P mysle sobie tak co do pizamek no tak .. u znajomej widzialam tez dziecko spalo w pajacyku :) ja sie tak nie znam na tych rzeczach :( z tego wszystkiego nie wiem kompletnie nic :)

mama klaudi tez dziekuje za odp. :) tez licze ze bedzie cieplo ale nie wiadomo jak bedzie czasami maj i czerwiec sa zimne , a wiadomo kilka z dl. rekawem tez musi byc tak na wszelki wypadek , ehhh jakos dam rade;)

Gość najwazaniejsze że się cieszysz
ja na początek miałam sporo 56 a synek urodził sie 60cm i ubranka się nie nadały więc myślę że w roz 56 wystarczy ci to co masz. możesz dokupić rozmiarów 62 chociaż też nie za wiele bo dzidziuś szybko wyrośnie, chyba dobrze by było zainwestować w 68bo ewentualnie móżesz delikatnie podwinąć lub założyć skarpetki żeby śpioszki się nie zsuwały.

a jak dlugo i czy wogole ubierac noworodkowi i miesiecznemu niemowlakowi czapke na spacery ? tak samo z skarpetkami , co w uplay :( boze ja nic nie wiem

dziekuje za kazde rady :) sa cenne

Gość poomagaggająca
jesli chcesz to ci pomoge, doradze itd.... moge ci napisac jak za 450zł mozna wychowac dziecko(niemowlaka) wejdziemy na gg to pogadamy... ok? bp tu zaraz mnie dop[adną i naskoczą ze oszczedzam itd itd 24000452 to moje gg, wejdziesz?

ja bym Tobie radziła,kiedy jeszcze masz dużo wolnego czasu,sięgnąć po słownik ortograficzny....Jak mozna w ogóle napisać "KOMPIELI" ??

jasne że takbywa chłodno ale wtedy body z krótkim i na to koszukla czy bluza do spania tez polecałabym pajacyki łatwiej dla ciebie i wygodniej dla malenstwa i jak w nocy przewijasz to sie tak nie rozbudza

Gość najwazaniejsze że się cieszysz
i zgadzam się z poprzedniczką skarpetki bardzo się przydają, tak samo łapki niedrapki tuż po porodzie maleństwo się nie podrapie. u nas sprawdzał się też zestaw body dł rękaw+półspiochy+skarpetki

az tak duzo czasu nie mam , ale dobrze zakupie slownik ort. :):P

poomagaggająca nie zwracaj uwagi na krzykaczy kafeteryjnych , mi nie chodzi o pieniadze tylko w co dobrze zainwestowac czyli co praktyczniejsze jest jaki rozmiar itp :) i dziekuje za posta

Masz troszkę za dużo ubranek w rozmiarze 56 , moja przy urodzeniu miała 55cm, a tego rozmiaru ponosiła bardzo krótko, tylko na początku, gdzieś 2tyg. A tak na marginesie to ja mam taką dużą komodę w której trzymam ciuchy małej i mam wszystkiego po ok. 25szt. na każdy rozmiar, małej rzeczy piorę osobno i kiegy uzbiera się pełna pralka to piorę, więc pranie małej robię ok. raz na 2 tyg.

co do czapki to zakładałam tylko jak wiało na spacerze w domu wcale skarpetki właśnie do bodziaków ( jak był upał) lub rampersów byly niepotrzebne

Moja jak leżała w wózeczku to nie miała czapeczki. Urodziłam końcem sierpnia i czapeczkę ubieraliśmy hmmm jakoś koło 2msc podczas wyciągania ją z wózka na spacerach. Ale to już od Ciebie zależy bo ja byłam ogromnie potępiana przez to i raz ubrałam cieniutką czapeczkę to córka miała całą mokrą główkę później to już nigdy więcej żadnej babci nie słuchałam ;) Skarpetki ubierałam mojej jak miała po prostu gołe nóżki a temperatura była no taka ciepła. Czasami tak samo jak ktoś wyżej napisał na większe śpioszki żeby się nie zsuwały. Wiesz no tu się nie da tego doradzić. Zależy jaka temperatura i jak ubrane ogólnie dziecko będzie :) Jak już będzie dziecko to zaraz załapiesz sama jak ubierać swoje dziecko ;)

no 56 tez mi sie wydaje ze wystarczy :) ale juz bardziej oswiecona jestem co bedzie wygodniejsze i dla mnie i dziecka , co korzystniejsze itp dzieki wam :)

Gość Ja jestem Patrycja :)
Ja też zrezygnowałabym na Twoim miejscu z rozmiaru 74. Większość 62 byłoby ok. Co do piżamek to nie potrzebne, wystarczy pajac lub śpioszki. Noworodkowi zakładałabym cienką czapeczkę na spacer, potem już nie koniecznie, pod warunkiem że nie ma wiatru. Najlepiej mieć kilka kompletów śpiochów + kaftanik, pajaców i body z krótkim i długim rękawem. Do tego jakiś dresik i wg mnie na początek wystarczy :) Ciuszki są teraz dostępne od ręki więc w razie czego można szybko dokupić na już wiadomy rozmiar. Nawet mąż sobie z tym poradzi ;) Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania :)

dzieki wam jestescie kochane ;) choc jeszcze troche czasu mam , ale wole takie rzeczy juz powoli kompletowac :) najpierw ubranka pozniej reszta :)

ja nie polecałabym kupowania zbyt wielu ubranek w rozmiarze 56 ja nakupiłam tego dość sporo a Zuza urodziła się 60 cm ... o malutkich ciuszkach nie było mowy ;)

Gość poomagaggająca
chcialam ci szczerze wszystko opisac doradzic na gg a ty uciekłaś...