Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ngfnz

ekpres cisnieniowy na prezent

Polecane posty

Gość ngfnz

wiem ze mlodzi by chcieli, ale po slubie beda urzadzac kuchnie i nie wiem czy nie lepiej dac im kasy zeby sami sobie wybrali, z drugiej strony moze im byc zal kasy na espres za spora kwote a tak ju zbeda mieli i juz. co myslicie?

Gość jesttak totak
Ekspres to fajny pomysł, jeśli piją kawę. Dużo osób marzy, żeby sobie zrobić dobre espresso, ale przeważnie ekspresy do akwy są bardzo drogie i uważamy to za zbędny wydatek. Nie kupuj tego na kapsułki - kapsułki są drogie i to nie jest zbyt dobry wybór bo okaże się że ekspres będzie stał. Pamiętaj również o cenie!Lepiej dać pieniadze, niz kupic jakies badziewie za 500 zl (niestety dobry ekspres kosztuje!!!!) Jesli bedziesz wybierac ekspres patrz na to il;u jest barowy. W koncu w ekspresie cisnienie to podstawa!!! Moze zapytaj o ich preferencje odnosnie ekspresu....moze podobaja sie im takie za 3 tys zl, wiec lepiej dac kase i niech sobie doloaza do niego.

Gość ysmena
Kup porządny ekspres, na to zawsze może być za mało kasy, możesz zerknąć na pogrosiku.eu i poprosić o wystawienie takiego który Cię interesuje, ja napisałam, żeby mi wystawili kuchenkę mikrofalową i z tego co wiem nie ma problemu, moja koleżanka ma od nich fajnego robota.

Gość ysmena
Kup porządny ekspres, na to zawsze może być za mało kasy, możesz zerknąć na pogrosiku.eu i poprosić o wystawienie takiego który Cię interesuje, ja napisałam, żeby mi wystawili kuchenkę mikrofalową i z tego co wiem nie ma problemu, moja koleżanka ma od nich fajnego robota.

Gość jesttak totak
Ekspres to fajny pomysł, jeśli piją kawę. Dużo osób marzy, żeby sobie zrobić dobre espresso, ale przeważnie ekspresy do akwy są bardzo drogie i uważamy to za zbędny wydatek. Nie kupuj tego na kapsułki - kapsułki są drogie i to nie jest zbyt dobry wybór bo okaże się że ekspres będzie stał. Pamiętaj również o cenie!Lepiej dać pieniadze, niz kupic jakies badziewie za 500 zl (niestety dobry ekspres kosztuje!!!!) Jesli bedziesz wybierac ekspres patrz na to il;u jest barowy. W koncu w ekspresie cisnienie to podstawa!!! Moze zapytaj o ich preferencje odnosnie ekspresu....moze podobaja sie im takie za 3 tys zl, wiec lepiej dac kase i niech sobie doloaza do niego.

Gość ngfnz
juz pisalam, ze pija kawe i chcieliby taki eskpres, myslalam o czyms do kwoty max 1500zl, wesele male, duzo kasy raczej nie zbiora a jak pisalam z tego beda chcieli kase przeznaczyc na remont mieszkania. ekspres na kapsulki odrzucilam od razu z ww. powodow. kurcze nie sadze, zeby skusili sie na kupno tego ekspresu za tyle kasy

Kup ekspress. Ja dałam taki prezent swojemu przyjacielowi. Był zachwycony i stwierdził, że to strzał w 10. Lubi pić kawę, a jak jego żona, to nie wiem, bo kierowałam się upodobaniami kumpla. Ale nie wydawałam tysięcy na prezent. Kupiłam ekspress z netu chyba za 500 zł i kolega jest zadowolony.

Gość Jasiek______
Oczywiście super prezent, ale zdaje egzamin jedynie, jeśli cię stać na taki z ciut wyższej półki, z młynkiem, gdzie sypiesz kawę ziarnistą i przyciskasz guzik. Niestety, takie kosztują dość dużo. Nie polecam takich, do których zakłada się specjalną łyżkę od spodu. Są taniutkie (poniżej 200 zł można kupić), ale kawa do ekspresu musi być świeżo zmielona z ziaren. Z SUN-ki, czy innych podobnych można co najwyżej zrobić sobie szklankę z mułem.

Gość może się zrzucisz z kimś
My dostaliśmy na ślub ekspres ciśnieniowy z młynkiem, firmy saeco, kosztował coś ok. 1500, ale zrzuciło się na niego kilka par. Tyle że my umieściliśmy konkretny model na liście prezentów, bo oprócz tego że kochamy pić dobrą kawę, to jeszcze pasował nam do kuchni :p

Zgadzam się z Jaśkiem. W domu najlepiej się sprawdza automat z wbudowanym młynkiem. Tanie ekspresy manualne nie zdają egzaminu, już bardziej się opłaca kupić porządną kafetierę na kuchenkę gazową. Jeżeli ktoś koniecznie chce manualny, z kolbą i stać go na porządny sprzęt (gastronomiczny) to bez odpowiedniej wiedzy nie zaparzy dobrej kawy. Mam na myśli, to że trzeba odpowiednio ustawić młynek (kawa sprzedawana w sklepie jest zbyt grubo mielona i najnormalniej w świecie nie nadaje się do tego ekspresu). Trzeba wiedzieć jaką porcję kawy zaaplikować do kolby i pod jakim ciężarem ją ugnieść, ponieważ prawidłowo zaparzone espresso, to takie, którego czas ekstracji mieści się miedzy 25 a 30 sekundami! Można by długo o tym pisać :-)

Gość ngfnz
no dobra ale ten rpezent ma byc tylko ode mnie :) a na wiecej niz 1500zl mnie nie stac poleccie cos dobre :) poczytalam inie poleca sie wloskich firm, wybierac cos ciezkiego bo wtedy wiecej rzeczy zrobionych z metalu :P chce zeby spienial mleko, robil dobra kawe, byla regulacja ilosci nalewania kawy, mielik ziarna (i zeby to nei bylo zbyt glosne:D) no nie wiem co jeszcze... polecie jakie firmy sa godne kupienia (wiem ze jur ai nivona ale to jest za drogie)

Zgadzam się z Wami - ekspres do kawy to fajna sprawa zwłaszcza, że nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić bo wydaje mi się, że jest to akurat sprzęt, który przez większość osób traktowany jest jako dodatkowy i bardziej luksusowy ;) Ale kawa z własnego ekspresu smakuje najlepiej tak więc - dobry pomysł :)

Tylko jeśli młodzi piją kawę i jeszcze nie mają takiego sprzętu. U mnie akurat ekspres kurzyłby się gdzieś schowany, podobnie jak mikrofala czy czajnik elektryczny :) Mnie uszczęśliwiono tylko serwisem kawowym, mogę czasem gości poczęstować kawą z filiżanki :P

Ja polecam DE 'LONGHI ICONA, jest naprawdę doskonały mam go już dwa lata i ziała bez zarzutu, kawa jest aromatyczna,doskonała pod każdym względem, zwykle pijemy z mężem latte

Może coś podobnego do tego, który występuje tutaj jako nagroda tygodniowa http://historieprzykawie.pl/ Nie wiem co to za model, ale wygląda raczejna dość prosty i nie sądzę, żeby cena była wygórowana. Osobiście się nim interesuję- teraz konkursowo,a jak nie wyjdzie pewnie zastanowię się nad zakupem :)