Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Letack

Espiro GTX czy Implast Bolder SD Ecoline?

Polecane posty

Gość ljkijiohhhhhhhhhhhhhhhh
zdecydowanie ecoline, bo : ma wieksza, wyżej osadzona gondole (nie trzeba sie schylac tak bardzo do dziecka) , dobrą amortyzacje regulowana) gtx jest sztywny jak diabel, ładniejsze kolory (rzecz gustu oczywiscie), lżejszy. Według mnie nie ma nad czym się zastanawiac

dziękuję za opinię :) GTX widziałam na żywo, fakt jest bardzo ciężki,ale solidnie wykonany, Implasta jeszcze nie widziałam, ale muszę koniecznie pojechać do sklepu i porównać je na żywo

Gość Espiro. :)
Ja mam akurat GTX - a i jestem bardzo zadowolona. Gondola jedynie mogłaby być trochę większa, ale ogólnie wózek jest spoko. Lekki nie jest, ale żaden wózek w tej cenie lekkością nie grzeszy. :) Spacerówka jest fajna, bo można ją założyć i przodem i tyłem do kierunku jazdy. :) Mnie się ten wózek podoba i dobrze użytkuje. :)

oba wózki wydają się być fajne i funkcjonalne, dziękuję za opinię :)

Bolder jest zdecydowanie ładniejszy. GTX ma tą dziwną metalową ramę pod gondolką i spacerówka taka jakaś dziwna. Bolder ma piękne kolorki, zgrabniejszy stelaż i jest taki nowocześniejszy. Jeśli będziesz używała gondoli latem to Bolder ma większy otwór wentylacyjny w budce to duży plus; w gondoli latem jest naprawdę bardzo duszno. Ale oczywiście sprawdź w realu.

Ja kupiłam Boldera - ale rodzę dopiero za miesiąc, więc jeszcze nie mogę nic powiedzieć o jego użytkowaniu :-) Ktoś gdzieś pisał, że ma brzydko polutowaną ramę - ale mi zwisa czy jest ładnei polutowana, albo jakie ma kolory - myślę, że liczy sie przede wszystkim FUNKSJONALNOŚĆ, a Bolder wydał mi się zwinny i łatwy w prowadzeniu. Ale zauważyłam już jeden dosć spory minus - otóż ma bardzo kiepski koszyk na dole. Wiem, że wózek kupuje się, aby wozić w nim dzidziusia, a nie zakupy, ale ten koszyk naprawdę jest beznadziejny - jest bardzo nisko osadzony, ma mało usztywnione dno i jak testowo wrzuciłam 1 dużą pomarańczę, to prawie dotykał ziemi - tak więc nawet przy małym obciążeniu podejrzewam, że będzie haczył o krawężniki i wystające kamienie. Nie zamierzam w nim przewozić 5 kg ziemniaków, ale jednak jak się idzie z wózkiem na spacer i przy okazji do sklepu na jakieś sprawunki, to raczej nie chce się potem tachać reklamówek z zakupami w ręku, abo w plecaku. No ale coś za coś - mam sprytnego męża, więc może coś mi wykombinuje jeszcze z tym koszykiem, jakoś go podciagnie. I jeszcze 2 inne sprawy, które mnie akurat chyba nie będą przeszkadzać, ale komuś mogą: 1. Przez to, ze Bolder ma dość wąsko rozstawione przednie kóła i ze kręcą się one wokół własnej osi (jeśli się wcześniej nie zablokuje), to przy składaniu stelaża czasem tak się skręcą, że haczą o koszyk i nie można złożyć - trzeba więc uważać, żeby były na wprost. Cieżko to trochę wytłumaczyć, ale jak będziesz go oglądać w sklepie, to złóż sobie stelaż parę razy, to zobaczysz o co chodzi. 2. Jak już się stelaż złoży, to niektóre wózki mają tak, że jest "klik' przy dociśnięciu ramy i stelaż jest zablokowany. W Bolderze tego nie ma - zlożony stelaż trzeba zablokować przez zapięcie dodatkowego paska (aby nie było niebezpieczeństwa, że się rozłoży nagle przy przenoszeniu) - jest więc z tym ciut więcej roboty i trzeba pamiętać o zapięciu tego paska - dla kogoś może to byc niewygodne. Ja kupiłam ten wózek, bo podobała mi się jego zwinność, zwrotnosć i łatwość prowadzenia (na razie jeszcze bez obciążenia i nie w terenie) i częsciowo też dlatego, że miałam okazje kupic go nieco taniej niż standardowa cena. Ale tak sobie myślę, ze pewnie nie ma wózka idealnego (no, chyba, że jakieś za 3 - 4 tys.), więc jakikolwiek się nie kupi zawsze jakaś wada moze wyjść "w praniu".

ja posiadam Boldera sd eco line. Moja córcia jeździ w nim już od lipca, teraz przesiedlismy sie do spacerówki. Mogę powiedzieć, że jestem z niego zadowolona. Maleńka wada to stelaż wózka,z przodu gdzie dziecko opiera nóżki rysuje sie gdyż przy składaniu opiera sie o podłoże. Noi niektórych może razić ta polutowana rama. Ja na począku nie zwracałam na to uwagi ale teraz mnie troszkę to razi, a to dlatego że moja siostra ma wóżek quinny buzz a tamten wózeczek jest naprawdę fajnie wykonany, ale cena dosyć wysoka ;] pozdrawiam