Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RubinowaDamaTwoja

woda gazowana czy nie ?

Polecane posty

Gość wiecznie na kurniku^^^
a jaka Ci smakuje? :P Zawsze poleca się wodę bez gazu przy dietach:)

Gość ale jesteś nieuprzejma
autorko a co to niby że pomarańczowa to gorsza, czy jak? :O:O:O Woda oczywiście NIEGAZOWANA.

O ironio, następnym razem zaznacz że oczekujesz odpowiedzi tylko od zaczernionych nicków.

Gość nie zmienisz tego niestety
czytałam gdzieś że gazowana jest zdrowsza ale tylko nisko mineralizowana

Gość wiecznie na kurniku^^^
ale zdrowsza jest niegazowana!! zdecydowanie!!!

Gość SzaraTęcza
gazowana moze powodowac wzdecie ale moim zdaniem nie chce sie po niej jesc bynajmniej mi i drazni jelita dobra przy zaparciach .

Gość za_duza
"bynajmniej mi i drazni jelita dobra przy zaparciach . " polecam sprawdzić w słowniku znaczenie słowa "bynajmniej"

niegazowana. Ewentualnie niegazowana srednio zmineralizowana z takim naturalnym gazem. Pamiętaj też, że woda się rożni od siebie. Najgorsza jaką możesz wybrać jest Żywiec Zdrój ma tak mało minerałów mg/l, że jeszcze trochę i będzie jak woda destylowana. Polecam każdemu aby sobie przestudiował jaką wodę. Ile powinno być magnezu i wapnia mg/l.

Podstawowym zadaniem wody jest nawadnianie, a nie dostarczanie składników mineralnych. Trzeba pamiętać, że głównym źródłem witamin, minerałów - w tym magnezu i wapnia - powinna być odpowiednia dieta, wspomagana przez picie odpowiednich płynów, a nie sama woda. Dzięki piciu wody dostarczane z pożywienia składniki odżywcze, witaminy i minerały są transportowane w organizmie. Woda Żywiec Zdrój jest wodą źródlaną o niskiej mineralizacji, to dlatego jest bezpieczna dla wszystkich i można ją pić bez ograniczeń bez względu na wiek, także dla niemowląt, dzieci, czy kobiet w ciąży.