Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale wtopa

Powiedzieć? Przemilczeć?

Polecane posty

Gość ale wtopa

Właśnie się dowiedziałam, że mąż mojej najlepszej przyjaciółki mój dawny dobry kumpel, kocha mnie od kilku lat. i co? powiedzieć jej? przemilczeć? urwać kontakt? ja do niego nie czuję nic... ale nie wiem czemu mam wyrzuty sumienia w stosunku do niej

Zbierz myśli, kochana. Bo to nie logiczne, co piszesz. Zawsze zastanawiali mnie ludzie, którzy wstawiając temat na forum nie potrafią dokładnie określić, o co właściwie kaman ? Jak dla mnie degrengolada :D

Gość ale wtopa
znamy się z nim i znia długo ja nigdy nic do niego nie czułam. nigdy nie robiłam mu nadziei i ni stąd ni z owąd on dziś przyszedł porozmawiać i pow że nie kocha żony tylko mnie. ot cała sytuacja. Nie chce z nim być. Nie wiem tylko czy mówić o tym jego żonie. W końcu to moja przyjaciółka...

Gość a co ty chcesz mówić
kochana przyjaciółko twój mąż mnie kocha? czy ty zupełnie rozum straciłaś?

autorko przecież wy uwielbiacie być podziwiane , więc niech sobie dalej kocha , a Ty nic sobie z tego nie rób...:P

Gość ale wtopa
że lubimy to może i prawda. Nie powiem bo i moje ego zostało miło połechtane, ale syt jest nieco niezręczna jak dla mnie. chciałabym być szczera z przyjaciółką, ale w sumie i tak nie będzie niczego między mną a jej mężem, więc po co zatruwać atmosferę? podobno czego oczy nie widzą...

więc po co zatruwać atmosferę? gdyby to nie byla prowokacja to: atmosfera zostala juz zatruta tylko kobieta jeszcze o tym nie wie, atmosfere zatrul jej maz, nie zgodzi sie ta to poszuka innej, kobieta ma prawo wiedziec, ze zyje z kims kto przestal ja kochac by moc podjac swiadoma decyzje co robic dalej

Zamiast mnie poprawiać, zawsze szczery pisz logicznie. Piszę szybko więc nie trudno o błąd. Dziękuję :D do autorki: nie nabieraj sie na jego słowa. Nie wychodzi mu z żoną, więc liczy na twoją pomoc. Jeśli naprawdę nic do niego nie czujesz powiedz mu to, to chyba proste. Ty jednak chyba coś czujesz :D Miłe połechtało, prawda ? :D

Zona mu sie znudziła a toba sie zafascynowal. Urwij kontakt, albi wybij mu to z glowy i zniknij gdzies na jakis czas. Nie spotykaj sie z nimi (moze tylko z przyjaciolka)

Zamiast mnie poprawiać, zawsze szczery pisz logicznie. jesli nie bedziesz robic bledow, nie bede cie poprawiac - logiczne? a przy okazji wskaz brak logiki w moim poscie :-)

Gość ale wtopa
wiesz stasiu spod monopolowego, my się z nim nie znamy pięciu dni tylko kilka lat i nie sadzę, żeby był na tyle naiwny by myśleć, ze ja z nim pójdę na bzykanko pokątnie... a nawet jeżeli, to dla mnie nie są ważne motywy jego wyznania, bo NIE ZAMIERZAM W TO WCHODZIĆ. Ja mam jakieś nieuzasadnione wyrzuty sumienia w stosunku do przyjaciółki, bo nie wiem, czy powinnam być szczera.

proszę bardzo: "ty do niego nic nie czujesz a on cie kocha? platonicznie?" Dzieweczka z tego tematu pisze o czym innym.

MA PRAWO WIEDZIEĆ! zastanów się czy ty chciałabyś dowiedzieć się od swojej przyjaciółki o czymś takim?

Gość po Imprezie
Klasyczne przerzucanie odpowiedzialności za podjęcie decyzji na drugą osobę. Powiedział, że kocha, a ty rób co chcesz :-) Co mu odpowiedziałaś?

Gość kafe all day
Nie mow jej nic, bo sie to wszystko na tobie odbije i bedziesz najbardziej poszkodowana.

Dzieweczka z tego tematu pisze o czym innym. doprawdy? Właśnie się dowiedziałam, że mąż mojej najlepszej przyjaciółki mój dawny dobry kumpel, kocha mnie od kilku lat . ja do niego nie czuję nic

Gość andiamo
ale wtopa---mam to samo i milczę. Zamilcz,nie wspominaj przyjacółce ,a jej męzopwi powiedz zeby dał sobie spokój.

A cóż to za dziwne "wyrzuty Sumienia", autorko. :D Jeśli mówi się komuś, że się go nie kocha, to jakież jeszcze mogą być wyrzuty sumienia - chodzi o Twoją sytuację. Powiedział Ci, że Cię kocha, a z żoną mu nie wychodzi. To, powinno być dla Ciebie sygnałem jakiego masz przed sobą gnoja. Wszystko, w tym temacie. 🖐️

wyznanie miłości jeszcze niczego nie oznacza, jeśli chcesz tą znajomość utrzymać zachowaj te słowa dla siebie i nie rób nic co mogłoby mu dać nadzieję na cokolwiek.

mam pewien problem widze jak pewien gosciu regularnie podbiera mojemu przyjacielowi benzyne z baku, ale chyba bierze tylko 10 litrow na tydzien wiec przyjaciel tego nie dostrzega? mowic mu o tym? mysle, ze lepiej nie bo jeszcze przyjaciel pomysli, ze to ja podbieram?! zyje sobie spokojnie, czego oczy nie widzialy tego sercu nie zal, prawda?

zawsze szczery - autorka wyjaśniła, że nie platonicznie. Czytaj więc ze zrozumieniem, jeśli już masz być taki szczery za jakiego się uważasz. :D Bye ! 🖐️

Gość po Imprezie
Nawet jeśli to prawda to absolutnie cię do niczego nie zobowiązuje, chyba o tym wiesz? To jest jego problem i on musi sobie z nim poradzić. Szczera, konkretna rozmowa, wiadro lodowatej wody na pewno mu nie zaszkodzi. Tylko tyle. Zajmij sie własnym życiem i swoją rodziną, moim zdaniem tylko tyle możesz zrobić.

a jakim prawem mam się wtrącać w życie innych ludzi przyjaźń mnie do tego nie upoważnia