Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WykończonaMatka26

wiecznie ryczące niemowlę

Polecane posty

powiem ci mały parradoks, moja lepiej piła bez krzuszenia się ze zwykłej canpola z kauczukowym smoczkiem niz z aventu-z tej własnie jak piła to takie odgłosy wydawała jakby pisk nie umiem tego opisać, ale widać było że dużo powietrza łyka i potem był ryk, a z tej taniej o dziwo inaczej piła, co prawda laó jej się po brodzie ale nie łykała tyle powietrza, mi lekarz poleciła bym ją jak najczęsciej gimnastykowała, tzn przyciągała i odciągała nóżki od brzuszka i kładał na brzuszek jakieś 30 min po jezeniu-oczywiśce tego nie lubiła, ale gazy jej szybciej uchodziły

Gość mamamama26
teraz doczytałam że pije nutramigen - no u nas po nutramigenie reakcja byla niemal natychmiast - myśle że 2 tyg to maks - spróbuj pepti

Gość WykończonaMatka26
nio nio my mamy butelki dr. browns i aventu-jak widać do dupy to wszystko, a co do odbijania to zawsze ja biorę do odbicia po jedzeniu i ładnie beka i nieraz aż uleje.Nutramigen pomógł nam na pewno na ulewanie bo kiedyś aż rzygała wręcz bebilonem a teraz nie, prawie nie ulewa nawet bez nutritonu

Gość WykończonaMatka26
Czerwony kocyku u was kilki trwały tylko 3 tygodnie?napisz coś więcej, widzę,że rozumiesz co przechodzę...fajnie ,że pomagałyście przy dziecku..nam nie ma kto pomóc

wiele osób poleca ten bobotic wiec wyprobuj I moze karm czesciej zeby nie była bardzo głodna i nie jadła lapczywie a tym samym nie łykała powietrza

Gość WykończonaMatka26
ja między karmieniami ją przepajam sporo więc ona nie jest aż tak głodna dziewczyny,łapczywie nie da rady pić bo w tych butelakch ma w smoczkach ciupeńkie dziurki akurat na mleczko i by powietrza nie łapała.

moj syn kolki miał 2 mies i tez byłam z tym sama.Tyle ze ja probowałam zmieniac preparaty na kolke i byłam chyba spokojniejsza bo wiedziałam ze to kiedys ustapi ze musze byc cierpliwa i spokojna by dziecko tez sie uspokajało.Przy pierwszym dziecku zawsze jest wieksza panika i strach. Spokojnie.Zobaczysz przejdzie jej.próbuj wszystkiego cos jej na pewno pomoze

wykonczonamatka26-co to wogóle za podejście , że nie może tak zmieniać mleka? gdzie Ty mieszkasz , że nie możesz lekarza zmienic. Istenieje coś takiego jak uczulenie na kazeinę i np wtedy dziecko nie bedzie mogło jadać nutramigenu, poza tym wiem z naszego doswiadczenia ze nasze dziecko nie moglo tego mleka bo miało bardzo duze uczulenie. Mo syn też miał kolki. Tylko ja go do 6 msc karmiłam natomiast te mleka wynalazki przepisano mu wczesniej zebym mu podawala ale sie okazalo ze zadnnego z dostepnych na rynku polskim nie mógl. Natomiast to lekarz mi wlasnie powiedzial ze musimy zrobic testy ktore wykarza czy syn jest na to mleko uczulony czy nie, testy wskazaly ze jest uczulony na nutramigen. Porozmawiaj z tym lekarzem, cóz to za ciemnogród.

Byłaś u lekarza? Zbadaj małej mocz koniecznie. Zakażenie bakteryjne często jest powodem że dziecko drze się godzinami. Moja znajoma, miała tak samo i teraz mała musi co m-c jeździć do nefrologa z nerkami a ma 13 miesiecy bo nikt nie zlecił jej badania moczu.

mamadwulatka//ja tez autorce radze zmiane mleka,niekoniecznie na Isomil ale jednak zmiane.Moja córka tez miała tak silna skaze ze zaden nutramigen nie mogła pic a akurat na Isomil zaskoczyła. No nie ma innej rady jak eksperyment.Tyle matek tak robi i dzieciom nic nie jest złego.Tylko autorka troszke jak ta lekarka uparła sie przy jednym mleku. jak pisałam wczesniej my 6 razy zmienialismy mleko nim trafilismy na to ktore pasuje synkowi. Grudki w kupce to tez nie jest dobrze tzn ze mała nie trawi do konca tego mleka. Moze warto tez alergie troszke od srodka wyciszyc lekiem.Dzieci alergiczne sa z natury niespokojne i placzliwe bo je ciagle cos swedzi,boli. Ja mam dwoje alergikow w domu i wiem juz conieco na ten temat.

Gość sralalalalaj
grudki w kupce sa akurat dobrym objawem....

Gość wsadź małego terrorystę
do lodówki. w końcu zamilknie 🖐️

Gość zwróć uwagę naaaaaaaaaaa
DZIURKI W SMOCZKU!!!! Sprawdź czy nie są za duże! Skoro zaczyna się prężyc już podczas jedzenia to znaczy że to coś działa natychmiastowo. Dziurki raz a dwa - karm częściej bo mała zbyt łapczywie je. Kup inne mleko sojowe. Działaj bo się wykończysz. Tak jak mówie - zaczęłabym od smoczka do butelek i częstszego karmienia a jeśli to nie pomoże to uwież mi jest szereg preperatów podobnych do nutramigenu i z pewnością jej cos podpasuje. Nie pisz że ona musi to jeść = ona musi jeść coś co nie zawiera laktozy.

Gość WykończonaMatka26
dziewczyny obiecuje,że jeśli jej nie pomoże ten nutramigen do następnej wizyty to objadę tą lekarkę i zarządam innego mleka!!albo badań a jak nie to sama jej zrobie...nosz kurde ci nasi lekarze to konowały, ale akurat ta babka jest ponoc najlepsza w mieście bo to pediatra a specjalista neonatolog

Gość WykończonaMatka26
Powtórzę raz jeszcze- mała ma najlepsze najdroższe butelki antylkolowe i dopasowane do tego dziureczki, małe dziureczki...dostaje Sab Simplex, który widzę,że pomaga bo mniej się pręży w trakcie jedzenia(wcześniej nie dawała się nakarmić wręcz)ale zaraz po jedzeniu są często sensacje, wygina się, robi sie czerwona i płacze bardzo,że nic jej nie moze uciszyć...ostatnio jeżdziliśmy z mężem z nią autem w nocy o 3 bo nie mogła się uciszyć ,zmarzłam,że szok bo było -9, usnęła w aucie więc to są raczej kolki....

lekarka nie musi byc zla ale zła jest jej niechec do zmiany mleka,do poszukania takiego po ktorym dziecko sie wyciszy.Moze ma profity z tego.Czesto rozmamwiam z mamami i ten nutramigen i pepti jest teraz na topie.Nam tez go przepisywane ale mały nie chciał tego pic. Radze jesli masz kogos by skoczył ci dzis do apteki po ten bobotic i podaj jak w ulotce.Ciepła kapiel i spokojne karmienie.Staraj sie nie wpadac w złosc jak mała płacze.Przytul ją i ponos na samolocik

Gość WykończonaMatka26
Łapa co to znaczy "ponoś w samolocik"to znaczy jak?

Gość antypatologia
Moj tak wyl 4 miesiace. Nie, ze zawsze, ale budzil sie - wyl. MYsle, ze to niedojrzalosc ukladu nerwowego. Teraz ryczy, jak jest zmeczony, ma 5 miesiecy, budzi sie gaworzac. Ciesze sie, ze minal ten cholerny okres. Powtarzam, u nas trwal 4 miesiace.

wykonczonamatka26- nie wszyscy sa konowałami. Mi sam lekarz powiedział ze robimy badania na nutramigen bo najprawdopodobniej uczula. Natomiast gdy Ci odmowi , to zrób sama badania. je sie robi z krwi. Moj syn mial msc jak zrobilism y badania. Z kolkami meczylam sioe do 4msc. Dzieci alergiczne niestety sa placzliwe bo je to bardzo swedzi. Twoja mala jeszcze nie umie sie podrapac:(( moj syn nauczyl sie drapac jak maial 3 msc, lekarz byl zdziwiony, ze taki malutek a juz sie nauczyl drapac. No ale powiedzial mi niech pani sobie wyobrazi ze cos caly czas pania swedzi i jak ma pani wtedy spac? A jak skóra Twojej malej? lapa- zgadzam się z Toba co do mleka, niestety trzeba szukac tego odpowiedniego. Powiem szczerze ze ja na poczatku nie szukałam rozwiazania na necie, tylko nie dawalm zyc pediatrą meczyłam ich dopoki nie znalazłam choć czesciowych rozwiązań.

brzuszkiem do dołu czyli do podłogi,głowka na przegubach łokci.raczki i nózki luzno swisają.Dwie rece pod brzuszek małej.To tak jakbys składała rece zeby ja objac tyle ze ona lezy brzuszkiem na dól na twoich rekach. Na udach mozesz ja tez połozyc burzuszkiem i masowac plecki i np lekko kołysac

Gość WykończonaMatka26
Mamo dwulatka, nutramigen pomógł jej na wysypkę w ciagu kilku dni, wszystko zeszło z policzków i nie wraca, wyglada pięknie jej buźka..moja chętnie go o dziwo pije (chociaż to dobre)

to jeżeli znikło jej uczulenie , to on ją może nie uczula, tylko pytanie jak jej żołądek trawi to mleko? piszesz że grudki, moim zdaniem słabo trawi. Inna rzecz że musisz uzbroić się w cierpliwość bo taki maluszek nie ma jeszcze wykształconego układu nerwowego, wiec też może z tego powodu płakać, może jeszcze przeżywać poród. A kto zalecił nutramigen??? pytam bo zauważyłam ze niekiedy pediatrzy podają nie mając bladego pojęcia o alergiach.

Gość mamusia 5 miesięczniaka
u nas tez bylo podobnie, synek plakal non stop, jak bylo lato to siedzialam z nim na dworze jak najdluzej to bylo mozliwe, tylko na jedzenie wracalismy i do wozeczka z powrotem, bo to go usypialo. i tak dzinnie robilam pare kilometrow, bo juz nie mialam sily, prawie mdlalam, bo nie mialam czasu nic zjesc, bo synek plakal. a okazalo sie, ze to byla wina chyba skazy bialkowej, przeszlismy na BEBILON PEPTI i jakby inne dziecko, nie bylo placzu, tylko usmiech, kolki szybko puscily, nutramigen podobno dosyc czesto uczula , sprobojcie pepti

u mnie syn przy kolkach non stop spał przy suszarce. Zresztą do dzisiaj jak placze nocą to włączam suszarkę i się wycisza.

Mialam ten sam problem, corka darla sie nie milosiernie, a ja plakalam razem z nia, poszlam do lekarza, i przepisala na Lefax...to taki bialy plyn , cos jak syrop.Praktycznie bez smaku.Rewelacja , dodaje sie do mleka do butelki, do kazdego posilku.Nie wiem tylko czy jest to w Polskich aptekach? W Niemczech dostaniesz napewno.Moze masz kogos bliskiego kto zalatwil by Ci recepte i kupil w Niemczech.Naprawde polecam.Juz po pierwszym posilku, dziecko przestaje plakac!!

Gość mamusia 5 miesięczniaka
kazdy ma swoje sposoby, na szczescie moj synek juz nie placze, tylko jak bardzo chce jesc ;-) u nas najlepszy byl wozek , tylko go do niego wkladalismy a maly juz spal i najlepiej po kostce jezdzic, bo jak po rownym chodniku, to sie budzil ;-)