Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patryska2

Jakie są ceny insuliny?

Polecane posty

Gość patryska2

Powiedzcie mi jakie są teraz ceny insuliny? Mój znajomy mieszka w Płocku i płaci za Actrapid ...1 gr! Ciesze sie z tego powodu, że tak tanio ale zastanawiam sie czy to normalne? A tak dla zainteresowanych to on to kupuje w aptece za grosze - chyba że cena zależy od nazwy:-)

Gość egipcjanka_knu
Tak, mogą być te leki po 1 gr i to nie jest wyjątek. bo ta AZG też w knurowie sprzedaje te leki dla diabetyków po 1 gr, więc jest to jak najbardziej normalne. I bardzo dobrze, bo generalnie te leki nie należa to tanich.

Gość marka689
z tym Płockiem to prawda. Bywam często w Kauflandzie gdzie jest Za Grosze i widziałam ostatnio jakiś plakat z tymi lekami. A i kolejka była masakryczna, nie wiem czy akurat za tymi lekami ale była.

Gość o ile mi wiadomo
insuliny są bezpłatnie wydawane przez apteki, przynajmniej tak było do niedawna. Moja Babcia wprawdzie już nie żyje, ale zawsze miała receptę i odbierałam z apteki za darmo. I jeszcze zaznaczę, że kilkakrotnie miała zmieniany rodzaj insuliny i zawsze była bezpłatna.

Gość Piterinka
Kiedyś tak, tzn. generalnie apteki nie moga za darmo ich rozdawać, dlatego tez np. w knurowie jest apteka za grosze przyjazna diabetykom i insulina jest na receptę w cenie 1 grosza. Ale to musi być faktycznie dobra tania apteka i przeważnie takie ceny sa tylko w tych "przyjaznych cukrzykom", normalnie kosztują co najmniej kilka/kilkanaście złotych a nawet więcej.