Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gk1502

Kosmetologia na UM w Lublinie- pomóżcie przyszłej studentce :)

Polecane posty

Gość gk1502

Witam was ;) Jak domyslacie się z tematu planuję rozpocząć studia na kierunku kosmetologia na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie w trybie dziennym :) mam kilka pytań do osób, które tam studiują, studiowały lub po prostu mają pojęcie w tym temacie: 1. Co trzeba zdawać na maturze i na jakim poziomie, jakie przedmioty brane są pod uwagę? Zastanawiam się czy podstawowa biologia i podstawowa chemia wystarczą żeby się dostać? 2. Czy ciężko się dostać, tzn jaki mniej więcej jest próg punktowy bądź ile jest osób na jedno miejsce, itp. 3. Zastanawiam się czy studia są bardzo ciężkie, głównie chodzi mi o chemię, nie należę do osób tępych ;p dlatego nie boję się, że sobie mogę nie poradzić aczkolwiek mała wskazówka co do ogólnego poziomu nauczania nie zaszkodzi ;) Z góry dziękuję za pomoc, buźka :*

też się tam wybieram :) ale nie na kosmetologię lecz na pielęgniarstwo:) na kosmetologię z tego co czytałam to nawet nie trzeba zdawać ani biologii ani chemii, wybierasz sobie dwa przedmioty z których miałaś najwięcej procent i tyle... na kosmetologię jest akurat łatwo się dostać:)

Gość oljaa
Ja też jestem zainteresowana kosmetologią ;) A do: people are beasts gdybyś dobrze popatrzyła to wiedziałabyś że na kosmetologię i pielęgniarstwo obowiązują to samo postępowanie rekrutacyjne ;] "Kandydaci, którzy zdawali egzamin maturalny w trybie matury: dwujęzycznej, „nowej, lub międzynarodowej będą kwalifikowani na podstawie wyników egzaminu maturalnego zdawanego na poziomie podstawowym lub rozszerzonym z dwóch różnych, wybranych przez kandydata przedmiotów: biologii, chemii, fizyki z astronomią, geografii, historii, języka obcego, matematyki, ochrony środowiska, wiedzy o społeczeństwie".

Gość polikoplo
ja studiowalam kosmetologie nie ma pracy po tym ogolnie lipa

Gość Beznadziejna1
Witam.. Do tych co studiowali kosmetologię bądź są dobrze poinformowani :) A jak się mają opłaty? To prawda że 8000 tys za rok? Dodam że interesują mnie stacjonarne..

Gość studentka umlublin
jakie opłaty 8000? jesli idziesz na stacjonarne, nic nie placisz za studia Studia generalnie nie są ciężkie, ale uczyć się troche trzeba, w wakacje obowiązkowe praktyki generalnie uwazam je za kiepski pomysł

Gość Beznadziejna1
Studentka UM w Lublinie, wszędzie szukam progów i nic, to chyba moja nieudolność lub ich nikt nie zamieścił. Sama juz nie wiem. W każdym razie mogłabyś sie pochwalić co zdawałaś na jakim poziomie i zdradzić wynik? Oraz jeśli jesteś poinformowana jaki będzie limit przyjęć w tym roku i ile -+ osób przypada nie jedno miejsce.

Gość studentka umlublin
ja nie studiuję kosmetologii, więc nie wiem, ale mam dużo koleżanek ogólnie studenci kosmetologii są traktowani nieco lekceważąco, praktyki bardzo mało, rozbudowana teoria, pracy po tym brak, bo jaka praca jak się nic nie umie. Ja nie polecam, już lepiej wybrać położnictwo czy pielęgniarstwo

Gość studentka umlublin
progów ani limitu przyjęć nie znam, nie interesowało mnie to nigdy

Gość gość
Hej dziewczyny. Jest tutaj ktoś, kto ybiera się do Lublina na Kosmetologię.Chciałabym się dowiedzieć, jakie są mniej więcej progi punktowe gwarantujące przyjecie. Z góry dzięki za info.

Gość eloooooo
myślicie że próg na um w lublinie spadnie do 172?? na kosmetologii oczywiście

Gość gość
Jeżeli chodzi o kosmetologię, to wcale nie jest łatwo się dostać, progi są wysokie. Wyższe niż np. na pielęgniarstwo. Z tego co słyszałam, to na UM Kosmetologia nie była prowadzona zbyt dobrze... Teraz otwierają mgr, to już co innego - zupełnie inne przedmioty. Miejmy nadzieję, że tym razem się postarają!:-)