Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Malinka86 Jak Ci mija czas do testowania? Ja już nie mogę się doczekać!:) Za każdym razem jak tylko poczuję kłucie w dole brzucha mam milion myśli w głowie:)

Cześć dziewczyny, no więc tak rano zrobiłam dwa testy czuły 10 i 25 na tym 10 pojawiła się blada kreska na tym 25 dopiero teraz widać cień. Więc z mało wesołym nastawieniem poszłam na betę hcg. I tu było moje zaskoczenie bo beta wynosi 23,97 co wskazuje na ciążę !!!! :) mam tysiące myśli w głowie i nie mogę się doczekać aż mąż wróci z pracy. Boję się tylko bo 23 to trochę niska beta jak na 32dc tak mi się wydaje (a ja walczę z niedoczynnością tarczycy), no i do tej pory mam brązowe plamienie. Zapisałam się na wizytę do ginekologa na dziś wieczór zobaczymy co on powie...

martwię się tylko poziomem progesteronu bo mam 7,54ng/ml nie mam norm na wyniku. Ale powinien być wynosić do 12tc 9-47ng/ml. A u mnie jest dużo mniej i pewnie stąd to plamienie.... :(

Anna Anna84 pozytywnie zazdroszczę i gratuluję! Nie martw się na zapas! Gin pewnie da Ci dziś progesteron wspomagająco! Powodzenia!

Dziękuję Ci Tantum za podniesienie na duchu, tak bardzo chciałabym się cieszyć a na razie tylko bardziej się denerwuję :(

Dziękuję Tantum za te słowa. Tak bardzo chciałabym się cieszyć już ale na razie to bardziej się denerwuję niż wcześniej :(

niepewna135, ja też wypatruję objawów i póki co nic nie dostrzegam, nawet piersi mnie nie bolą. Ale może za parę dni? :) Jest to mój pierwszy cykl starań, więc podchodzę do niego póki co z umiarkowaną nadzieją, biorę pod uwagę to, że prawdopodobnie przyjdzie mi starać się jeszcze jakiś czas. Szczerze, to byłabym zdziwiona, gdy by się udało teraz, tak od razu. Mimo to, jak każda z nas, mam nadzieję, że się uda.:) za Ciebie też trzymam kciuki! Wytrzymamy te 10 dni bez wcześniejszego testowania? :)

Mój narzeczony bardziej się zresztą nakręcił, niż ja. Mówię mu, żeby się uspokoił, bo nie chcę, żeby się rozczarował.:)

Jak tylko zacznie mnie coś kłuć czy boleć, to chyba przestanę się kontrolować z uczuciami! :)

Gość Zosia z wawy
nastka ciąża mnie nie ucieszy bo mam dopiero 18 lat i studia przed sobą :( Rodzice mnie zabiją chyba :/ Mój chłopak jest starszy o 6 lat i On już tak nie panikuje i mnie pociesza nawet.Ale wspołczuje mu rozmowy z moim ojcem gdyby się okazało , że jestem w ciąży :(

Zosia z wawy pewnie Cię nie pocieszy to, co napiszę, ale znam dziewczyny, które w wieku 18 lat zaszły w ciążę, odchowały dziecko i poszły na studia. Wszystko się ułożyło. Ja mam 27 lat i tym znajomym czasem trochę zazdroszczę. Mają już odchowane dzieci, a plany życiowe wcale im nie umknęły.

I znów ja po wizycie u lekarza... na razie kazał się nie nastawiać bo za wcześnie żeby coś mówić i to plamienie dosyć mocne... dostałam duphaston i w środę mam powtórzyć betę - powinna się podwoić a za 2 tygodnie na USG... i dalej nie wiem nic jak Wy. Trzymam kciuki za NAS!!! CO ma być to będzie...

annaanna84 Cieszę się bardzo, że się udało!! Zwłaszcza, że to 1 cs i mam nadzieję, że u mnie i u malinka86 skończy się tak samo:):) Ale tak jak mówił Ci ginekolog trzeba jeszcze poczekać. Ja miałam się cieszyć umiarkowanie. Chociaż tak się nie da. Albo się człowiek cieszy, albo nie. Ja niestety cieszyłam się, aż za bardzo. Chyba wszystkim powiedziałam, a potem musiałam wszystko odwoływać. Na szczęście Ty nie masz cytomegali, ani podwyższonej prolaktyny, więc wszystko będzie dobrze!!!:) Czekam z niecierpliwością na dobre wieści!! Malinka 86 Mam nadzieję, że wytrzymamy. Musimy się nawzajem wspierać. Mnie dziś kilka razy łapał taki ból podbrzusza jak na okres, ale nie był to jakiś mocny ból. Raczej tak normalnie. Poza tym, że do miesiączki jeszcze półtora tygodnia.

A duphaston to bardzo dobry lek. Znam parę osób, które go brały praktycznie całą ciąże i wszystko było w porządku.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie! Naprawdę mi go potrzeba. Mam nadzieję i mocno trzymam za to kciuki że do mnie niedługo do mnie dołączycie i wtedy już wszystkie będziemy mogły się naprawdę cieszyć! Ja na razie się nie nastawiam - tak mi powiedział lekarz i nie był zbyt optymistyczny... Czekam na jutro i powtórzoną betę - trzymajcie kciuki mocno kciuki żeby się podwoiła a plamienie ustało. Ja z całego serca życzę Wam żebyście zobaczyły 2 kreseczki!

Mi to będzie ciężej coś zauważyć bo od tego bromergonu to ciągle się źle czuję... Dziś to już wyjątkowo. W głowie się kręci, wszystko stoi w przełyku i najchętniej to spałabym cały dzień. Mam nadzieję, że ciąża szybko przyjdzie i będę mogła go odstawić..

AnnaAnna84 byle byś się nie denerwowała bo to nie pomoże na pewno:> Mam nadzieję że będzie wszystko ok z tego co mówisz to po prostu jest bardzo wcześnie lekarz nic nie widzi. Dobrze, że dał ci duphaston to na pewno nie zaszkodzi. A masz jakieś inne objawy oprócz plamienia? Inne niż przy innych cyklach? Mi się chwyciła jakaś infekcja dosłownie od 2 fazy, mam śluz taki biały mętny lekko żółtawy jest bezzapachowy ale mam podrażnienie duże nie wiem czy mogę coś brać na to. No dziewczyny która testuje na dniach? Bo ja to dopiero po 24 maja:> Trochę bez nadziei;/

Tantum, poza plamieniem mam czasem lekkie bóle brzucha i czasem robi mi się niedobrze. Staram się nie myśleć, dobrze że za chwilę idę do pracy to wyłączę głowę na jakiś czas. Tantum u mnie po przytulaniu parę dni też coś takiego miałam, zawsze było przytulanie z prezerwatywą a ona jest nawilżona, a tu było jakoś mniej na początku. Mi to przeszło samo. Poczytaj może jakiś globulki propolisowe Ci pomogą - nie wiem tylko czy można ja stosować w trakcie starań.

Tantum Ja niby mogłabym testować już w środę za tydzień, ale często jest tak, że dopiero w czwartek dostaję okresu. Także pewnie też 23, albo 24 maja spróbuję.

Dziewczyny tu na jednym z postów zamieszczonych jest duużo informacji co można brać i co pomaga zajść w ciążę http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=492778 Niepewna135 no to czekamy :> Ja 25 maja mam imprezę rodziną więc tak czy inaczej zrobię test jak wyjdzie negatywny to się upiję;/

AnnaAnna84 zaaplikowałam sobie iladian direct plus wydaje się że pomogło :>

Niepewna, Tantum, to już tylko tydzień z kawałkiem przed nami. Annaanna84, jesteśmy cały czas z Tobą. Dziś wstałam z uczuciem kłucia w okolicy jajnika, potrwało krótko i nie pojawiło się do tej pory. W ciągu dnia natomiast poczułam inne ostre ukłucie, trwało około 10 sekund, ale nie w macicy ani w jajniku, tylko prawie u ujścia, niżej... Ech, chciałabym, żeby to był objaw ciążowy, ale coś mi mówi, że to może jakaś infekcja.

Gość koniczzynka32
ach to czekanie...ja teoretycznie w weekend mogłaby już testować.. ale już dziś się powstrzymywałam żeby testu nie kupić:) a to dlatego że pojawił się ból w pachwinie a to dla mnie zupełnie nowy objaw wcześniej nigdy go nie miałam..dla jasności nie wymachiwałam nogą więc ja oczywiście widzę jeden powód. Annaanna trzymam kciuki za jutrzejszą betą. wszystkim staraczkom powodzenia i trzymam kciuki żeby się nam udało :P

Annaanna84 Trzymam kciuki!! Dziewczyny, przyszły tydzień jest nasz. Trzy testowania. Obyn wszystkie wyszły pozytywne:):)

Cześć dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiłam, właśnie zbieram się na badania z sercem w gardle... Przyszły tydzień jest więc bardzo ważny 3 testowania - muszą pokazać 6 kreseczek :) a u mnie pewnie przyszły tydzień rozstrzygnie być albo nie być dla naszego dzidziusia... Pozytywne myślenie drogą do sukcesu, więc musimy się wszystkie na takie przestawić :) Trzymajcie kciuki dalej za mnie bo ta niewiadoma mnie wykończy... Ściskam Was wszystkie mocno i do usłyszenia po pracy czyli bardzo późnym wieczorem...