Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość Beatrice 27
Iczozord - :-*

Iczozord ;) no nie, aż tak dobrze nie jest żeby były wizyty live na chacie, a na pewno mnie nie stać :P Ale dziewczyny od razu mi się poprawił humor bo pomimo zaniżonych białych krwinek i tego paskudnego tsh, mam też betę w wysokości 654,4 :D A normy dla 5 tyg są do 750. Oczywiście to jeszcze nic nie znaczy, bo liczy się co będzie w poniedziałek w wyniku, jednak i tak się cieszę. Dziękuję Wam, że jesteście ! Iczozord czyli Ty już jesteś na zwolnieniu na amen? :)

Gość Nitka_25
Ja tam nie czuje sie zignorowana:) mam nadzieje ze mnie przyjmiecie;) całkowicie rozumiem ze sie cieszycie i dziękujcie sie tym miedzy sobą, bo co to za szczęście, kiedy nie ma z kim o tym pogadać! Kupiłam test i teraz myśle, robić czy czekać jak wrócę, czyli w środę.. No i po co ta apteka mnie tak zapraszala???:)

Tak jest na amen :D cieszę się :) Należy mi się. Naprawdę ciężko pracowałam w ostatnich miesiącach i nie mam wyrzutów sumienia. Poza tym nawet moja Dyr mnie namawiała i mówiła, że to jedyny czas, kiedy mogę tak naprawdę poleniuchować więc mówię- idę! Pisałam Wam o moim lekarzu? Hehe on mnie zaskakuje :P Jak któraś z Was jest ze śląska to normalnie polecam! Jak robił mi badanie na fotelu to kazał dać rękę na brzuch, żebym poczuła powiększoną macicę - normalnie na stojąco absolutnie jej nie czuć. W trakcie badania wszystko tłumaczy, to jest super, ale nie tylko tłumaczy jak jestem w ciąży ale też wcześniej jak robił rutynowe usg jajników to też się upewniał czy widzę komórki jajowe itp. Ale najlepsze - pyta się jak się czuję. Ja , że dobrze, ale że w sumie chcę iść na zwolnienie już a on: no to piszemy, smaopoczucie: złeeee:P, wymioty... senność... :P Niezły jest. Fajny lekarz. Oby więcej takich :)

Nitka poczytałam sobie o Tobie. Wg mnie lot jest absolutnie bezpieczny :) Radziłabym nie testować ale... Sama wiem ile razy testowałam przed czasem :D Także jak nie wytrzymasz to nie miej wyrzutów sumienia :) A z drugiej strony jak nie zatestujesz a jesteś w ciąży to i tak za kilka dni się dowiesz :) Wszystko zależy od Twojej siły woli. Te cykle to faktycznie masz rozstrzelone. Najwazniejsze, że fazę lutealną (od owulacji do okresu) masz w odpowiedniej długości (12-16 dni). Tak naprawdę takie nieregularności nie muszą świadczyć o nieprawidłowościach. Jedynie są niedogodne, bo długo czeka się na kolejny cykl. Z drugiej strony okres rzadko :D

Gość Nitka_25
To chowam test:) sprawdzę po powrocie, tylko jak by teraz wyszedł pozytywny to pewnie bym zrezygnowała z wyjazdu, jakiś tam uraz mi pozostał.. Kiedyś sie cieszyliśmy z tych cykli:) a teraz jak wy mialyscie nadzieje co miesiąc to ja prawie co dwa:( oj zazdroszczę Wam dziewczynki! Masz racje ze idziesz na wolne, kiedy odpoczniesz jak nie teraz!:)

Nitka może nie będziesz musiała długo czekać :) Po poronieniu jest uraz, ale jednak im dalej z ciążą tym bardziej zapomnisz o przykrych doświadczeniach :)

Gość natka natka
Hej dziewczyny;))) na wstępie pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Wszystkim Mamusiom.wielkie gratulcje;))))) trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki i Wam kibicuje. Czytam na bieżąco. U mnie 27 tydzien;) synek szaleje w brzuchu czasem to mam wrażenie, ze robi tam salto;) w koncu wybralismy imie bedzie Karol;) dziewczyny apetyt wrocil i to spory i powiem Wam, ze mam maly brzuszek kazdy mowi, ze to nie mozliwe, ze to zaraz 7 miesiac, a przytylam od poczatku prawie 7 kg nie wiem gdzie te kilogramy sa bo ani uda nie przytyly, ani pupa. Jedynie brzuszek i piersi, ale lubie ten moj brzusio bardzo;) a teraz Baletko do Ciebie;) mi ostatnio tez sie pogorszyly wyniki tsh skoczylo do 7,98!!! Bylam przerazona. Martwilam sie strasznie. Pociagnelo to za soba cholesterol.na 315. Ale bardziej martwilam sie o konsekwencje tego tsh, bo oczywicie naczytalam sie w necie i jeszcze endokrynolog mi powiedziala, ze dzieci moga sie rodzic z niedorozwojem umyslowym i gorzej mysla. A z drugiej strony gin mi troche przemowil do rozsadku, ze kiedys tsh nie bylo wogole sprawdzane kobiety rodzily i nikt sie tym nie martwil i nie przejmowal, a teraz zrobilo sie to strasznie"modne" i wszystko co zle przypisuja tarczycy. Zwiekszyla mi endo letrox do 50 i powtarzalam wczoraj wynik spadlo do 2,3 ale dalej kazala mi brac 62,5 letroxu i powtorzyc wynik za dwa tyg i przyjsc na wizyte. Bedzie wszystko dobrze u Ciebie. Musi!!! Najgorsze, ze musze zrobic krzywa cukrowa nie wiem jak to zrobie!! Fuj! Pozdrawiam Was kochane! Buziaki.

Natka u nas jak będzie chłopiec to też Karol :) Krzywą łatwiej robić jak glukozę rozpuści się w zimnej wodzie - poproś o to. Moja mama ostatnio robiła w ciepłej i mówiła że prawie nie zwróciła:P A bardzo lubi słodycze!

Gość natka natka
Dziękuję Iczozord za radę;) skorzystam i oczywiscie zabieram ze soba cytryne, bo bez tego ani rusz;)

Gość Nitka_25
Nie wiem dziewczyny jak tam u Was z badaniami ale ja jak byłam w ciazy ( a właściwie myślałam ze sie jeszcze staramy:))to od razu dostałam na toksoplazmoze i cytomegalie, bardzo ważne badania. Warto miec na uwadze;)

Gość _Pełna nadziei_
Dziewczynki nie wytrzymałam i właśnie zrobiłam test. I jest na nim cień cienia cieni drugiej kreseczki. Nie wiem już sama czy sobie wmawiam czy może jakiś błąd testu. Chyba kreski mi się przed oczami malują... nie wiem co o tym myśleć :/

Gość _Pełna nadziei_
Teraz kreska jest ciemniejsza tak ze nie musze sie przygladac. W ogole to obudzilam sie kichając i czuję się przeziębiona. Gorąco mi. Jakoś coś nie pozwala mi się cieszyć. To coś to chyba rozsądek się nazywa ;) Głupia jestem nie wiem... Zostawiła test, pokarzę mężowi bo dziś wraca. Niech mi powie ile kresek widzi.

Gość agnieszka5g
Pelna nadzieji moze sie udalo :) ktory dc masz??? u mnie wczoraj cos ciekawego sie wydarzylo wieczorem dostalam taki klujacy ból macicy ze nie moglam oddychac i sie ****** trwalo to ok 45s tak jak ktos by wbijal w was szpilke tam na dole miala z was ktoras taki bol?

natka natka, dzień dobry :D jak bardzo się cieszę, że zaglądasz. Dziękuję za słowo otuchy, bo powoli zaczęłam wariować i uprawiać czarnowidztwo. Najchętniej codziennie robiłabym testy, żeby patrzeć czy jest gruba czerwona czy nie jest jakoś bledsza itd. Pełna nadziei !!!!!!! :D ;D:D :D ;D ;D no widzisz! :D poczekaj jeszcze 2 dni i zrób znowu, kreska powinna być ciut mocniejsza. Ja mam dzisiaj temperaturę ciała powyżej 37 i się martwię bo nie jest to moja normalna tzn taka ciążowa... idę do endo i do internisty z tymi wszystkimi wynikami. Trzymajcie się dziewczynki ! I życzcie powodzenia w jeździe busem.

Gość _Pełna nadziei_
Agnieszka5g u mnie 27dc za 2 dni powinna przyjsc @ Tak zrobię Baletko poczekam 2 dni i zrobię jeszcze raz test. Boję się że @ przyjdzie :( Bo jakos wczesnie ta kreseczka sie pojawila. Caly czas kluje mnie brzuch. Wczoraj co bylo dla mnie dziwne jak szlam szybko z kolezanka to dostalam kolki wlasnie z lewej str.az musialam zwolnic.

Pełna nadzieiiiiiiiii :D :D :D eh my kobity to tak mamy że jak sie staramy to chcemy kreske jak najszybciej a jak juz jest to sie martwimy ze za wcześnie :D Niektórym pozytywny test wychodzi już tydzień po owulacji! Wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia i ilości HCG, kwestia bardzo indywidualna. Pamiętam tu z forum takie "przypadki" też że kreska druga wychodziła 3-4 tyg po terminie miesiączki!!! Dodam, że owulacja w prawidłowym czasie :) No nie mogę, dobra passa ciążowa widać trwa, madzia - Ty kolejna chyba, co?:) Potem chyba Justyneczka i nasza kochana BLONDYNECZKA!!!! :D :D :D agnieszka ja miałam wyraźny ból implantacyjny w pierwszej ciąży. Raczej taki pulsujący i kojarzył mi się z napiętym mięśniem, jakby skurczem mięśni brzucha ale bardzo bardzo nisko w brzuchu. BALETKA - czym Ty się martwisz? W ciąży i im masz wyższą temp tym powinnaś być spokojniejsza. Który to dzień po owulacji? Około 2 tyg po owulacji funkcję produkcji prgesterony zamiast ciałka żółtego przejmuje ciałko ciążowe - to może wiązać się ze wzrostem temperatury :) Jako ciekawostkę powiem też, że teraz, w połowie 3ciego mca temperatura znów mi podskoczyła i mam wrażenie, że to dlatego, że funkcję produkcji progesteronu przejmuje łożysko. A jaka jest Twoja "normalna" temp ciążowa?

Gość qserra
Pełna nadziei, jeśli jest kreska, to jest:-). Chyba, że normalnie nie widać, a jak weźmiesz pod światło, to jakiś cień cienia. Pokaż mężowi, niech on zdroworozsądkowo oceni:-). Agnieszka, ja miałam taki ból jak Ty opisałaś. Jakby ktoś tam na dole wbił mi igłę i powoli ją wyciągał. Nie trwało to długo, kilka-kilkanaście sekund i powtórzyło się ze 3-4 razy, ale w którym dniu cyklu dokładnie nie pamiętam. Było już chyba po terminie @, no i efektem tego są 2 kreski. Oj, ciekawie się robi. Może jednak jesień jest będzie dla nas wszystkich owocna:-)

Gość Nitka_25
Pełna nadziei Super!!! Ja wiem ze to fasolka:) bedzie dobrze a jak tak wcześnie kreska to moze bliźniaki:) Baletka wysoka temperatura to dobry znak, ja miałam ciagle powyżej 37! Jak tu taki boom to moze i mi sie uda!;)

Oby byla ta jesien owocna dla nas. Nie bede sie nakrecac wykonam test 12 listopada i zobaczymy co z tego bedzie czeka mnie dluuugi weekend to sie odstresuje. :) Iczozord a o mnie zapomialas jesli chodzi o ciaze :-(

Gość Beatrice 27
Pelna nadziei- suuuuuper wiadomosc:) Prawdziwe baby boom tu u nas:) Oby ta passa dalej trwala a to forum zamieni sie w typowo ciazowe:) Ha ha, jeszcze troche i na prawde uwierze , ze TEN Z GORY bardzo mnie lubi i wysluchuje moich prosb:)...bo prosilam Go zeby i Wam sie udalo:) Pelna nadziei- pisz o kolejnych testach bo na pewnojezrobisz jak tylko sie obudzisz:) Buziak

Gość Beatrice 27
Agnieszka to 12 to juz rzut beretem, wytrzymasz...a pozniej Twoje czekanie bedzie wynagrodzone dwoma kreseczkami:)

Gość Beatrice 27
Agus, czasem kobiecy organizm moze splatac figla i pokazac dodatni wynik jeszcze przed terminem @ :):):) A ile normalnie trwa Twoj cykl?

Gość _Pełna nadziei_
Ahh dziewczyny, boje sie cieszyć na serio. Zrobilam zdjecie testu i widac ta kreseczke. Zobacze co mężulek mi dziś powie. Czuję właśnie takie spięcie mięśni brzucha tylko niżej i dziś na zmianę kłuje mnie raz z jednej raz z drugiej strony. Mam uczucie suszy, ale na bieliźnie jakaś wydzielina jest co mi się nie zdarza przed @ Poczekam do 10 i testuję jeszcze raz. Fajnie się składa bo gina mam 14 to mnie przebada. Na bete puki co sie nie wybieram zobacze co mi gin powie. Ahhh jak bym chciała żeby to była moja fasolinka malusia

Gość Beatrice 27
Pelna nadziei- wysylaj to zdjecie mezowi mmsem :) ja tak zrobilam:) Ja tam w przeciwienstwie do Ciebie mialam i nadal mam uczucie suchosci (tak to sie odmienia? :)) , zadnych sluzow,czy uplawow :) Ale przeciez kazda kobieta jest inna... Dobrze ze ginekolog tuz tuz..Obliczylas sobie w ktorym tygodniu mozesz byc? Sciskam Cie mocno:)

Gość qserra
Pełna nadziei, teraz tylko musisz wytrzymać te 3 dni do kolejnego testu. Jednak Twój nick do czegoś zobowiązuje, więc bądź pelna nadziei;-). A z tymi zdjęciami testów coś jest na rzeczy, bo ja też robiłam jak miałam wątpliwości. Hehe dziwne jesteśmy, bardziej ufamy aparatowi niż swoim oczom.

Gość _Pełna nadziei_
Beatrice właśnie ja jestem przed terminem @ Nie wiem czy to możliwe

Gość _Pełna nadziei_
Chcialam mu wyslac mmsa ale ma teraz egzaminy ze szkolenia na ktorym jest i boje sie ze ta wiadomosc moze go rozproszyc totalnie hehe. Chce poza tym zobaczyc jego reakcje jak zakuma o co chodzi. Podejrzewam ze jezeli to fasolinka to bylby 4 tydzien liczac od dnia miesiaczki. Przepraszam dziewczyny ze nie odpowiadam do konkretnych nickow ale pisze z tel.i mam troszke funkcje ograniczone :) Heh to prawda moj nick zobowiazuje i tak na prawde nadzieja nie opuszczala mnie przez caaaly ten cykl stad tez taki nick :)