Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję natchnienia

Macie jakieś pomysły na prezenty dla znajomych zza granicy?

Polecane posty

Gość wredna menda
Kosmetyki zdecydowanie nie. To zbyt osobiste. Kawa Prima też nie. A o żubrówce myślałaś??

a Żywiec to jest browar w okolicy :P

WoDKE polska juz mieli- po co to kupowac jeszcze raz???

Gość tylko nie dawaj ziaji
płytę z muzyka ja bym nie ryzykowała, chyba że wiesz dokładnie, co lubią ....

coralik- wez na luz, pytam sie ludzi, czy ich zdaniem to pasuje. jedna osoba powiedziala ze to badziewie, a reszta daje prezenty jakbym miala 200 zł do wydania na to. a planuje z 60 na ich dwojke.

ale kazdy prezent to ryzyko...jak oni maja poznac polska kuturę? tylko przez wodke i ptasie mleczko?

na razie na liscie sa oscypki, miod, plyta z piosenkami... a na piwie mi zalezy bo wiem ze on pije piwo to niech skosztuje polskiego i to jeszcze z takiego kufla ;)

Gość tylko nie dawaj ziaji
nie chcę być niemiła ale tylko czy mog.labyś mi odpowiedzie na pytanie; dlaczego tylko 60 złotych/ bo tak wypytujesz, że wygląda mi na to iż zaeży ci na ciekawym prezencie, żes są to ważni ,bliscy znjaomi?? i pytanie drugie: czy oni niebawem przyjeżdżają do Polski cię odwiedzić / wysyłasz im paczkę ( to chyba nie ) / czy też mieskzasz za granicą i tam ich poznałaś?? jak to ostatnie, co wydaje się najbardziej prawdopodobne, no to chyba cię stać na wydatek więkzy niż 100złotych...

bo biorac pod uwage wszystkie wydatki zostanie mi prawdopodobnie tylko tyle: 40 zł na dzieciaki, 60 zł dla rodziców. Zalezy mi bardzo zeby to bylo cos fajnego, ciekawego i cos czego jeszcze nie mieli, nie widzieli, nie smakowali... nie, to ja do nich jade- oni jeszcze nie byli PL. poznałam ich ale to nie sa bliscy przyjaciele zebym znala ich numer buta (w sumie swoich przyjaciol numery butow tez nie znam). Bede u nich przez jakis czas mieszkac, ale nie wydam wiecej niz 100 zł tylko na nicj bo jeszcze musze kupic bilet :P

Gość ja bym proponowała dla dziecia
ja bym proponowala dla dzieciaków krówki - ale te bielskie z firmy Pokój. Widziałam w takich ozdobnych kartonikach kiedyś. Nie kupuj oscypków- są okropne - nikt tego nie zje. A co do polskiej muzyki - jakaś płyta zespołu rockowego - czemu nie. Ale żaden hardkor. Chyba że wolą coś typu Krawczyk/Bajm. Bardzo lubię płytę Kayah/Bregovic. Takie nasze rytmy. nieco bałkańskie... piękne...

ale ja nie mam problemow z dzieciakami- krówki juz mieli ostatnio! a tym razem przywioze im po mega duzej czekoladzie dla kazdego, naklejki,m notesiki, dla malego autko, dla dziewczynki jakas rozowa torebke. Nie...nie bede im kupowac plyty- sama im zgrałam rózne piosenki z roznych okresow i jest tam rock, Kayah i bregovic i nawet krawczyk. co do scypkow- boje sie ze straca na jakosci przez dluga podroz.

wiec oscypki odpadają. ale z drugiej strony ostatnio jedlismy ser grecki ktory smakowal jak oscypki wiec... moze...

Gość liliolisss
to kup im miód glinianym opakowaniu i do tego dorzuć jakieś polskie przyprawy -rozmaryn jałowiec itd pierogów im ulep i wez zamrozone

taaaa wez zamrozone, chyba przezyja jednego dnia od rana do nocy w walizce- bez przesady a miod pitny- super sprawa, ale w glinianym- jakie to ciezkie...

Gość Dokąd to wieziesz?
Polska nie jest potentatem w produkcji kawy :) ani herbaty wiec się nie osmieszaj. Żadnych kapci tez nie dawaj, nie wypada. Słodycze , alkohol, może polskie suszone grzyby, miód, zubrowka, krupniok(likier) powidla sliwkowe, lub konfitury własnej roboty....ciuchy za granica tez maja lepsze wiec daruj sobie.

Gość Dokąd to wieziesz?
Chyba ze udajesz się na wschód... To co innego.

a co myslisz o tym Zywcu? kawe chciałam im dac, bo otwieraja ten coffee house, wiec w nawiazaniu do tego, wiem ze nie jestemy producentami kawy ani herbaty. zubrowka odpada, oscypki, pierogi odpadaja, powidła własnej roboty? nie mam? ale sa takie fajne sloiki wygladaja jak od babci ktore mozna kupic i tez fajny prezencik :)

Gość kurde babo ile masz lat
bo przeżywasz to jak mrówka okupację :O

bo mi zalezy, zeby to bylo cos naprawde fajnego, ale to chyba zły pomysł zeby pisac tu o tym. przezywam? hmm.,..bo moze nie mam tyle kasy zeby kupic byle co cos drogiego itd.

Gość Kup te
konfitury czy powidla w tych babcinych sloicxkach. Dobry pomysł. Albo miód.

nie miód pitny, tylko kup od jakiegoś bartnika, nie w sklepie.

ok ale co jeszcze oprocz tego?

http://www.tur-info.pl/p/ak_id,9459,,top_10_polish_exports,polski_produkt,polskie_produkty,zagranica,eksport.html

może pisankę jakąś piękną - folklor. niedlugo swieta

albo wybierz sie do jakiegoś sklepu, gdzie jest kupa słodyczy, kup słodycze wedla - różne. do wiklinowego koszyka, owiń celofanem jakoś ładnie. to zawsze zjedzą.

Gość no czekolada dla dzieci
ale szał :o notesiki, autka, - czy jakby Twoje dzieci dostały takie badziewia nie wyrzuciłabyś tego przy pierwszej okazji??? Żywiec jest lokalnym piwem? Hm, no to może u Ciebie w regionie rozprowadzają jakiegoś lepszego Żywca, bo to co sprzedają u mnie w sklepie pod marką Żywiec to szczoch, który stawiam razem z lechem i tyskim na samym dnie hierarchii piw. Są nawet niżej niż królewskie. Jak już chcesz facetowi kupić piwo, to dobierz mu coś, co będzie mógł zjeść do tego piwa. Po śliwkach w czekoladzie do piwa to raczej pawia rzuci. Może jakieś kabanoski, czy podsuszana kiełbasa z dzika? Taki zestaw będzie lepsze niż piwo+śliwki, a śliwki możesz dać dziecku zamiast czekolady, bo czekolady są wszędzie na świecie. Dla niej możesz dać słoiczek miodu, a do tego np. jakiś miodowy kosmetyk kąpielowy polskiej firmy, nie wiem czy "Stara Mydlarnia" ma coś z miodem, ale serię czekoladowo-pomarańczową mają boską i w dodatku niedrogie (zobacz sobie na www.mydla.pl)

wyczytałam, że za granicą te całe kierpce są modne, że etno style. W zyciu bym nie przypuszczała. Mieszkam w górach, ale nigdzie bym nie wyszła w takim obuwiu : D

Gość no czekolada dla dzieci
Aha, no i posłuchaj mądrzejszych i pomysł z Primą jak najszybciej wybij sobie z głowy. Jak mogłaś coś takiego wymyślić :D A Ty jedziesz do nich w gości? Będziesz u nich mieszkać za darmo? Jeśli tak, to mogłabyś się bardziej postarać, a nie 100 zł na 4 osoby... Chcesz, żeby myśleli że w Polsce bieda i badziewie? Chyba że jedziesz tam, a ich przy okazji tylko odwiedzasz, to nie ma się co sadzić.

Gość dodaj do ulubionych moje konto
a skąd są ci znajomi?