Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja corka jest cudowna

Menu siedmiomiesięczniaka

Polecane posty

Gość moja corka jest cudowna

Dziewczyny czy takie menu jest właściwe dla siedmiomiesięczniaka? 8:00-owoce z dużą łyżką kaszy manny 11:00-170 ml mm 14:00-zupa lub mm(jeśli zupa nie wchodzi) 18:00-200 ml mm 00:00-170ml mm 5 :00-170 ml mm Co o tym myślicie?

Gość mama iniki
Wg mnie za mało posiłków takich "dorosłych",a te mleko za duże odstępy.

Gość yugl
moje dziecko jadło w tym wieku tak: - 6 mleko z piersi - 8 kaszka 150 ml 11- zupka 12 - drugie danie 15 - owoce 18 kaszka 150 ml 23 - mleko z piersi

liczba posiłkiów dorosłych jest ok (powinny byc owoce lub sok i obiad), ale jedno mleko zastąp kaszką (glutenową lub bezglutenową), a pozostałe zagęszczaj, ale to niekonieczne.

Witaj - moim zdaniem za dużo mleka, za mało innych potraw. Mój syn zaczął piąty miesiąc i je: 6;30 mleko (moje) 8;30 kleikryżowy 10;30 mleko 12-13 gotowane warzywa -czasem z dodatkiem mleka, żeby było smaczniejsze (na razie tylko marchew i ziemniak) 15-16 owoce (banan, jabłko) potem już tylko mleko, ale zamierzam wprowadzić kleik na kolację. Po posiłku niemlecznym zazwyczaj troszkę go mlekiem dopajam. To dieta świeżo ustalona z pediatrą. W ramach przyswajania glutenu dostaje do obgryzania skórkę od chleba. Pozdrawiam

u mnie jest tak: mała wstaje o 8.00 11.00 - jogurt dla dzieci z hippa albo kaszka owocowa 14.00 - rosołek albo jakiś obiadek z mięskiem ( co 2 dzień żółtko jaka) 18.00kaszka na dobranoc albo jakieś owoce z kleikiem 21.00 mleko ok 180ml 24.00 mleko 02.00- herbatka owocowa 05/00 mleko W miedzy czasie jakieś flipsy, biszkopty, ciasteczka, owoce oczywiście niewielkie ilości czasem dostanie lizaka:) Po każdym posiłku (oprócz mlek) daje do picia wodę albo soczki owocowe

U mnie jest tak: 8.30 - pierś 10.00 - owoce z kleikiem albo jogurt z owocami Hippa 10.30 - pierś 14.30 - obiad (zupka lub mięso z warzywami) 16.30 - pierś 18.30 - pierś 19.30 - kaszka mleczna z owocami 20.30 - pierś Czasami mały wypije trochę herbatki i "ponupla" ciasteczko, albo chrupek ryżowy. Noc całą przesypia więc niczego w nocy nie pije :)

moja jak miała 7mcy jadła jakoś tak: 6,00 mleko 9,00 biszkopty z owocami 11,00 jabłko z marchewką 13,oo zupa albo mięsko z warzywami 15,oo owoce 17,oo biszkopty z mlekiem 20,oo kaszka owocowa nyny i spać ;) w nocy mleko ;)