Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulcia27

Testy owulacyjne pytanie

Polecane posty

Wczoraj w południe robiłam test owulacyjna i wyszła słaba kreska.Dziś w południe robiłam kolejny i kreska wyszła już widoczna ale nie az tak mocna jak ta druga.Przed chwilą robiłam kolejny test i kreski prawie nie widac.O co w tym chodzi?

wydaje mi sie, ze jedynym wyjasnieniem jest fakt, ze po prostu nie mialas jeszcze piku LH, wydajemi sie ze intensywnosc kreski nie znaczy tu nic, jesli nie jest jednakowo mocna lub mocniejsza niz kontrolna, to test jest negatywny. rob dalej testy, doczekasz sie pozytywu.

Test owulacyjny nie robi się z moczu z nocy mogą wyjść fałszywie dodatnie, kazda druga kreska słabsza od testowej to wynik negatywny, najlepiej test robić z moczu ok godz 16 po 2 h wstrzymania, test gdy kreska jest tak samo mocna i gruba lub mocniejsza od testowej jest dopiero wynikiem pozytywnym , owulacja odbędzie się od 36 do 48 h. Zazwyczaj test pozytywny wychodzi po 6 dniach słabo widocznej kreski, kreska ta świadczy o wzrastaniu hormonu ale może to sie odbyć nawet do 8 dni, po tescie pozytywnym najlepiej rozpocząc starania, są wtedy największe szanse, ja zaszłam w 3 cyklu z testami

No ale ja mam już piaty dzien sluz płodny.Temperatura wzrosła,wiec chyba nie mozliwe zeby owulacja była za pare dni

pytanie, czy masz mokro czy sluz rozciągliwy? jesli współżyjesz teraz nie sugeruj się śluzem, bo nasienie rozrzedzone możesz mylić ze sluzem, bardziej bym się sygerowała samobadaniem szyjki czy jest wysoko czy nisko, czy otwarta i twarda czy miękka

Wiem jaki jest śluz płodny,przejrzysty,rozciągliwy jak biało kurze.Taki własnie mam,nie mam mokro.Wcześniej miałam monitorowany cykl teraz gdy biore bromergon wszystko sie poprzestawiało.Dlatego kupiłam testy

to musisz czekać aż wyjdzie pozytywny, sam śluz nie świadczy, że pęka pęcherzyk, a to że bierzesz bromergon, chyba ze wskazaniem przy wysokiej prolaktynie, więc mogą być bezowulacyjne, cierpliwość tylko...ale zdarzały się tez cykle zaciążone przy negatywnych testach więc zawsze jest szansa:)

Dzisiaj zrobiłam kolejny test i wyszły dwie krechy.W sumie ta testowa wyszła dużo ciemniejsza niż kontrolna.To chyba dobrze prawda? Przed braniem bromergonu miałam owulacyjne cykle bo chodziłam na monitorowanie.Prolaktyny nie mam aż takiej wysokiej,mam podwyższona ale lekarz powiedział że mam przyjmować bromka. Staram sie zajśc w ciąże od maja po tym jak w marcu ciąża mi obumarła.I mam nadzieje że kiedyś się uda. Dziekiuje za pomoc.