Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszak 6.99

ciąża a praca

Polecane posty

Gość pluszak 6.99

Witam, Która z Was pracowała w ciaży i jak długo? czy to nie zaszkodziło dziecku?jak sobie radziłyście ze zmęczeniem? ja pracuję w księgarni...

Gość a ja tam, na socjalu siedze
u mnie to byl nie mozliwe bo niedałab rady sie podniesc... spałam 3 ,iechy do 14, lezaąłm zygala m spałam niewrociłam do roboty juz nigdy. po co meczyc sie id na l4, a co umowy nie masz?

Gość pluszak 6.99
mam ale tyle miesiecy siedziecw domu to zwariowac mozna

to zalezy od twojego charakteru ja w 1 ciazy pracowalam duzo, na poczatku nie dawalam rady, zmienialam sobie godziny itp potem sporadycznie po 3-4 dni l4, w 2 ciazy nie mialam wyboru musialam siedziec na l4 od 6tc i myslalam ze oszaleje :/

Gość lllll11111111
a ja byłam na L4 od 8 tyg, ciąży i dobrze wspominam ten czas. nie oszalałam z nudów :)

Gość pluszak 6.99
:)

Gość marcówka 1122
ja pracowałam do końca 7 miesiąca w sklepie cały dzien na nogach dojezdzałam autobusami 15km. w jedną stronę i czułam sie dużo lepiej niż teraz na l4, w domu tylko sięgam do lodówki i nogi mi puchną no ale za miesiąc rodzę więc dla bezpieczeństwa wolę juz buć jednak w domu. poza tym moja ciąża przebiegała prawidłowa i lekarz nie zabronił mi pracować lubiałam swoją pracę i szefowa rozumiała że jestem w ciąży i czasem w trudnuch chwilach mnie wyręczała.

Gość antyglupocieee
ja pracowalam 10 godzin dzienne 5 dni w tyg. praca biurowa.odeszlam w 8 miesiacu.w domu bym nie wysiedziala i nie bylo takiego powodu dla ktorego mialabym rezygnowac z pracy.

ja pracowalam do ostatnigo dnia w ciazy wrocilam z pracy o 16 a o 17 do o 16 skonczylam prace a o 17 do szpitala na porodowke

Gość marcówka 1122
ja się naczytałąm dużo książek i czasopism dla kobiet w ciaży i ponoć praca powoduje że dzieciątko jest lepiej dotlenione przez ruch i potem jest zdrowsze poza tym ponoć łatwiej się rodzi jak się w ciąży więcej rusza. ale ciąża ciąży nie jest równa, umnie było ok nie było problemów czułam się dobrze i co najważniejsze praca sprawiała mi przyjemność co w ciąży jest ważne by się nie stresować i mieć dobry humorek.więć "pluszak 6.99" powinnaś to przemyśleć czy to korzystnie na ciebie i dziecko wpłynie czy nie.

1 ciąża - nie pracowałam ale studiowałam dziennie. Chodziłam na uczelnię aż do dnia porodu :) Ale w międzyczasie miałam wakacje wiec miałam 3 miesiące luzu mimo to wtedy trafiłam do szpitala na troche (wodonercze miałam) 2 ciąża - pracowałam do 5 miesiąca potem zwolnienie - wodonercze znow było ale pod kontrolą ale do tego doszły problemy z moją astmą...

Gość pluszak 6.99
to widze ze wiekszosc pracowała, a jest ktos kto stwierdził ze nie awrto i poszedł na zwolnienie?

Gość mamausia pracujaca ciezko
Ja pracowalam do konca 7 miesiaca. POtem dziecko zeszlo za nisko i lekarz sila mnie wyslal na zwolnienie. Tera zjestem w ciazy z drugim. Tez zamierzam pracowac. Chyba bym zwariowala jakbtm miala siedziec w domui wpatrywac sie w rozsnocy brzuch.

Ja pracowałam do końca 7 miesiąca i już ponad dwa miesiące siedzę w domu i teraz myślę, że jeszcze ze trzy tygodnie mogłam popracować. Co prawda miałam dużo spraw, które zostawiałam na te ostatnie dwa miesiące - wyprawka, porządne sprzątanie mieszkania, przemeblowanie no i odpoczynek, ale to już 11 tydzień zwolnienia, mały się nie chce jeszcze urodzić, a ja już nie wiem co mam robić z nerwów i nudów.

Gość ja mam dwoje dzieci
w pierwszej ciąży przestałam pracować na niespełna miesiąc przed porodem, w drugiej poszłam na zwolnienie na 11 dni przed porodem. Też kilka razy w ciążach byłam na zwolnieniach lekarskich, ale krótkich /tzn. pobyt w szpitalu + 1 czy dwa dni zwolnienia poszpitalnego/. Ja nie chciałam korzystać ze zwolnień gdyż bałam się, że w domu za bardzo się rozleniwię i jeszcze bardziej będę odczuwać i tak bardzo nękające mnie dolegliwości i wyszukiwać jakichś odchyleń od normy mojej ciąży, a tak, to musiałam się mobilizować do pracy, dbać o swój wygląd, nie miałam czasu wsłuchiwać się w siebie i swoje dolegliwości. No i zależało mi też na pracy.

ja pracowałam do polowy 8 miesiaca na pelen etat, niekiedy po 12h, do 6 miesiaca jako kelnerka , pozniej na recepcji, praca nie lekka, ale nie zaluje, bo nie przytylam zbyt duzo , dziecko zdrowe, jestem dwa tyg. po porodzie , a zostalo mi 4kg do zrzucenia i nie mam ani jednego rozstępa :D

Gość pluszak 6.99
:):)

ja poszłam na zwolnienie w 8 tygodniu ciąży, częściowo ze względów zdrowotnych, chociaż tak na prawdę jakbym chciała, to mogłabym pracować jeszcze, ale nie chciałam ;) A dlaczego nie chciałam: -starałam się o tą ciążę 2 lata -mam pracę biurową, jestem cała obstawiona sprzętem, który nie wpływa pozytywnie na dziecko -cały dzień obsługuję interesantów, a wiadomo, ludzie są różni, praca bardzo stresująca -zaszłam w ciążę w okresie jesiennym-ciągle ktoś z katarem, albo kaszlem przychodził, nie chciałam się zarazić -cały dzień tłumy ludzi i problem z wyjściem do toalety czy zjedzeniem czegoś -cały dzień-8h na siedząco -ok. godz. 12:00 miałam kryzys, zasypiałam na siedząco - rano nie mogłam wstać do pracy na 7:30 Uznałam, że tak długo czekałam na tą ciążę i że ciąża to tak szczególny i wyjątkowy czas, że nie chcę się niepotrzebnie stresować i narażać na szkodliwe czynniki jeżeli nie muszę. Przed ciążą zapierdzielałam jak mrówka, więc odpoczynek i spokój należy mi się teraz jak nigdy. Po macierzyńskim wracam do pracy i znów będę zapierdzielać.

Gość gość
Moja siostra na czas ciąży dorabiała sobie w programie partnerskim http://partner.proficredit.pl/. Praca polega na sprzedaży pożyczek, 2% prowizji. Jest to dodatkowa praca ale można sobie dorobić :)

Gość gość
Wydaję mi się, że lepiej pracować w domu pod cas ciąży. Moja siostra pracowałam w programie partnerskim http://partner.proficredit.pl/. Można sobie dorobić trochę do rodzinnego budżetu :)