Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate22962296

akt urodzenia

Polecane posty

mam problem moze to glupie ale jak dostac akt urodzenia ze szpitala do slubu gdzie normlanie dostaje sie od Usc ? ( tak kazala zrobic pani od Usc ;/.. która dziwnie nie rozumiala najprostszych spraw)

Gość co takiego?
kate rozumiem, że chodzi o Twój akt urodzenia? jeśli tak to przez te naście lat na pewno pojawiłaś się w bazie usc i to stamtąd weź odpis swojego aktu ;) jak to ze szpitala? pierwszy raz słyszę. poza tym... teraz są elektroniczne bazy w usc. także jeśli kobieta jest jakaś ograniczona w usc, idź do innego. jeśli mają już elektroniczną bazę - to wyciągniesz swój opis w tym innym urzędzie

heh tak sobie powiedziala ze potrzebuje ze szpitala ? gdzie normlanie z czego słyszałam moge miec normalnie z USC;/ nie wiem co robic bo szkoda mi czasu na wydurnianie sie w spzitalu czy po prsru powedrowac do innego USC

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjjj
chyba troche zle ja zrozumialas :) zalozmy ze urodzilas sie w Sosnowcu, ale mieszkasz we Wroclawiu. Wtedy idac do USC we wroclawiu babka Ci mowi, ze powinnas odebrac to w miescie, w ktorym sie urodzilas. W urzedzie miasta o ile sie nie myle :-) bte- zapytaj rodzicow czy nie maja Twojego aktu ur :)

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjjj
aha, i pojscie do innego usc nic Ci nie da, musisz to odebrac tam, gdzie zostalo Ci nadane imie i nazwisko po urodzeniu, w tym urzedzie :) a jest obowiazek, zeby dziecko rejestrowac w urzedzie miasta, w którym sie urodzilo.