Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluchowa mama

tetrowe czy pampersy co radzicie?

Polecane posty

Gość pieluchowa mama

witam za niedługo urodzi sie nasza córeczka i tak sie zastanawiamy czy użuwać pieluszek jednorazowych jak to teraz zazwyczaj juz robią młodzi rodzice czy może tych wielokrotnego użytku?

Gość bo nie każdy to potrafi
jak wolisz, ale raczej nie tetrowe, bo małe robi co 15 min, zamęczysz się przy tetrowych, nie dasz rady, ledwo zmienisz, pozapinasz, otulisz, utulisz, połozysz, a tu znowu mokro a pampersy zmieniasz co ok 2 godziny, albo częściej, jak jest kupka wielorazowe to na początku duży wydatek ok. 600 zł

Gość mamuśkaaaa
600zł? ło matko.............

Gość pieluchowa mama
różne opinie właśnie słyszałam jedni radzą tetrowe bo niby dla dziecka zdrowiej i taniej niż pampersy a drudzy mówią że pranie tetrowych tyle samo kosztuje co używanie jednorazowych po proszki zwłaszcza te antyalerg. np.jelp są strasznie drogie i na jedno cenowo wychodzi a z jednorazowymi dużo mniej pracy

Tetrowe taniej :D No co ty! A woda i prąd to za darmo jest? Mam dwójke dzieci i tetra owszem - do wycierania buzi :)

Gość pieluchowa mama
no z tego co mi mama mówiła to tetrowych conajmniej 20 szt. na dzień schodzi bo cochwile musze przebierać maluszka żeby się nie odparzył w dodatku daje się po 3 pieluszki żeby miała bioderka szeroko no a brudne z kupki to jeszcze przed praniem trzeba wygotować a potem dopiero prać

no wytłumacz mi jakim cudem zdrowiej jak dzieciak ma na pupie mokry okład z moczu i kupy na tetrowej ? a szarpac dzieciakiem i zmieniac co chwila to też żadna przyjemnośc pampersy, albo wielorazowe z bambusa, takie z wkładami do prania w pralce a tetrowe to oprócz prania trzeba GOTOWAĆ i PRASOWAĆ nie wiem czy marzysz o staniu przy desce do prasowania godzinami i prasowac 60 szt codziennie

pomagałam siostrze wychowac 2 dzieci jeszcze 20 lat temu nie było pampersów oj schodzi więcej niż 20 szt dziennie, dużo więcej... :) nie wolno stosowac szerokiego pieluchowania bez zalecenia ortopedy każdy maluszek dostaje teraz skierowanie na USG bioderek i to ortopeda decyduje

"jeszcze przed praniem trzeba wygotować a potem dopiero prać" wierz mi kochana, że robi się odwrotnie..., najpierw pierze, a potem gotuje :)

Gość pieluchowa mama
czyli jednak chyba na pampersy się zdecydujemy. dzięki za wszelkie rady:-)

Gość aga 1981
pampersy...napoczatku idzie ok 10-12 szt na dobę

Gość pieluchowa mama
a to w sumie nie dużo jak tyle. no chyba że dziecko często kupki robi

Gość magdalllennnnaaaaaaaaaaaaaaa12
Dziewczyny, 21 wiek mamy. Jak mozna sie w ogole zastanawiac???

Gość gatha25
ja się zastanowię, gdy okaże się że będziemy mieć chłopca; jednak niepokoją mnie doniesienia, że wyższa temp w pampersach moze wpływać niekorzystnie na płodność

Gość pieluchowa mama
niepłodność? pierwszy raz o tym słyszę,

Gość a o wielorazowkach nie slyszal
as?? ja wybralam kieszonki,; duzo wygodniejsze do tetry, w uzywiu prawie takie jak pampersy. Zlaeta jest to, ze sie je pierze i sa delikatne dla pupy.

Gość dANECZK_A
jak mój mały czasem w pampersie taką kupę walnie, ze po pachy jest brudny to nad tetrą bym się zapłakała :)

Gość pieluchowa mama
a czy się różnią od tetry? i jak wychodzi cię to cenowo mniej więcej na miesiąć?

Gość pieluchowa mama
ja zamierzam karmić piersią o ile się mi to uda,ponoc wtedy dziecko nawet po każdym karmieniu kupke robi sama do końca niewiem czy lepiej gotować i prać po 30 pieluch dziennie czy zainwestować w jednorazowe

Gość pampersik 888
jednorazówki wychodza taniej i są wygodniejsze w użyciu,tym bardziej że nie koniecznie muszą to być orginalne pampersy jest wiele tanszych a tak samo dobrych firm choćby bella

Gość izia87
ja miesiac temu urodziłam ez myslałam czytet czy zwykłe ale lepiej kup pampersy bo nie wydolisz z praniem:)

Gość pieluchowa mama
a uzywasz orginalnych pampersów czy zamienniki?

Gość izia87
róznie pampersy,huggies i dade z biedronki:)zalezy od promocji

Gość pieluchowa mama
i po tych z biedronki nie robia się odparzenia albo wysypki?

Gość pieluchowa mama
:-)

Gość izia87
nie połozna mi je poleciła

Gość gcfdtyuikl
to że tańsze nie znaczy ze gorsze mój ma uczulenie po pampersach z "pampersa"

ja używałam tetry przez kilka dni mała miała uczulenie (chyba na mydło)i trzeba było wyeliminować wszystko co mogło uczulać te kilka dni to była cała maja przygoda z pieluchami tetrowymi ja prasowałam mąż po pracy też ciągłe suszenie i pranie koszmar my kupowaliśmy oryginalne i moim zdaniem są najlepsze przynajmniej na początku nie oszczędzaj a jak podrośnie to pokombinuj