Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolanta

gdzie moge przeczytac

Polecane posty

Gość lolanta

O patronach co sa co roku. Ze teraz jest rok milosza. Gdzie jest taka lista wszystkich po kolei ktorzy byli?

Gość lolanta
:(

Gość lolanta
śmierdzi mi dupolina

Gość lolanta
Musze napisac o ostatnich dziesieciu i nie wiem kto byl a na wiki nie ma. Wiem ze teraz jest milosz a przedtem byl chopin. Bardzo zabawny podszyw. Mam nadziejeze sie dobrze bawisz

Gość lolanta
A jak to mam wpisac? plz!

Gość lolanta
Wpisalam 2007 a tam Rokiem Stanisława Wyspiańskiego Rokiem Władysława Andersa Rokiem Karola Szymanowskiego Rokiem Artura Rubinsteina Rokiem Josepha Conrada Korzeniowskiego Rokiem Konstytucji Księstwa Warszawskiego Rokiem św. Józefa Kalasancjusza Rokiem Delfina Rokiem Bolesława Leśmiana Rokiem Josepha von Eichendorffa i jak mam wiedziec ktory to ten wlasciwy? :(

Gość lolanta
Jak to sprawdzasz? Czemu ja tego nie moge znalesc? No i dziekuje ze mi pomagasz!

Gość on chyba nigdy nie byl w POLSC
kurfa czemu rok gombrowicza już był i czemu taki chuyowy 2004 ?! ja piertollle 2004- Herbert 2005- Mickiewicz 2006 - Wyspiański 2007 - Gombrowicz 2008 - Słowacki 2009- Wałęsa 2010 - Chopin 2011

Część była na wiki jako " uchwałą sejmu RP rok ogłoszono rokiem ... " Tych których nie było wystarczyło wpisać w google " uchwałą sejmu RP rok 200* ogłoszono rokiem " i gotowe :)

Gość lolanta
Czemu te listy sa rozne? Juz nic nie wiem :(

Gość lolanta
a wiecie co patałachy jestcie do niczego obejdzie sie bez was!

Gość prawda jest taka żeeee
Uchwała Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 17 grudnia 2008 r. w sprawie roku Witkiewicza ... dnia 21 października 2010 r. o ogłoszeniu roku 2011 Rokiem Świętego Maksymiliana Marii Kolbego ... Ustawa z dnia 9 października 2009 r. o ustanowieniu Narodowego Dnia ... 2009 r. w sprawie ustanowienia roku 2010 Rokiem Fryderyka Chopina ...

Gość lolanta
wypchaj sie jajami

Gość lolanta
Te dwa ostatnie to podszywy. Ide szukac dalej. Czemu takich rzeczy nie ma w internecie na stronach rzadu czy cokolwiek??? Ehh dziekuje tym z was ktorzy probowali pomoc...

Gość czterdziestonastolatka
1 Rok 2009 ogłoszono; 2 Rocznice; 3 Wydarzenia w Polsce ... Fryderyka Chopina 19 października 25. rocznica męczeńskiej śmierci ks.Popiełuszki rok 2007 ....śp Prezydent Lech Kaczyński zrok 2012wetował ustawę medialną. światowy kryzys finansowy: Sejm przyjął nowelizację ... oraz odstąpienia od kolejnych cięć w budżecie policji na rok 2010

Bo to nie jest tak że jest tylko jeden patron na cały rok, teraz też nie tylko Miłosz jest przecież. Szczerze nie wiem od czego to zależy który "patron" jest bardziej rozpowszechniony ale albo wybierz tego na dany rok o którym znajdziesz najwięcej po wklepaniu w gugla albo opisz że każdy rok ma kilka patronów

rok bila gejca 1998 rok bruno szulca 1999 same żydy potem rok szindlera 2000 rok wetemejera 2001 rok wertera 2002 rok gomólki 2003 rok schumana 2004

Gość lolanta
MalaBlondynka chyba tak zrobie. Prawdziwe z ciebie zloto! Dziekuje!

Gość rok 2010
rokiem Smoleńska :P

Nie ma sprawy :) Kierować możesz się jeszcze tym że część z nich jest jubilatami Miłosz, Chopin, Słowacki.. oni obchodzili 100-200 lecie.. Czytaj o pozostałych, daty urodzin, daty śmierci.. To Twoja praca w końcu ;)

Polecam Ci stronkę www.culture.pl W SZUKAM wystarczy że wpiszesz " 200* rokiem" podmieniaj po kolei cyferki a wyskoczą Ci patroni i z jakiej okazji dany rok obchodzony jest pod ich patronem :) Powodzenia ;)

Gość lolanta
Nie ma sprawy Kierować możesz się jeszcze tym że część z nich jest jubilatami Miłosz, Chopin, Słowacki.. oni obchodzili 100-200 lecie.. Czytaj o pozostałych, daty urodzin, daty śmierci.. To Twoja praca w końcu jak to możliwe 200 lecie? ludzie tyle nie żyją :( coś ściemniasz :( a ja Ci zaufałam :(