Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea2222

Czy mogę zostawić dzieci?

Polecane posty

Gość nivea2222

chciałabym wyjechac za granice na półtora mięsiąca. mam dwie córki , starsza ma 14 lat chodzi do gimnazjum, a druga ma 7 lat . co myślicie czy moge powierzyc opieke tej starszej nad młodszą. nie mam tu blisko rodziny żeby im pomogli. czy grozi mi coś prawnie że zostawie córki jeśli coś się stanie. na wekend zabierała by je moja znajoma. co sądzicie?

"czy grozi mi coś prawnie że zostawie córki jeśli coś się stanie" chyba sobie żartujesz... w życiu bym nie wpadła na coś takiego... grozi Ci prawnie poza tym jest to bardzo niebezpieczne...dla Twoich dzieci

nie 14 lat co to za odpowiedzialność obie są niepełnoletnie. 14 lat to głopi wiek jak przyjedziesz nie poznasz córek , a zresztą policja sie nimi zajmie.

niech zamieszkaja na ten czas u mamy twojej nich beda pod taka opieką albo niech babcia sie przeprowadzi do ciebie,

Gość odpowiem też ......
dziwię się że coś takiego mogło Ci w ogóle przyjść do głowy żeby 7 letnie dziecko zostawić na tak długi czas pod opiekę 14 latki co Ci grozi ?...jak tylko ktoś się dowie o tym że dzieci są same zgłasza na policję i ten sam dzień dzieci lądują w izbie dziecka a dalej to już odebranie praw rodzicielskich i dom dziecka ....przemyśl czy chcesz swoim dzieciom takie jazy urządzić

Gość nivea2222
dzięki wam za poważne porady i za to że mnie nie wyzwaliscie od nieodpowiedzialnej i wyrodnej matki. pozdrawiam

Gość słommianka
Jak coś sie stanie, to bedziesz miała kołomyję. Tak od strony prawnej. A od strony nie prawnej, tylko zdroworozsądkowej - 14-latka jest za smarkata. Co zrobi, jak ona albo siostra złamie nogę, straci przytomność, wywali sie i rozkwasi sobie nos albo cos innego? Naprawdę umiałabyś złożyc taka odpowiedzialnosć na barki 14-letniego dziecka?

Gość dallilla
jedz sobie na 1,5 mc a jak wrócisz to dopiero wyjedziesz na "wakacje" za kratkami i to na 12 mc a Twoje dzieci do Domu Opieki

Gość wyskok
ale tego nie możesz zrobić i tyle!!!

chyba żartujesz niby dałyby radę, ale.... po co ryzykować co będą jadły piły o wypadek w kuchni nie trudno