Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowo-szara myszka miki

osoby mające problem z poczęciem dziecka, zapraszam do rozmowy

Polecane posty

Ilośc plemników martwych: 24% ogólnej ilości czyli wychodzi ze 24% ma martwych czyli nie jest tak zle i Ilośc plemników słabo ruchliwych: 59% ogólnej ilości czyli co 59% ma slabo ruchliwych??? bo u mojego n nap wszystko jest wporzadku oprucz tej slabej ryhliowsci plemniki prawidolwa budowa iwszystkie zywne mozlwe ze przez 2 lata slaba ruchliowsc uniemozliwai zajscie w ciąże???

Paulaa- no 8 miesacy to duzo ale nie jest tragicznie robilas sobie jakies badania? albo mąz?

no ja tak samo tak jak pisalam siostra jest w 9 tygodniu ciesze sie ale przykro mi bylo jak cholera powstrzymywalam sie od tego zeby sie nie poryczec a i tak pozniej poszlam do łazenki to lecialy hektolitry łez:(

ja jak rozmawiałam z lekarzem to kazał sie przede wszystkim nie obwiniać, choc nie umiem... tak bardzo byśmy chcieli miec maleństwo a tu takie problemy...

niezwyczajna89 dziekuje i tobie i wszystkim za dobre slowo to duzo znaczy i podnosci na ducha bo o tym moga tylko wiedzec osoby ktore przez to przechodza niestety i taka jest prawda ale wiem ze moja dzdzia bedzie wyczekana i upragniona i bardzo bardzo kochana jak bedzie dane je miec niezwyczajna89 mu is sie nam udac i niema innej opcji bedziemuy mamusiami no ja jak bym zaszla w tym roku to 30 lat bede miala jak urodze piekny wiek na dzidzie moze nie jestem juz najmlodza ale wiek dojrzaly mysle

TheOleska to jest piękny wiek:* na pewno będziesz wspaniałą mamusią a Twoje dzieciątko będzie szczęśliwe że ma tak kochających rodziców! Przede mną i moim ukochanym jeszcze baardzo długa droga ale nie poddajemy się:) cieszę się że jesteście Dziewczyny i że mogę się Wam trochę poużalać:)

Gość -Paulaa-
TheOleska- powiedzieliśmy sobie że dopiero po roku starań zrobimy takie dokładne badania. Ja tylko byłam sprawdzić czy tam z jajnikami itp wszystko ok i oczywiście krew i mocz. To wszystko jest oki. A z resztą to czekamy jak będzie rok starań tak jak powiedziała gin, zeby do roku jeszcze tak bardzo się nie stresować niezwyczajna89-mi powiedziała tak samo . NIe obwiniać się i troszkę wyluzować

Gość aspire 28
Niestety nie znam sie za dobrze na wynikach nasienia. Lekarze mowili ze sa dobre. Na Bocianie sobie porownaj, tam niestety niektóry mężczyżni maja tragiczne wyniki wiec u naszych M. nie jest tak zle. Mnie ostatnio przeraza moja psychika, co sie ze mna dzieje. A jak juz sie dowiem o kolejnej ciazy to niagara łez wtedy. M. mnie pociesza ze bedziemy mieli w swoim czasie, na wszytsko musi byc dobry moment, ze nasz jeszcze nie nadszedl, ale nadejdzie. Czesto czuje sie taka pusta w sobie, nic nie warta. Zwiazek fajny mam, tylko juz po takim dlugim czasie razem troche czegos brakuje, nastepnego kroku czyli dziecka.

Gość Unknownman
Dziewczyny a jakie macie porady dal faceta (coby mu się udało dobrze podziałać w celu powiększenia rodziny)?;)

Paula-takie jest również zdanie lekarzy-jeśli nic zlego sie nie dzieje, poczekać do roku czasu, tak więc starać się:) aspire- wszystkie mamy lepsze i gorsze dni, najważniejsze żeby w tych gorszych mieć w kimś wsparcie... masz jak widzę wspanialego M, masz nas, będzie dobrze!:)

Gość -Paulaa-
Moj też mówi że kiedy na nas przyjdzie czas to będziemy mieć swoje dziecko. Ale niestety ja już dłuzej nie chce czekać. Dobrze nam we dwoje ale czasem czegoś brakuje :(:( Dobrze dziewczynki ja lece. Będę jutro tak koło 15 , pozdrawiam , śpijcie dobrze :*:):):)

tak sprawdzalam na bocianie tez te wyniki i tez mi napisali ze ruchliowsc jest do poprawy i da sie poprawic ale czy na tyle by udalo sie hmm o to jest pytanie nam wszystkim sie uda!!!!!!!i to jesscze w tym roku zobaczycie musimy byc silne i nie mozemy sie poddawac musimy walczyc do samego konca glowa do góry kobitki dobrze jest ta sie wyzalic chicazby na forum i jest ktos kto nas doskonlae rozumie

Gość Unknownman
Dziewczyny a jakie pozycje najlepiej stosować?

Gość Unknownman
Oleska no ja narazie nie mam się czym chwalić bo 3 miesiące dopiero się staramy i nic:( Kurcze jakbym wiedział to człowiek by się od początku tuż po ślubie nie zabezpieczał tylko działał;(

Gość aspire 28
Na bocianie dziewczyny pisza ze dużo gorszymi wynikami udalo im zaciążyc naturalnie wiec zawsze jest szansa. Faceci do tego inaczej podchodza a my inaczej to postrzegamy. Chcialabym miec takie podejscie jak moj M.

Unknownman 3 miesace to nie tragedia znam mnustwo zdrowych par ktore sie staraja nawet rok czasu tkaze musicie sie starac poprostu az traficie na odpowedni moment innej rady niema ja staram sie juz ponad 2 lata

Unknownman a po drugie to nie pikerani ze zamawiasz i masz niestety tak sie nie da trzeba czekac na swoja kolej i byc cierpliwym

Gość Unknownman
Oleska, no to sporo, ale mam nadzieję, że się wam uda. My faceci też się dziwnie czujemy jak nie wychodzi. Ostatnio się dowiedziałem że brat żony zostanie tatusiem, to trochę mnie zakłuło, bo im wyszło a nam nie:(

aspire 28 ja wiem bo moj m jest silnym czlowiekiem ja mysle o najgorszym a on podtrzymuje mnie na duchu mimo ze to jego wina hmm wina zle powedzilaam bo to nie jest niczyja wina tak sie poprostu stalo i tyle

Gość aspire 28
Jakbym ja wiedziala ze tak bedzie to bym sie juz przed slubem nie zabezpieczala bo dawno juz wiedzielismy ze bedziemy razem :) Ale moj M. zebysmy to po kolei zrobili. A teraz ja troche zaluje ze nie namawialam go na dziecko wczesniej. Pewnie by sie zgodzil. 3 miesiace to troche malo zeby sie martwic. Ja mam np tylozgiecie macicy wiec dla mnie najlepsze pozycja to od tylu i polezec na brzuszku juz po.

Gość Unknownman
Ja to nie moge tylko rozgryźc tego co pisałem na początku a mianowicie jak to jest z tym czasem dojrzewania nasienia, bo ponoć 72 dni plemniki dojrzewają:(

a tym bardziej chyba wydaje mi sie ze dla faceta zrobionie np badania nasienia to lada wyczyn ,podwaza ich męskosc ale jak trzeba zrobic takie badani to niestety moj na poczatku byl sceptycznie do tego nastawiny ale jednak musila isc bo nie mial wyjscia

Gość Unknownman
Aspire a czy przy tyłozgięciu pozycja od tyłu nie sprawia bólu oby czasami?

Gość aspire 28
Moj M. tez jest silny, optymista z duzym poczuciem humoru ale to nie oznacza ze jego to nie martwi czy nie jest mu przykro jako mezczyznie ale nie daje tego az tak bardzo po sobie poznac. Podtrzymuje mnie na duchu i zawsze moge na niego liczyc i sie wyplakac jak mnie najdzie :)

aspire 28 a dlugo jestes po slubie? bo ja w pazdzierniku beda miala 3 lata jak by czlowiek wiedzial ze sie przewróći to by wogole nie wychodzil z domu niestety kazdy musi czekac na swoja kolej ja tez bym nie powedziala ze tak dlugo bede czekac a jednak moj sisotrze sie udalo 2 miesace po slubie no prawie 3 i prezent na pierwsza rocznice jak znalazl

Gość Unknownman
No tak bo nam facetom się wydaje że nie wiadomo kim jesteśmy i że dziecko to cóz to takiego je począc a tu niestety d.a nieraz:(