Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vghgfhjyjytyyuj

pytanie pilne, pomozcie

Polecane posty

Gość vghgfhjyjytyyuj

powiedzcie czy jesli biore tabletki anty to czy moge przerwe zrobic tydzien wczesniej??Tzn biore dwa tygodnie a potem przerwa na tydzien. Czy wystapi normalnie krwawienie z odtawienia??

Gość vghgfhjyjytyyuj
i drugie pytanie....facet rzadko kiedy konczy we mnie, ale ostatniej niedzieli skonczyl raz od dluzszego czasu. Biore tabletki anty regularnie, nie mialam wymiotow ani biegunki, zadnej nie zapomnialam ale boje sie ze moge byc w ciazy. Od dzisiaj caly dzien mnie ciagnie na wymioty, mam mdlosci a nic nie jadlam (nie potrafilam z tego wzgledu nic przelknac), pobolewaja mnie piersi...jestem krotko mowiac przerazona. Czy takie objawy moga wystepowac juz tydzien po ewentualnym zaplodnieniu???

Gość pigulki mozesz odstawic
w kazdej chwili, ale tu chyba chodzi o cos innego - czy zachowane bedzie dzialanie antykoncepcyjne? Co masz w ulotce? Bo w mojej nie znajduje pozwolenia na takie skracanie cyklu... Owszem, mozna zrezygnowac z przerwy w braniu pigulek i po jednym opakowaniu, wziac zaraz kolejne. To jest dozwolone.

dziewczyno... Ty lepiej nic nie kombinuj, tylko regularnie lykaj hormony, to w ciaze nie zajdziesz. Jedyne zagrozenie to biegunki i wymioty (oraz niektore antybiotyki, bo moga powodowac klopoty z wchlanianiem).

Gość vghgfhjyjytyyuj
ja zdaje sobie sprawe ze antykoncepcja nie zostanie zachowana i przez ten czas zero wspolzycia az do nast opakowania. Wiem ze mozna sobie skrocic o kilka tabletek zeby przesunac okres, tak mam napisane w ulotce ale nic nie pisze o tygodniu. Bo na test chyba za wczesnie, prawda???

aby działanie antykoncepcyjne było zachowane, należy wziąć wszystkie pigułki z opakowania. jeśli nie chcesz krwawienia, nie robisz przerwy i bierzesz następne pudełko.

Gość vghgfhjyjytyyuj
nie mialam ani biegunki ani wymiotow. Nie bralam tez zadnych lekow, zawsze regularnie od 3 lat.

Gość vghgfhjyjytyyuj
a kto tu pisal o jakis prezerwatywach??Boje sie ze zaszlam i chcialam odstawic zeby zobaczyc czy dostane krwawienie w tej przerwie, bo jeszcze tydzien nie wytrzymam. A odpowie mi ktos czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy???Facet tak jak wspomnialam skonczyl we mnie, a bardzo rzadko to robi.

no właśnie chodzi o to, że możesz zajść, jeśli teraz odstawisz. wątpię też, żeby faktycznie było w ulotce napisane, że można nie wziąć kilku pigułek, żeby przesunąć okres. co bierzesz?

Gość vghgfhjyjytyyuj
yasminelle biore. A dlaczego bym miala zajsc jak nie bede teraz wspolzyc??NIe wspolzylam tez juz kilka dni.

Gość vghgfhjyjytyyuj
no nie...konczy przewaznie za zewnatrz

nie kombinuj z odstawianiem tylko po to by sprawdzic, czy dostaniesz okres. To glupie... Poza tym takie krwawienie i tak nastapi, jako wynik odstawienia hormonow. Nie jako dowod na brak ciazy. Dopiero drugie krwawienie jest naturalne. A nie musi sie pojawic w 28 dni po pierwszym, bo przy odstawieniu pigul organizm czasem nie od razu wraca do naturalnego cyklu. Jesli masz watpliwosci, kup test ciazowy. Ale zdziwilabym sie, gdyby pojawily sie dwie kreski przy prawidlowym braniu pigul. Lykasz regularnie hormony - nie ma jajeczkowania - nie ma jajeczka - nie ma czego zaplodnic plemnik. A kombinujac z przerwa w braniu pigul i pozniejszym powrotem tylko sobie cykl rozlegulujesz i w tym okresie faktycznie zajdziesz w ciaze...

Gość vghgfhjyjytyyuj
czipsy z biedronki...po to biore bo jak chyba wiesz (albo i nie) jesli dochodzi do wspozycia bez konczenia faceta w srodku to i tak jest mozliwosc zajscia w ciaze...:/ bezsensowne pytanie masz. No ok, to wezne. A czy moge juz jutro rano zrobic test??I czy wogole jest mozliwosc ciazy???

na stronie yasminelle jest wyraźnie napisane, że należy zażyć wszystkie 21 pigułek. wątpię, żeby w ulotce były zawarte inne informacje. nie kombinuj.

Hehehe, nie, moje pytanie nie jest bezsensowne.Po to bierzesz się tabletki, żeby czerpać, że tak powiem: całościową przyjemność z seksu. Ładujesz w siebie hormony (to nie jest obojętne dla organizmu), panikujesz na temat nieistniejącej ciąży, a komfort z seksu kiepski. Jak bierzesz regularnie (już ktoś ci pisał), to nie wpadniesz. No chyba, że nie czytałaś ulotki albo będziesz tym ułamkiem procenta ;) Zresztą - nie moja sprawa, tylko dla mnie to jest nielogiczne.

no ja nie mogę, to skoro bierzesz już piguły, to po co jeszcze przerywany do tego??? nie ucz czipsów z biedronki dzieci robić i się nie wymądrzaj, czy wie czy nie wie, bo jak widać jednak wie więcej niż ty na temat antykoncepcji. bezsensowne pytanie to w tym momencie ty zadałaś.

Gość vghgfhjyjytyyuj
ale chyba wiadomo ze ten jeden procent niepewnosci zostaje, a wiadomo tez ze jesli-powiedzmy bez antykoncepcjii- facet konczy w srodku to jest wieksza szansa na ciaze niz jesli za zewnatrz, prawda??

Gość czipsy z biedronieki nie wie
ze jest ten 0,01 procenta :p i zdarzaja sie wpadki przy REGULARNYM braniu tabsow :p

ręce opadają. ile ty masz lat??? używajcie jeszcze gumek i globulek, to będzie bezpieczniej.

Gość dziecko drogie - nie wiem
skąd u ciebie takie wnioski. Przecież to przerażające. Pigułki anty są po to, żeby dzieci nie było. Równie dobrze jak nie kończenie w środku mogłabyś nie seksić się wcale, i wtedy mówić, że zabezpieczasz się hormonami ale na wszelki wypadek nie współżyjesz, bo można zajść w ciążę. Natomiast jeśli teraz nagle je odstawisz, to taka szansa na ciążę się zwiększy. A odstawienie, żeby sprawdzić czy wystąpi krwawienie, to tylko ty mogłaś wymyśleć.... Czasami zastanawiam się czy ktoś taki ma równo pod sufitem wymyślając tak durne rzeczy. Nie WOLNO CI TEGO ZROBIC!!! Masz wziąć tabletki do końca listka i wtedy czekać na krwawienie i ewentualnie test robić. (Tyle, że nie wiem po co...)

Jasne, nie wiem, skoro sama przed chwilą o tym pisałam. Oj, jak nie wiem :) Przy takim mysleniu, to lepiej z domu nie wychodzić, bo cegła na głowę spadnie :)

nooo wlasnie :D:D:D wiec skroro wszystko wiesz to dlaczego zdarzaja sie wpadki przy regularnym braniu tabsow, bez biegunek itp.? bo nic nie daje 100% pewnosci :S

bralam tabsy 3 lata, codziennie o 21, tydzien przerwy i dalej. nie bralam antybiotykow, nie mialam biegunek, nic nic nic uzywalam gumki, potem zdarzyl sie ten raz bez i juz jestem mamusia...

Nigdzie nie napisałam, że wiem wszystko :) Podstawą jest czytanie ulotki i/lub konsultacja z ginekologiem. Jasne, że nie ma 100% zabezpieczenia, ale od myslenia "czy jestem w ciąży?" po każdym stosunku można zdurnieć. Wtedy albo człowiek liczy się z tym, że co miesiąc będzie miał więcej siwych włosów na głowie albo... nie bierze się za seks, tylko kombinuje inaczej ;)

czipsy z Biedronki >> nie zapominaj jeszcze dodać - będąc dziewicą ;)