Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruft

nie wiem jak załatwić sprawę na uczelni. pomóżcie. prooosze

Polecane posty

Gość gruft

otóż. właśnie trwa sesja, a ja jestem chora. zwolnienie mam do 10 lutego. od 14 lutego zaczyna się sesja poprawkowa. mam zamiar napisać podanie o umożliwienie mi pisania egzaminów poprawkowych w formie podstawowych. tyle, że jest pewien problem. nie mogę pisać egzaminów z dwóch przedmiotów z wykładów bez uprzedniego zaliczenia kolokwiów z ćwiczeń.. tych dwóch konkretnych przedmiotów. wiecie o co chodzi.. jakiś przedmiot i są wykłady + ćwiczenia. najpierw trzeba zaliczyć ćwiczenia dopiero dopuszczaja do egzaminu. ale jak mam zaliczyć wczesniej te ćwiczenia jak ćwiczeniowcy wracają na uczelnie dopiero w marcu, a ja jeszcze w lutym chce pisać egzaminy z wykładów... zaliczyć ćwiczen nie mogłam ponieważ choruje od grudnia (grudzien w zasadzie lezalam w szpitalu) pisałam maile do tych ćwiczeniowców. cisza. dzwoniłam do dziekanatu to mi powiedziała, że ćwiczeniowców nie bedzie do lutego.. ekstra i co ja mam zrobić?

Gość gruft
ćwiczeniowców nie bedzie do marca*

Gość asdfsdfsadfsaf
No to nieciekawa sprawa :( chyba będzie rok w plecy,bo jak babki z dziekanatu nie Ci nie poradziły to kto może lepiej wiedzieć niż one? Ale próbuje coś z tym zrobić,życzę powodzenia :)

Gość gruft
nie wiem kurfa. moze poprosze o zwolnienie lekarskie do konca lutego i potem jak juz wszyscy beda na miejscu to napisze podanie o pozwolenie pisania mi egzaminów? :/

Gość kkkiiikkkaaa
Jeszcze tego brakowało, żeby ktoś miał rok w plecy, bo z powodu dwumiesięcznej choroby nie mógł stawić się na zaliczeniach i egzaminach. Ja rozumiem, gdyby choroba trwała cały semestr, ale dwa miesiące? Idź do dziekana, nie do dziekanatu, bo tam cię zbędą i dowiedz się co i jak. Prawdopodobnie będziesz musiała napisac podanie o przedłużenie sesji z powodu choroby, wtedy ćwiczenia zaliczysz w marcu i w marcu tez będziesz musiała podejśc do tych dwóch egzaminów. To nie jest twoja wina, że wylądowałaś w szpitalu, a zajęć dydaktycznych i tak stosunkowo mało opuściłaś, bo w grudniu była przerwa, a teraz jest sesja i zajęć też nie ma.

Gość asdfsdfsadfsaf
Nie wiem,ale nie wszędzie się tak przejmują że ktoś był chory czy coś.Wyślą Cie na dziekankę i będą mieli problem z głowy-nie żebym chciał Cie dołować,ale tak niestety czasem robią :(

Gość gruft
w sumie mam 4 egzaminy. z czego z 2 musze miec jeszcze zaliczone ćwiczenia. to co? iść napisać 2 egzaminy i napisac podanie o pisanie 2 pozostalych dopiero w marcu po zaliczeniu cwiczen? czy po calosci jechac i brac zwolnienie do konca marca.. sadze, ze lekarka mi wystawi takowe, ale nie chcialabym przeginać :/ i tak mam już warunek z wf i angielskiego. nie wiedziec kurwa czemu mi 2 wystawil :/

Gość kkkiiikkkaaa
Lepiej nie kombinuj tylko napisz podanie o przedłużenie argumentując chorobą i nieobecnością ćwiczeniowców. I koniecznie umów się na rozmowę z dziekanem.

Gość gruft
najgorzej, ze nie moge isc osobiscie i sie dowiedziec. przez telefon mnie zbywają :/

Gość asdfsdfsadfsaf
Jeśli będzie tak możliwość to weź 2 tera a 2 później,bo w końcu tak będzie łatwiej się nauczyć i zaliczyć :)

Gość 7846389034690424204
iz do dziekana u nas tylko on umie rozwiazac takie problemy

Gość elpompek
skontaktuj się z kierownikiem studiów lub dziekanem ds studenckich. możesz również zagadać ze starostą na roku - oni zwykle znają się na przepisach więc będą wiedzieć jak to działa. Inna opcja - bierz egzaminy, które możesz jako termin pierwszy a te do których nie możesz podejść bo nie masz zaliczonych ćwiczeń zaliczyć w późniejszym terminie.

Gość kkkiiikkkaaa
To może chociaż mail do dziekana? I umów się mailowo na rozmowę, kiedy już będziesz mogła pójść? Od razu uprzedzam, że jeśli to jest państwowa uczelnia to bez rozmowy z dziekanem nic nie wskórasz niestety.

Gość gruft
tyle, że głupio by było pojawić się u dziekana w trakcie trwania zwolnienia lekarskiego, co teoretycznie byloby możliwe, ale nauka jest z kolei niemożliwa bo biore leki które wywulują problemy z pamiecia nastepcza i mam po nich problemy z koncentracją..

Gość kkkiiikkkaaa
Dlatego skontaktuj się z nim mailowo i wytłumacz w czym rzecz. Zwolnienie masz do 10 lutego, więc umów się z dziekanem na za dwa tygodnie. On też na pewno nie będzie miał czasu, żeby się z tobą spotkać zaraz jutro albo pojutrze.

Gość 7846389034690424204
no to wez to wsyztsko i mu pokaz- wez od lekarza ze beirzesz leki przy ktorych nie idzie ci nauka przeciez on ma prawio dac ci inne terminy a ze mas zlekarskieto nie stracisz 1go i nie dosatnies poprawkowego mimo zwolnienia idz do niego- nie masz wyjscia .

Gość gruft
no dobra to pisze maila. na stronce mam maila do kierownika dziekanatu i do dyrektora spraw studenckich, to do kogo uderzać? i co mam napisać?

Gość elpompek
kierownik dziekanatu? a któż to? A nie masz kierownika roku/studiów? opiekuna roku?kogoś kto jest bliżej niż dziekan bo ten jest zawalony robotą

Gość kkkiiikkkaaa
Napisz do obu, z prośbą, aby przekazac maila dziekanowi.

Gość gruft
napisałam tak.. moze być? sorka, ale pierwszy raz cos takiego pisze i nie chce napisac glupoty, a pewnie niezle tam pobalaganilam Witam serdecznie. Jestem studentką drugiego roku na kierunku XXXX w systemie stacjonarnym. Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi informacji w następującej sprawie. Obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim od grudnia ubiegłego roku do 10 lutego br. Chciałabym napisać podanie o nieodpłatne zaliczenie egzaminów w terminie poprawkowym. Tutaj pojawia się pewien problem, ponieważ przed przystąpieniem do egzaminu z XXXXXXXX oraz YYYYYYY (wykłady), muszę mieć zaliczone ćwiczenia z tych przedmiotów. Ćwiczenia mam niezaliczone z powodu nieobecności (choroba). Pisałam maile do ćwiczeniowców w tej sprawie jak i również dzwoniłam do dziekanatu. Uzyskałam informacje, że mgr xxxxxxx oraz mgr yyyyyyyyy będą dopiero w marcu. Czy istniałaby ewentualnie możliwość zaliczania w terminie sesji poprawkowej jedynie dwóch egzaminów oraz zaliczenie pozostałych dwóch dopiero w marcu, po wcześniejszym zaliczeniu ćwiczeń? Jak już wyżej wspomniałam możliwość zaliczenia ćwiczeń będę mieć dopiero po powrocie ćwiczeniowców, czyli w marcu. Czy ewentualnie mogłabym prosić też kontakt mailowy do dziekana? Z góry dziękuje. XXX XXX

Gość gruft
wysylam :P

Gość kkkiiikkkaaa
do prowadzących ćwiczenia, a nie do ćwiczeniowców:D I że chcesz napisac podanie o przedłużenie sesji, i o potraktowanie sesji poprawkowej jako pierwszego terminu bo byłaś chora. To powinno być napisane.

Gość gruft
za poźno :o fakt. wygłupiłam się z tymi cwiczeniowcami.. czułam, ze cos nie tak, ale trudno. wkoncu pisalam jedynie do bss a tam sami mlodzi ludzie pracuja

Gość domininikag
jestes taka głupia i szukasz wymówek wiesz co , zostan sprzątaczką albo kelnerką nie kazdy musi konczyc studia :)

Gość kkkiiikkkaaa
Przecież ona nie zaliczyła tych przedmiotów bo leżała w szpitalu, a teraz jest na zwolnieniu, a nie bo jej się nie chciało chodzić na zajęcia i uczyć się. Może od razu wszystkich chorych wyrzućmy ze studiów i niech pracują jako sprzątaczki albo kelnerki? Tego chcesz? Tylko żebyś czasem ty kiedyś nie zachorowała.

Gość a ja jestem sobie...
Dziewczyno jak byłas chora to trzeba było pisać podnie o indywidualny tok studiow w tym semestrze. teraz to już troche pozno

Gość domininikag
ja poszłam do pracy po maturze :) a jak jestem chora to najwyżej tydzień i nie szukam wymówek że pamięc następcza hahah bzdura jakas. a rok przerwy to nie tragedia może pamięc ci wróci

Gość kkkiiikkkaaa
Bo oczywiście każdy człowiek, który ląduje w szpitalu myśli tylko o pisaniu podań o ITS. Przecież ona nie opuściła większości zajęć dydaktycznych więc nawet nie ma podstaw do ITSu. 2 miesiące zwolnienia w okresie przerw to nie jest dużo, a egzaminy spokojnie dadzą jej zaliczyć jak napisze podanie o przedłużenie. Po co ją straszycie?

Gość kkkiiikkkaaa
dominikag, a skąd wiesz jakie ona leki bierze? A może faktycznie wywołują problemy z pamięcią? Ocenę jej sytuacji pozostawmy dziekanowi, on jest od tego, a nie ty.

Gość DOSKONALE ROZUMIEM
U mnie na uczelni (WUM) nie można iść na zwolnienie nawet na 1 dzień !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKANDAL Owszem mogę mieć zwolnienie, ale muszę odrobić zajęcia z inną grupą bo inaczej nie zalicze - szkoda tylko że inna grupa ma w tym samym dniu ale o innej godzinie! Skoro o 8:00 rano mam 40 stopni gorączki to do 11:00 na pewno będę jak nowonarodzona! SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO Z TYM ZROBIĆ?!