Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jonkmauulk

Ból pachwin

Polecane posty

Gość Jonkmauulk

Wczoraj rano miałam usunięte 2 pieprzyki jeden prawie na linii majtek, drugi na udzie (odmrożone) więc lekko podgoliłam tamte okolice (pierwszy raz w życiu) wieczorem pojawił się ból pachwin przy np wstawaniu siadaniu itp. Mam 16 lat, nigdy wczesniej mnie nie bolały. Kiedyś lekarz jak miałam powiększone węzły chłonne pod pachami powiedział że to moze byc jakas mała infekcja od golenia. Czy teraz więc powinnam się martwić? Czy mam się martwić czy poczekac aż przejdzie? Jak myślicie?

to zalezy gdzie Cie bola..jesli w oklicach usunietych znamion to lekki bol ma prawo sie po ich usunieciu utrzymac .JEsli nietylko w tych okolicach a ogolilas sie na ,bez pianki czy kremu,pojawily sie czerwone krostki-to omijajac okolice ranek po usunieciu znamion-przetrzyj spirytusem,zaloz lekka bawelniana bielizne,mozesz tez uzyc odrobiny zasypki dla niemowlat. powinno pomoc:)) Napisz tez czy bola Cie tak po prostu,czy przy chodzeniu i kiedy bol sie pojawil,czy dzien wczesniej cwiczylas duzo??

Gość Jonkmauulk
Jak chodzę tez bolą, z prawej strony węzeł jest mocno powiększony. Jeden pieprzyk był dość sporo ok pół cm trochę spuchl, teraz mi się jakoś słabo zrobiło i strasznie gorąco i trochę ciągnie mnie na wymioty

Gość Jonkmauulk
Nie ćwiczyłam, lekki ból pojawił się wczoraj, dziś jest trochę silniejszy. Położyłam się i juz lepiej się czuje

Gość Jonkmauulk
Właściwie to nie pieprzyk spuchł tylko skóra wokół niego. Tak jakby się uniosła do góry

a na jakim znieczuleniu mialas to robione? co zalecil lekarz??bo na pewno nie powiedzial zeby zdjac opatrunki i isc sie wykapac ,prawda??mam nadzieje ze tego nie robilas. Zalecil Ci wiecej lezenia niz zwykle? co do wymiotow..moga byc powiazane z rodzajem znieczulenia( zazwyczaj po narkozie wystepuja) .Moze zjadlas cos nieswiezego albo za brdzo sie stresujesz cala sytuacja??MAsz te miejsca silnie zaczeriwnione,gorace??Jaka masz temereture ciala?bierzesz jakies leki?

Gość Jonkmauulk z
nieczulenie w ogóle nie mialam. opatrunkow tez nie mialam założonych, dermatolog powiedziala ze sama moge je sobie kupić i założyć, zebym nie zabrudziła tej rany ani nic. Pytalam co z myciem - powiedziala ze normalnie mydłem delikatnie. Ale ja sie troche bałam wlasnie i poki co nie ruszylam tych miejsc nawet. Tym bardziej, ze jeden pieprzyk juz jakis czas temu zadrapałam maszynką przy goleniu, powiedzialam jej o tym, pytalam czy nie lepiej wyciąć chirurgicznie i dać do badania, skoro go "naruszyłam" powiedziala ze nie ma takiej potrzeby, poza tym po odmrażaniu nie bedzie blizny. To jest zaczerwienione troche wokoł, gorące chyba nie jestm, temp ciala 36,4 (to moja normalna temp, prawie zawsze mam coś koło tego), leków nie biorę.

Gość Jonkmauulk z
i jestem teraz troche chora, mam katar, kaszel i podczas kaszlu jak napinam miesnie brzucha tez te wezły cholonne chyba mnie bolą. pieprzyka zadrapałam juz ze 3 miesiace temu ale nie mogłam wczesniej się zgłosić (mialam mnóstwo problemów, poza tym mieszkam na zadupiu i do najblizszego dermatologa mam kolo może ze 30km, jak chcialam sie wczesniej zapisac to nie bylo wolnych miejsc.)

Gość Jonkmauulk z
up, proszę o pomoc...... :(

Gość Jonkmauulk z

Gość Jonkmauulk z
aha, a kiedy to powinno przejść?? bo teraz juz sie dobrze czuje, troche mnie to jeszcze boli, no i ten katar, kaszel.... moze przeziębienie tez sie do tego przyczyniło?? kiedy ten bol powinien minąć??? ja za dwa tygodnie mam isc na kontrole czy sie dobrze wygoiło. i ps. czy jesli nie mialam usuwane chirurgicznie, a zadrapałam to nic złego??? bo czytalamm na necie ze jesli sie zadrapie to raczej powinno sie dac do zbadania.

Gość Jonkmauulk
własciwie jak siedze, leze to prawie nie czuje dyskomfortu, natomiast gdy siadam lub kłade sie na łóżko czuję chyba wszystkie węzły chłonne...