Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuża mamuśka

w ciąży przybrac więcej niż 25kg.

Polecane posty

moją ciążę nosiłam 10 m-cy przybrałam 32 kg , urodziłam przenoszone dziecko 4,5kg, po ciąży zostało 24 a do swojej wagi wróciłam po 1,5 r

Gość duuuża mamuśka
29 kg do przodu..... dzięki za wsparcie:-) za 5 tyg. mam termin mam nadzieję że jeszcze jakoś dotrwam do końca bez większych problemów a ciśnienie mierzę codziennie

Gość to ja to ja toja
mijajac na ulicy ciezarna-gruba czy szczupla nie zastanawiam sie nad jej losem i nad jej trybem zycia. wiem tylko po mojej rodzince,po kolezankach,ktore sporo przytyly ze wielowodzia nie mialy-tylko wpierniczaly wszystko co sie dalo.fast foody byly na 1 miejscu-no tak,zachcianki! a potem placz.

Gość ja w ciąży przytyłam
29kg ale przed ciążą miałam sporą niedowagę bo ważyłam niecałe 47kg przy 167cm. Karmiłam dwa miesiące bo nie miałam pokarmu. Po 4 miesiącach po porodzie zrzuciłam 20 kg. Ważę 56 i już nie chce chudną, bo taka waga mi odpowiada (przed ciążą wyglądałam jak wieszak). Też byłam przerażona jak na wizytach kontrolnych stawałam na wadzę. Mimo to iż uważałam na to co jem i wcale nie jadłam za dwoje;) Nie martw się na pewno po porodzie zrzucisz te zbędne kilogramy, tym bardziej że przy dziecku jest trochę roboty. Powodzenia.

Gość 29 kg do przodu
do to ja to ja Są kobiety i kobiety.Nie zawsze gruba w ciązy bedzie gruba pózniej i odwrotnie.Nie wypowiadam sie na temat żywiących sie "bombami kalorycznymi",bo nie mam takich koleżanek.

Gość yea yea yea yea ;)
wxzajemny krag adoracji grubasek hehehehehe ;]

Gość też tak przytyłam
yea yea yea yea ;)......nie nazwałabym tego tak,utyć w ciąży to zupełnie coś innego niż utyć ""nie w ciąży" kobiety często nie maja wpływu na wagę w ciżży zdaża się że niejadki co ważą po 45kg. tyją z dzidziusiem po 20-30kg. a bywa iz obzarciuchy tyja max 10 kg. jest różnie . ciąża to nie choroba ale zdecydowanie stan odmienny kobiety i każdy organizm inaczej na to reaguje i można trzymać dietę i przytyć te 20 kg. ponieważ może byś duże zatrzymanie wód w organizmie i zazwyczaj tak właśnie jest że podczas porodu nagle wupływa z nas 15gk.. studiuję połoznictwo ale mam też kilku miesięcznego synka z którym przytyłam 27 kg.

Gość aga 1981
22 kg....waga wyjsciowa 63 przy wzroscie 164 16 miesiecy po porodzie 59 kg.....a było i 56 schudłam do tej wagi 4 miesiace po porodzie bez diet

Gość duuuża mamuśka
to ci aga gratuluję:-) miło się czyta takie wypowiedzi

Gość hennrysia
Mnie do terminu zostały 3 tygodnie, przytyłam jakieś 20 kg. Nie byłam chucherkiem przed ciążą, ale też żadne tam monstrum, jestem ogólnie solidnej konstrukcji, mam porządne mieśnie i kosci, tak ze krótko mówiąc - 175 cm i 70 kg. Spodziewałam się, że +10 kg nie przekroczę, nie mialam jakichs zachcianek, żadnego obżerania sie w nocy, w ogóle obżerania się nie było, normalne, racjonalne jedzenie jak zawsze. Słodycze też oszczędnie. No i 20 kilo na plusie jednak jest. Ale wcale tego po sobie nie widzę, nogi, ramiona czy plecy wygladają tak, jakbym przytyła może 3-5 kg. Cyce fest mi urosły, brzuch - wiadomo - też, choc nie jest z tych ogromnych. Nie mam większych zastrzeżeń do swojego wyglądu, więc nie przeraza mnie tak bardzo, że waga pokazuje 90 kilo ;) Jestem dobrej myśli Nie przejmujcie się, kobity. Jak sie obzerałyście, to moze być wam trudniej dojść do siebie, bo będzie wam tez trudno przestawić sie z powrotem na normalne odzywianie, jak sie tak hulało ;) Ale jak jadłyscie rozsądnie, to to wszystko na pewno pójdzie i to bardzo szybko

Gość aga 1981
dadam karmiłam piersia przez 8 miesiecy...6 miesiecy niunio tylko na piersi

Gość ijdsk;lajfkhjlllllllllllllllll
ja jestem w 30 tygodniu, i 1 kg do przodu-nie wiem jak to możliwe, ale tak właśnie jest :D od początku ciąży moja waga skoczyła tylko 1 kg, ale przedemną jeszcze 10 tygodni, więc.. nie cieszę się na zapas, bo teraz może mi przywalić z 20..

ja w 1 ciazy przytylam 22 kg w 2 ciazy tez tyle wszystko zgubilam, brzucha wielkiego jakiegos nie mialam (103 w najszerszym miejscu przed porodem) najbardziej przytylam w tylku i udach :-/ i dzieci tez duze nie bylo- po 3 kg ledwo moja kolezanka przytyla 30 kg, wygladala jak maly slonik, ale rok po porodzie zostala z niej 1/4 tego co bylo, taka chuda sie zrobila

Gość kluska_z_sosem
A ja ważę 108kg a to dopiero 13tc. Mam nadzieję, że dużo nie przytyję. A mam pytanie tyjać po 20kg, 30kg jadłyście tak jak przezd ciążą czy więcej. Ja według kalkulatorów powinnam przytyc max 7kg-9kg :)

Gość niezłe z was wieloryby
a po porodzie jeszcze wiadro :o baba po ciązy to już nie kobieta a potwór :o

Gość duuuża mamuśka
''kluska z sosem'' na obliczenia według ksiązki to nielicz ja tez niby mogłam przytyś tylko 8 kg. a co z tego wyszło???....waga rośnie ponad 20 bez obżerania i z dużą ilością ruchu ale co zrobić...mój ginekolog powiedziała że to najgorszy czas by sie waga przejmowac i że mam bardzo dużo wód i dużo strace przy porodzie nie wiem czy czytałąś wczesniej dziewczyny nawet po 17 kg. chudły w czasie porodu więc jestem dobrej myśli

Gość 50 lat minęło
Nie martwcie się na zapas.Miałam w ciąży wielowodzie, przytyłam 31 kg,po porodzie waga bardzo szybko spadła,w kolejnej ciąży to samo i ponowny powrót bez odchudzania do swojej figury . Skonczyłam 50 lat i do dzisiaj jestem szczupła. Głowy do góry :D