Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igaankaaa

byli nauczyciele, jak odeszliście?

Polecane posty

Gość igaankaaa

mam zamiar odejść, bo wypaliłam się zawodowo, ale jakoś nie bardzo wiem co z sobą począć, myślę o jakiś kursach....mam małe dzieci, więc zastanawiam się czy nie przemęczyć się jeszcze ze dwa lata... trudno mi się zdecydować na jakiś ruch i tak źle i tak niedobrze :( jak długo pracowaliście i czy znaleźliście ciekawą pracę a może znacie kogoś kto był nauczycielem i zrezygnował

Gość kolonC
powiedz mi DLACZEGO zajmujecie miejsca młodym osobom ,które chcą uczyc w szkole ? WHY ????????????????????

Gość i dlaczeego nauczyciel
pisze, że myśli o 'jakiś' kursach zamiast o 'jakichś'? i nie tłumacz tego pośpiechem :O w pośpiechu to można literówkę walnąć, a nie zapomnieć o ortografii

Gość igaankaaa
"jakiś" można napisać zajrzyj do słownika!!!!!!!!!!

myślę, że żaden problem. Mając tylko specjalizacje nauczycielską bez problemu można się przekwalifikować. Zależy czy chciałabyś kontynuować pracę mniej więcej w swoim profilu. Jakiego przedmiotu uczysz? ? Gratuluje odwagi, niestety większość nauczycieli są zbyt wygodni/leniwi/przyzwyczajeni do zmęczenia spowodowanego wypaleniem i wolą zamęczać siebie i uczniów.

Gość kolonC
czemu stare rury nie odchodzicie tylko grzejecie stołki wielkimi dupsakim, a jak przyjmą młodą nauczycielkę to się nią wysługujecie

Gość igaankaaa
nie jestem stara, jestem sporo przed 40-stką, uczę w naucz. początkowym lubię dzieci ale jak pisałam mam swoje, małe jeszcze, no i może dlatego...w szkole dzieci, w domu dzieci i wszystkie czegoś chcą...ale chyba najbardziej dobija mnie hałas, no i problemy z dziećmi trudnymi...

Ja nie odeszłam, po prostu nie przedłużono mi umowy. Nie jest tak łatwo znaleźć coś w innym zawodzie, bo potrzebne jest doświadczenie. Masz małe szanse na rynku pracy, wiem co mowie. Żeby nie korepetycje to bym tynk ze ścian żarła.

Masz dzieci i tego się trzymaj. Co będzie jeśli nie znajdziesz stałego zatrudnienia tak jak ja? A mąż straci pracę. Tak jest u mnie i każdego dnia wstaję z duszą na ramieniu...........

Gość igaankaaa
też boję się, że niczego ciekawego nie znajdę albo trafię z deszczu pod rynnę, nigdy wcześniej tak nie miałam, w pracy krzywda mi się nie dzieje... a jednak chodzę i narzekam, jak inni nauczyciele :) źle ze mną

ja w maju złożyłam wypowiedzenie - pracowałam przez 14 lat w przedszkolu :) zaczynam całkowicie inna branżę, naprawdę, nie ma co sie zamartwiać że nic się nie znajdzie :) przerabiałam to, zrozumiałam że robię krok ku wolności tak naprawdę :)